Termeni și condiții

Travel Colors oferă prin intermediul Site-ului informații cu titlu general, cu scop consultativ. Vă rugăm notați că informațiile publicate pe Site pot fi modificate oricând.

Informațiile publicate pe Site

Travel Colors acționează ca și agent pentru terți furnizori cum sunt: companiile aeriene acreditate IATA, hoteluri, alții (Furnizori de Servicii Turistice). Travel Colors nu-și asumă nici o responsabilitate pentru produsele și serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice și nu garantează în nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratețea sau calitatea produselor și a serviciilor reflectate pe acest Site.

Travel Colors vă pune la dispoziție un sistem automat care vă oferă posibilitatea de a căuta și verifica disponibilități pentru diferite servicii turistice și vă permite să efectuați rezervarea dorită. Rezervările și vânzările de bilete de avion se supun Condițiilor Generale de Rezervare și Vânzare a Biletelor de Avion (la care se adaugă prevederile prezentului Contract). Pentru pachetele turistice, tarifele de pe site sunt informative și se pot modifica oricând. Cererile de rezervare efectuate pe site nu vă garantează blocarea locurilor și a tarifelor. După efectuarea cererii pe site, un agent Travel Colors va confirmă tariful pe email sau telefonic.

Serviciile Travel Colors

Utilizând acest Site sau comandând serviciile turistice prin intermediul e-mail, telefon, sunteți de acord în totalitate cu acești Termeni & Condiții, fără nici o altă restricție. Dacă nu sunteți de acord cu unul din punctele descrise, nu puteți utiliza acest Site în niciun fel.

Acceptarea Termenilor și Condițiilor

Vă rugăm să notați că toată corespondență privind Serviciul de Relații cu Clienții va trebui trimisă la această adresă.

Site-ul vă este oferit de Travel Maker Company SRL, cu sediul în Sos. București-Ploiești, Nr. 14-22, Bl. XIII/2, Parter, Sector 1, București. 013682, tel +40 726 726 561 și punct de lucru în Sos. București-Ploiești, Nr. 14-22, Bl. XIII/2, Parter.

Site

Contract între utilizator (Utilizator, dvs.) și Travel Maker Company SRL (www.travelcolors.ro, noi). Vă rugăm citiți cu atenție acești termeni și condiții contractuale (Termeni & Condiții) înainte de a utiliza pagină de internet www.travelcolors.ro (Site).

Contract între Utilizator și Travel Maker Company SRL

Travel Colors nu garantează că informația de pe Site (incluzând, dar fără limitare, tarifele, descrierile sau datele) nu poate avea erori sau lipsuri, dar vom depune tot efortul să corectăm erorile (corectabile) de îndată ce ne sunt aduse la cunoștință.

Limba de publicare a informațiilor

Travel Colors depune toate eforturile ca pe varianta în limba română a Site-ului, informațiile relevante privind serviciile oferite și termenii aplicabili unui anumit serviciu să fie publicate în limba română, însă datorită faptului că o mare parte a informațiilor respective sunt preluate dintr-un sistem de rezervări internațional, anumite informații, condiții aplicabile anumitor servicii precum și alte detalii ce pot influența utilizarea în bune condiții a serviciilor oferite să fie în limba engleză. În cazul în care există orice neclarități, va rugăm să ne contactați prin e-mail, la adresa [contact@travelcolors.ro], pentru a primi asistență de la unul din consultanții noștri.
 

Condițiile Furnizorilor de Servicii Turistice

Orice rezervare sau cerere de rezervare efectuată pe Site sau prin telefon, e-mail va fi considerată drept intenția dvs. de a achiziționa un anumit produs sau serviciu turistic de la Travel Colors. Dacă cererea dvs. va fi acceptată, veți primi un e-mail de confirmare de la  Travel Colors și va intra în vigoare acest contract. Emiterea efectivă a biletelor de avion, efectuarea de schimbări de dată a biletelor de avion, anulări de bilete de avion sau vouchere, eliberarea voucher-elor pentru hoteluri, a asigurărilor de călătorie și orice alte acțiuni ce necesită intervenție umană se va face în timpul programului de lucru Travel Colors.

Toate serviciile turistice publicate pe Site sunt în funcție de disponibilitatea Furnizorilor de Servicii Turistice. Termenii și condițiile Furnizorului de Servicii Turistice (incluzând regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene, orele de intrare/ieșire din hotel, condițiile de anulare/modificare a serviciilor turistice) se vor aplica adițional Termenilor și Condițiilor acestui Site.

La momentul navigării dvs. în Site, veți putea observa referiri către diferite condiții aplicabile ofertelor speciale. Va rugăm să citiți cu atenție acești termeni, dar vă rugăm să luați legătură cu Travel Colors pentru detalii complete.

Sunteți direct responsabil pentru respectarea condițiilor impuse de Furnizorul Serviciilor Turistice privind timpii de îmbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricăror alte reguli. Va rugăm să notați că timpul minim de îmbarcare (înaintea plecării) recomandat de companiile aeriene, este de 120 min. pentru zborurile în Europa, 180 min. pentru zborurile în afară Europei, respectiv 90 min. pentru zborurile pe teritoriul României. Unele companii aeriene doresc să reconfirmati zborul cu cel puțin 72 h înainte de plecare. Nerespectarea acestei reguli poate duce la anularea rezervării dvs. de zbor.

Condiții bilete de avion

Rezervarea biletelor de avion

Rezervarea biletelor de avion se poate face online, direct pe Site-ul www.travelcolors.ro, prin intermediul e-mail-ului sau telefonic. Orice rezervare efectuată pe site, email sau telefonic, se supune acceptării prezențelor termeni și condiții și condițiilor speciale impuse de companiile aeriene și care vă sunt prezentate în email-ul de confirmare a rezervarii sau telefonic, de către consultanții Travel Colors.

Pentru anumite zboruri (low cost, combinații de companii aeriene de linie și low cost, alte combinații de zboruri), rezervările nu se pot confirma pe site, de aceea solicitarea Dvs. va consta într-o cerere de rezervare care va fi procesată ulterior de către consultanții Travel Colors. Aceștia vă vor comunica disponibilitatea locurilor și tariful biletelor care se pot confirma.

Pentru emiterea biletelor de avion, este necesară plata efectuării acestora. Travel Colors vă pune la dispoziție o multitudine de modalități de plată, în funcție de condițiile impuse de fiecare companie în parte.

În momentul efectuării rezervării, vi se vor comunica termenele de plată puse la dispoziție de companiile aeriene. Pentru rezervările de linie, cele mai multe companii de linie solicită ca plata biletelor să fie făcută în maxim 24 până la 48 ore, timp în care Travel Colors vă garantează disponibilitatea locurilor și a tarifelor. Aceste informații le veți găși disponibile pe pagină si în email-ul de confirmare a rezervarii. Dacă plata nu este efectuată în intervalul comunicat, compania aeriană își rezervă dreptul de a anula biletele automat.

Pentru biletele low cost, nu se pot efectua rezervări fără că plata să fie înregistrată în conturile Travel Colors, prin urmare Travel Colors nu vă garantează rezervarea locurilor și a tarifelor comunicate în momentul cererii de rezervare. Acestea vor fi garantate doar după ce plata este efectuată și biletele sunt emise.

Atenție: între momentul efectuării cererilor de rezervare pe site, e-mail sau telefonic și momentul achitării biletelor de avion și vizualizării plății în contul Travel Colors de către angajații săi, pot apărea modificări de tarife sau locurile pot să nu mai fie disponibile. În aceste situații, Travel Colors va anunță pasagerii și vor comunica următorul tarif sau vor propune variante noi de zbor care să satisfacă nevoile acestora.

Anulări / Modificări

În cazul în care doriți anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achiziționat (și Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa în scris sau telefonic Travel Colors despre intențiile dvs. În anumite cazuri, este posibil să nu puteți anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui să respectați anumite cerințe pentru aceste acțiuni. Travel Colors sau Furnizorul de Servicii Turistice acceptă toate formele de cereri scrise. Travel Colors sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula / modifica serviciul turistic înainte de a primi cererea dvs. fermă. Puteți anula rezervarea dvs. prin intermediul Site-ului în concordantă cu termenii și condițiile Furnizorului de Servicii Turistice.

În eventualitatea modificării unei rezervări (incluzând, dar fară a se limita, anulări, restituiri de sume, schimbări de nume), Travel Colors își rezerv dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceast acțiune. Aceste taxe diferă fată de taxele impuse direct de către Furnizorul de Servicii Turistice. În cazul anulării biletelor de avion/a serviciilor turistice din motive voluntare, taxa de serviciu percepută de Travel Colors în momentul emiterii biletului/serviciilor turistice, nu se rambursează.

În caz de forță majoră și nu numai, compania aeriană poate anula sau întârzia zborul, precum și să anuleze rezervarea fară a notifica în prealabil Pasagerul, urmând că banii să îi fie restituiți pasagerului sau să i se propună noi variante de zbor. În toate aceste cazuri, pasagerul fie va fi informat direct de compania aeriana, fie de către reprezentații Travel Colors.

Bagaje

Fiecare companie aeriană are propriile reguli de transport a bagajelor. Aceste informații vă sunt prezentate pe site, în timpul procesului de rezervare sau de către consultanții Travel Colors, prin e-mail sau telefonic.

Pentru unele companii aeriene, bagajul de mână și/sau cală este inclus în tariful comunicat pe site. Pentru companiile low cost și pentru unele companii de linie, bagajele sunt taxate separat fată de prețul biletelor și aceste informații vă vor fi furnizate în timpul procesului de rezervare. Bagajele pot fi achiziționate în momentul efectuării rezervării sau ulterior emiterii biletelor de avion, dar nu mai târziu de efectuarea check-in-ului.

Fiecare companie aeriană are dimensiuni diferite (nr. de kilograme sau lungime/lățime/înălțime) pentru bagajele de mână sau de cală. În cazul în care nu vă încadrați în aceste dimensiuni, compania aeriană are dreptul de a vă taxa suplimentar.

Check-in

Check-in-ul la aeroport poate fi efectuat atât pentru companiile de linie cât și pentru cele low cost, însă pentru cele low cost se plătește o taxă suplimentară. Pentru a evita achitarea unei taxe suplimentare, Travel Colors vă recomandă să efectuați check-in-ul online. Informațiile despre efectuarea check-in-ului online vă vor fi comunicate de agenții Travel Colors în momentul efectuării rezervării.

Campanii de discount bilete de avion Travel Colors

Travel Colors își rezervă dreptul de a derula, în paralel, mai multe campanii de discounturi la ofertele de bilete de avion, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate rezervările de bilete de avion. Discounturile sunt stabilite în funcție de campaniile de marketing derulate de Travel Colors.

Discounturile sau cupoanele de reduceri se pot cumula cu alte campanii de discount sau cupoane de reduceri și se aplică doar conform regulilor fiecărei campanii de discount în parte.

Discounturile sau cupoanele de reduceri nu se aplică și clienților care fac rezervări în urma căutărilor de bilete de avion efectuate pe site-uri de comparații (Ex: Momondo, Skyscanner etc).

Condiții generale de vânzare și rezervare a biletelor de avion

Societatea Comercială Travel Maker Company SRL este o AGENȚIE DE TURISM care are în obiectul de activitate rezervări - vânzări de bilete de avion pentru zboruri interne și internaționale, pachete turistice, cazări interne și internaționale, direct sau prin intermediari.

În vederea îndeplinirii acestui capitol de servicii din obiectul său de activitate, societatea este autorizată de către companiile aeriene care efectuează zborurile; ea acționează numai ca intermediar al acestor companii și se supune regulilor și restricțiilor comerciale impuse de către companiile aeriene, în calitate de prestatori direcți.

În continuare, vom denumi pe scurt:

Societatea Comercială Travel Maker Company SRL - AGENȚIA

Compania aeriană - COMPANIA

Clientul care rezervă și / sau cumpără biletul de avion - PASAGERUL

Documentul în baza căruia se efectuează zborul - BILETUL DE AVION

Rezervarea - vânzarea biletelor de avion se face în următoarele condiții:

 1. REZERVĂRI DE LOCURI
  1. Rezervările de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internaționale computerizate de rezervări, care permit accesul agenției la baza de date a companiei și rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea potențialilor pasageri.
  2. Rezervările sunt gratuite și se fac înaintea datei de plecare.
  3. Odată cu efectuarea rezervării, pasagerul va primi de la agenție informații referitoare la prețul zborului (valabil la data rezervării), precum și informațiile referitoare la condiții, restricții și reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.
  4. Toate condițiile, regulile și restricțiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriană precum și de alti factori (de ex. obligația deținerii vizei), independenți de voința agenției. Aceste reguli, precum și prețul biletului de avion se pot modifica, prin voința celor ce le-au impus, până în momentul cumpărării efective a biletului, fară că agenția să poată fi făcută în vreun fel răspunzătoare.
 2. EMITEREA BILETELOR DE AVION. MODALITĂȚI DE PLATĂ
  1. Emiterea biletelor de avion rezervate și plata acestora se fac conform condițiilor impuse de către fiecare companie în parte. Pasagerul are obligația să se informeze despre termenul până la care rezervarea să este valabilă și să se prezinte în termen pentru achitarea biletului, respectiv să comande emiterea biletului, pentru a intra în posesia acestuia. Termenele pot fi schimbate oricând de companie, situație în care agenția vă anunță pasagerul despre modificare, fară a putea fi însă, făcută răspunzătoare în vreun fel de către acesta pentru o eventuală anulare a rezervării.
  2. Raportul contractual între agenție și pasager apare în momentul în care pasagerul a achitat biletul de avion și a intrat în posesia acestuia. Înainte de a achita efectiv biletul, pasagerul are obligația să se informeze la agenție despre toate condițiile și restricțiile aplicabile acelui bilet și să citească prezentele condiții generale.
  3. Pasagerul poate plăti biletul de avion în RON (Lei), EUR, la cursul de schimb utilizat de BNR în ziua respectivă, la care se adaugă un comision de risc valutar de 2%.
 3. PREȚURILE BILETELOR DE AVION
  1. Prețurile biletelor de avion comercializate prin agenție sunt rezultanta unui sistem complex de reguli tarifare, tarife contractuale, tarife publicate în sistemele centralizate de rezervări, tarife speciale, etc. În aceste condiții, fiecare zbor în parte presupune calcularea de către agentul specializat al prețului aplicabil biletului de avion respectiv. Același zbor, cu aceeași companie, în aceleași condiții de călătorie, poate genera prețuri diferite.Dată fiind multitudinea de prețuri aplicabile biletelor de avion, acestea, că și regulile aplicabile lor, nu pot fi afișate sau publicate. De asemenea, informațiile referitoare la reguli, care provin din comunicările scrise sau transmise computerizat de către companie, prin sistemele de rezervare centralizate sau direct la agenție, au un caracter continuu, modificările pot fi permanente, drept pentru care ele nu pot fi traduse și publicate în vreun înscris.
  2. Prețurile de vânzare nu sunt neapărat înscrise pe biletele de avion. Prețurile de vânzare decurg din regulile de emitere a biletelor de avion stabilite de companie, singura în măsură să conteste modul de înscriere al unui preț pe un anumit bilet de avion.
  3. Prețul unui bilet de avion devine ferm, împreună cu toate condițiile aplicabile lui, numai în momentul în care este înscris pe documentul de încasare întocmit de agenție (factura fiscala).
  4. Biletele de avion emise de agenție sunt proprietatea I.A.T.A. "BSP Romania" în calitate de reprezentant al companiilor aeriene membre, încasările aferente biletelor vândute se decontează către I.A.T.A. BSP Romania, drept pentru care agenția nu poate fi făcută răspunzătoare despre modul în care a stabilit prețul unui bilet de avion decât de către acest organism sau de către compania pentru care a emis biletul.
  5. Prețul oricărui bilet de avion presupune condiții, reguli și restricții speciale aplicabile călătoriei la care se refera documentul respectiv în mod special. Pasagerul are obligația să se informeze despre aceste reguli înainte de a cumpăra respectivul bilet. După cumpărarea biletului se consideră că pasagerul a luat la cunoștință despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde că nu a fost informat, odată ce a intrat în posesia biletului de avion.
  6. Prețul biletului de avion include de regula taxele de aeroport. Există însă situații, independente de voința agenției, în care, pe parcursul călătoriei i se pot solicita pasagerului și alte taxe, care nu au fost percepute inițial, situație în care agenția nu poate fi făcută răspunzătoare.
  7. Taxele de serviciu (comisioanele) aplicate de Travel Colors sunt incluse în tarifele biletelor de avion și pot varia de la o ofertă la alta. Travel Colors își rezervă dreptul de a decide ce taxe de serviciu aplică. Pentru serviciile suplimentare (incluzând, dar fară a se limita la: bagaje, locuri preferențiale, echipamente sportive, animale de companie etc. - atunci când acestea sunt permise de compania aeriană), achiziționate ulterior emiterii biletelor de avion, Travel Colors își rezervă dreptul de a aplica o taxă de serviciu în cuantum de 5 euro/pasager/segment de zbor.
 4. CONDIȚII DE ANULARE ȘI MODIFICARE

În eventualitatea modificării unei rezervări (incluzând, dar fără a se limita, anulări, restituiri de sume, schimbări de nume), Travel Colors își rezervă dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din această acțiune. Aceste taxe diferă fată de taxele impuse direct de către Furnizorul de Servicii Turistice.  În cazul anulării biletelor de avion/a serviciilor turistice din motive voluntare, taxa de serviciu percepută de Travel Colors în momentul emiterii biletului/serviciilor turistice, nu se rambursează.

 1. BILETUL DE AVION
  1. Biletul de avion este documentul, înscrisul sau convenția electronică în baza căreia se efectuează zborul. Biletul de avion este emis de agenție dar este proprietatea companiei aeriene pentru care a fost emis.
  2. Pasagerul posesor al biletului de avion cumpărat are obligația de a-l păstra în stare bună și de a-l prezenta la îmbarcare în vederea admiterii sale la zbor. Pierderea sau deteriorarea biletului de avion de către pasager nu îl îndreptățește pe acesta la primirea unui nou bilet, neefectuarea zborului din acest motiv cade în sarcina exclusivă a pasagerului, fară că acesta să poată pretinde agenției sau companiei nici un fel de despăgubiri.
  3. Condițiile contractului și informațiile înscrise pe biletul de avion completează prezentele condiții generale. Se consideră că pasagerul care a intrat în posesia biletului de avion a luat la cunoștință de toate aceste informații.
 2. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE PĂRȚILOR
  1. Agenția este răspunzătoare de emiterea corectă a biletelor de avion și de informarea cu bună credință a pasagerului asupra condițiilor aplicabile biletului de avion vândut.
  2. Informarea pasagerilor se va realiza prin afișarea la loc vizibil în agenție a prezentelor condiții generale de vânzare a biletelor de avion precum și prin prezentarea, la cererea expresă a pasagerului, a condițiilor speciale de transport ale companiei, aplicabile zborului în cauză, fară a fi nevoie de o semnătură a pasagerului care să certifice că a fost informat.
  3. Pasagerul este obligat să citească prezentele condiții generale afișate în agenție înainte de a cumpără biletul de avion. Biletul de avion, odată cumpărat, se presupune că pasagerul a luat la cunoștință despre toate informațiile legate de biletul respectiv, el nemaiputînd să invoce ulterior necunoașterea acestora și să pretindă eventuale despăgubiri agenției.
  4. Pasagerul este obligat să se prezinte la îmbarcarea pentru zbor cu cel puțin 1 ora și 30 min înainte de ora plecării, pentru a i se putea întocmi formalitățile necesare iar în cazuri speciale, conform informațiilor oferite de agenție.
  5. Agenția nu este răspunzătoare și nu i se pot pretinde despăgubiri pentru că pasagerul nu a zburat, în următoarele condiții: pasagerul nu s-a prezentat la timp la îmbarcare (1 oră și 30 min înainte de ora plecării înscrisă pe bilet), pasagerul este refuzat la îmbarcare datorită unor probleme legate de documentele sale personale (inclusiv lipsă viza de intrare pentru țara de destinație, viza falsă, pașaport cu interdicție, etc) sau în situația unui refuz nejustificat al autorităților de a permite călătoria, alte împrejurări sau cazuri de forță majoră, pe care agenția nu le putea prevedea sau evita.
  6. Agenția nu este răspunzătoare pentru întârzieri sau modificări de orar ale companiei aeriene pentru care s-a emis biletul, pentru calitatea zborului sau pentru servicii aferente zborului (ex. pierderi de bagaje), obligații care cad direct în sarcina companiei. În astfel de situații, pasagerul se va adresa direct companiei transportatoare, care va despăgubi pasagerul în conformitate cu reglementările internaționale.
  7. Pasagerul poate renunța la biletul de avion cumpărat în orice moment, înainte de data plecării. Indiferent de motivul renunțării, regula presupune că pasagerului i se vă aplica o penalizare de 100% din valoarea biletului și a taxelor de aeroport aferente. Dacă regulile companiei permit condiții de returnare mai avantajoase, agenția vă aplica aceste reguli, în favoarea pasagerului.
  8. Pasagerul poate modifica biletul inițial cumpărat în condițiile stabilite de compania pentru care a fost emis biletul, pentru fiecare caz în parte. De regulă, se va aplica o penalizare de 100% din valoarea biletului inițial iar dacă compania permite condiții mai avantajoase, agenția vă aplica aceste condiții în favoarea pasagerului.
  9. Pasagerul nu poate utiliza numai părți componente ale zborului aferent biletului cumpărat.
  10. Neprezentarea pasagerului la primul zbor se consideră renunțare la bilet și i se aplică prevederile din prezentele condiții generale.
  11. Pasagerul nu poate transmite biletul de avion unei terțe persoane.
  12. Neprezentarea la zbor presupune pierderea biletului de avion, cu o penalizare de 100% din valoarea biletului.
  13. În situația în care pasagerul, din vina sa, utilizează doar parțial zborurile înscrise în biletul de avion cumpărat, el nu va putea pretinde despăgubiri de nici un fel agenției sau companiei pentru care s-a emis biletul.
  14. Pasagerul are obligația să se asigure că deține toate actele legale necesare pentru a efectua călătoria (printre care dar nu numai: pașaport, viză, împuternicire, adeverință de sănătate, procură notariala), agenția neavând nici o răspundere în fața pasagerului dacă i se refuză îmbarcarea sau intrarea în țara de destinație din acest motiv. Refuzul la îmbarcare dintr-unul din aceste motive cade în sarcina exclusivă a pasagerului, fară ca acesta să poată pretinde despăgubiri agenției.
  15. Agenția vă informa de bună credință pasagerul asupra formalităților necesare călătoriei solicitate, conform informațiilor furnizate de sistemul computerizat de rezervare, dar nu poate fi făcută responsabilă asupra veridicității acestor informații și nici trasă la răspundere pentru a le fi oferit sau nu, deoarece serviciul de informare este unul oferit suplimentar și nu are legătură cu serviciul de emitere a biletului de avion.
  16. Agenția nu este răspunzătoare pentru pagube sau inconveniente produse pasagerului în timpul zborului sau datorită unor modificări de orar, intirzieri ale zborurilor etc, împrejurări care se află dincolo de controlul și voința agenției.
  17. Datorită situației create prin cererile masive de azil politic sau rămânerile ilegale în tările din Vest, autoritățile tuturor statelor, chiar în prezenta vizei de intrare eliberată de ambasadele tărilor respective în Romania, pot refuza fără explicații să permită trecerea frontierei, respectiv îmbarcarea în avion a pasagerului. În astfel de situații, agenției nu i se pot solicita despăgubiri, deoarece imposibilitatea efectuării transportului se datorează faptei unui terț.
  18. În cazul în care pasagerului i se fura biletul de avion cumpărat, pe baza de declarație pe proprie răspundere și acte doveditoare de la Politie, el poate solicita agenției emiterea unui duplicat după biletul respectiv, fară a plati costuri suplimentare, cu acordul companiei aeriene pentru care s-a emis biletul.
 1. RECLAMAȚII
  1. Orice reclamație cu privire la biletul de avion cumpărat se va face în scris, în termen de maximum 7 zile de la data producerii evenimentului reclamat.
  2. Reclamațiile care nu sunt făcute în scris nu vor fi luate în considerare.
  3. Agenția va transmite reclamația respectivă companiei aeriene pentru care a fost emis biletul iar soluția dată va fi aceea dată de compania aeriană, în calitate de proprietară a biletului. Agenția va informa pasagerul despre soluția dată de companie reclamației, în scris, în termen de 3 zile de la primirea răspunsului de la companie. În situația în care pasagerul nu este mulțumit cu răspunsul primit el se va adresa direct companiei aeriene care a efectuat zborul.
  4. Pasagerul va fi despăgubit direct de către compania aeriană în toate cazurile în care aceasta decide acest lucru, agenția nefiind obligată să intermedieze astfel de despăgubiri.
  5. Orice reclamație se va face de către pasager în conformitate cu prezențele condiții generale de vânzare a biletelor de avion.
 2. DISPOZIȚII FINALE
  1. Prezențele condiții generale sunt realizate în conformitate și se completează cu prevederile CONVENȚIEI DE LA VARȘOVIA, în care România este parte semnatară, în conformitate cu prevederile art. 11, aliniatul 2 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI.
  2. Afișarea în agenție a prezențelor condiții generale presupune obligativitatea pasagerului de a le citi. Se consideră că pasagerul care a cumpărat biletul de avion a luat la cunoștință despre conținutul acestor condiții și el nu va mai putea invoca ulterior necunoașterea lor sau lipsa de informare.
  3. Prezențele condiții generale vor fi aplicabile și opozabile terților în toate situațiile stipulate în cuprinsul lor.

Condiții pachete turistice și oferte de tip city break și tour operator

Oferte turistice de tip city-break

Fiind vorba despre o vacanță de weekend sau pentru un weekend prelungit, Travel Colors pune la dispoziția clienților săi o modalitate foarte comodă de a-și personaliza vacanta. De regulă, o ofertă de tip city break oferită de Travel Colors este formată din următoarele servicii turistice: transport (se preferă avionul), cazare și opțional masă, în funcție de hotelul ales. Oferta este variată, pentru orice destinație solicitată de client.

În scop de marketing și pentru a reduce din timpul de căutare separat al serviciilor turistice incluse într-un city break, Travel Colors oferă clienților săi posibilitatea de a vizualiza aceste servicii prezentate într-un singur pachet ofertă. Serviciile incluse într-un city break pot fi achiziționate separat, fiind vorba de aceleași servicii prezentate în oferta de pe site sau clienții pot solicită o oferta personalizată și în acest caz, serviciile turistice pot fi diferite de cele promovate pe site.

Oferte turistice de tip tour operator

Travel Colors oferă clienților săi spre revânzare servicii turistice de tip tour operator (chartere, circuite, croaziere sau orice alt serviciu promovat de agențiile de turism tour operatoare partenere).

Termenii și condițiile generale ale ofertelor de tip city break și tour operator

Termenii și condițiile rezervarii diferă în funcție de fiecare produs turistic inclus în oferta de tip city break și acestea depind de regulile impuse de partenerii furnizori de servicii turistice cu care colaborează Travel Colors. Menționăm că rezervările se vor face în funcție de disponibilitatea acestora la partenerii Travel Colors și în funcție de termenii și condițiile companiei, menționate pe site-ul www.travelcolors.ro sau de către operatorii Travel Colors pentru fiecare serviciu ales în parte.

Travel Colors nu-și asumă nici o responsabilitate pentru produsele și serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice (cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de închiriat mașini, alții ) și nu garantează în nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratețea sau calitatea produselor și a serviciilor reflectate pe acest Site.

Orice rezervare efectuată online sau offline (telefonic, email sau direct în agenția Travel Colors) presupune acceptarea termenilor și condițiilor Travel Colors și a regulilor prevăzute în contractul cu turistul (pentru ofertele de tip tour-operator).

Condiții rezervări hoteluri

În cazul majorității hotelurilor, ora normală de check-în este 14:00, iar check-out-ul se face până la ora 11:00. Atenție! Aceste ore pot diferi de la un hotel la altul. Va rugăm să verificați aceste informații pe site-ul www.travelcolors.ro sau să consultați agenții Travel Colors.

În cazul în care sosiți la hotel după ora de check-în indicată mai sus, camerele Dvs sunt reținute până la ora 18:00 (ora locală) din data sosirii. Dacă sosiți la hotel după această ora, va rugăm să specificați în rezervare (dacă există câmp de observații) sau să ne aduceți la cunoștință de această posibilitate, precizând și ora de sosire estimată. În cazul în care hotelul nu este înștiințat de acest lucru, are dreptul de a revinde camerele.

Legendă cameră:

 1. Camera single - conține un singur pat pentru o persoană;
 2. Camera dublă - conține un pat dublu pentru 2 persoane;
 3. Camera twin - conține 2 paturi de o persoană;
 4. Camera dublă/twin în regim de single - conține un pat dublu pentru o persoană;
 5. Camera triplă - conține 3 paturi de câte o persoană sau un pat dublu pentru 2 persoane și un pat suplimentar pentru 1 persoană;
 6. Camera quadrupla - conține fie 2 paturi duble, fiecare pentru 2 persoane, fie 4 paturi separate de 1 persoană, fie 1 pat dublu pentru 2 persoane și 2 paturi suplimentare de 1 persoană;
 7. Camera twin/dublă plus copil - conține fie 2 paturi separate sau un pat dublu plus 1 pat suplimentar pentru copil, în funcție de vârstă indicate în rezervare. În unele cazuri, în funcție de vârstă, copilul împarte același pat cu părinții. În cazul în care doriți pat explicit pentru copil, vă sugerăm să efectuați căutarea doar pentru adulți, considerând copilul adult.

Copiii până în 2 ani sunt considerați infanți și pentru a obține un baby-cot pentru aceștia, este necesară o confirmare din partea hotelului. Va rugăm să specificați dacă doriți baby-cot în câmpul de observații din rezervare (în cazul în care acesta există) sau să ne comunicați pe email, imediat după finalizarea rezervării.

Alocarea camerelor către turiști este făcută de către unitatea de cazare (cu excepția cazurilor în care este rezervată și achitată dinainte o anumită cameră).

În cazul în care onorarea rezervarii nu este posibilă (din motive bine întemeiate), unitatea de cazare (pentru rezervările efectuate prin Furnizorii de Cazări sau Travel Colors - pentru alte rezervări) este obligată să vă ofere cazare într-o altă unitate hotelieră, de aceeași categorie sau superioară. În acest caz, turistul este obligat să accepte una dintre alternative. În cazul evenimentelor speciale (târguri, expoziții, congrese, evenimente sportive, religioase sau politice, Sărbători legale etc) rezervările pot avea termeni și condiții speciale (număr minim de nopți, tarife mai mari, politică de anulare sau modificare a rezervarii specială, termeni de plata etc).

Plata rezervărilor trebuie făcută în conformitate cu termenii și condițiile precizate în momentul efectuării rezervarii. Nerespectarea acestora atrage după sine anularea rezervarii.

Campanii de discount hoteluri Travel Colors

Travel Colors își rezervă dreptul de a derula, în paralel, mai multe campanii de discounturi la ofertele de hotel, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate hotelurile. Discounturile sunt stabilite în funcție de furnizorul de hoteluri și de politică de reduceri a Travel Colors.

Modul de calcul al ofertelor este următorul: tariful primit de la provider (prețul tăiat) poate fi discountat cu mai multe procente. Astfel, clienții care rezervă de la Travel Colors doar cazarea pot beneficia de reduceri la o serie de hoteluri din baza noastră de date (procentul reducerii poate fi diferit pentru fiecare hotel în parte, în funcție de locație, categorie, provider etc).

Condiții de anulare și modificare a rezervării:

În funcție de politica de anulare a rezervarii, anularea poate fi făcută în scris, către Travel Colors. Cererea scrisă trebuie făcută de către titularul rezervarii, de Luni până Vineri între orele 9-18, prin email, fax sau poștă.

Politica de anulare aplicată fiecărei rezervări depinde de tipul de serviciu, de furnizorul de servicii turistice, de data de călătorie sau de alți factori indicați de Furnizorul de Servicii

Turistice. Politică de anulare va fi precizată în momentul efectuării rezervării, pe pagina cu detaliile rezervarii, în pagina de confirmare și în email-ul de confirmare a rezervarii. Atenție: va rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile anulării înainte de confirmarea rezervarii. Dacă nu sunteți de acord cu politică de anulare impusă, rezervarea nu poate fi confirmată.

Colectarea de review-uri

Travel Colors poate colecta review-uri (păreri despre hoteluri, destinații, serviciile oferite de Travel Colors și partenerii săi) de la clienții săi, după ce aceștia s-au întors din vacanță.

Clienții își dau acordul asupra publicării review-urilor pe site sau să fie folosite offline de către consultanții Travel Colors în vederea recomandării de hoteluri/destinații, asupra publicării numelor persoanelor care au oferit review-ul și a dății acestora.

Review-urile pot fi colectate online, în sistemul de colectări review-uri disponibil pe site-ul www.travelcolors.ro sau offline (prin email sau telefon) de către consultanții Travel Colors.

Travel Colors își rezervă dreptul de a refuza anumite review-uri, în special cele cu limbaj vulgar. Înainte de publicarea review-urilor pe site, Travel Colors își rezervă dreptul de a edita erorile gramaticale și de exprimare, fără a schimbă sensul cuvintelor. Review-urile oferite de clienți devin proprietatea Travel Colors și nu pot fi publicate pe alte site-uri.

Alți termeni și condiții generale aplicate serviciilor Travel Colors

Politica de returnare a produselor

Conform OG 34/2014 , Travel Colors nu are o politică de returnare a produselor.

Condiții de garanție/service

Înainte de a lansa comandă, clientul trebuie să fie de acord cu "Termenii și condițiile" Travel Colors. Existând diferențe între tipurile de servicii oferite, anume bilete de avion, hoteluri, city-break-uri, asigurări medicale de călătorie, rezervarea nu se poate efectua până la capăt dacă clientul nu bifează căsuța aferentă acceptării "Termenilor și condițiilor". Conform OG 34/2014, condițiile de garanție/service nu se aplică serviciilor rezervate pe site-ul www.travelcolors.ro.

Reclamații

Problema survenită în timpul șederii turistului, trebuie comunicată de urgență către Travel Colors pentru a o putea rezolva în timp util. De asemenea, orice reclamație trebuie făcută în scris către unitatea de cazare, iar o copie trebuie să ajungă la Travel Colors în maxim 2 zile de la încheierea sejurului. Toate plângerile/reclamațiile vor fi cercetate și se va oferi un răspuns imediat după analizarea completă a situației prezentate.

Pentru rezolvarea cât mai rapidă, eficientă și pe cale amiabilă a eventualelor probleme apărute, vă rugăm să trimiteți mesajele dumneavoastră la adresa contact@supercalatorul.ro

Vize și vaccinuri

Vizele nu sunt incluse în tarifele afișate. Turiștii sunt responsabili de obținerea acestora în timp util. De asemenea, turiștii trebuie să se asigure că documentele de călătorie (pașaport sau carte de identitate) sunt valabile minim 6 luni de la dată părăsirii României.

Vaccinurile obligatorii pentru anumite destinații intră, de asemenea, în responsabilitatea turistului.

Plata

Nu se acceptă alte modalități de plata în afară celor prezentate pe Site și nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.

În funcție de termenii și condițiile impuse de hoteluri, la momentul rezervarii vi se poate cere plata integrală sau parțială a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuată în contul Travel Colors, hotelului sau a reprezentantului acestuia.

În anumite cazuri, detaliile cărții dvs. de credit pot fi transferate către Furnizorul de Servicii Turistice. Furnizorul, în cauză, va prelua plățile pentru rezervările dvs.

Plățile pentru hoteluri sunt efectuate în concordanță cu paragraful de mai sus.

Travel Colors sau Furnizorul de Servicii Turistice nu-și asumă nicio obligație de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de călătorie în cazul neplății integrale a serviciilor comandate. În orice situație, sunteți responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.

Plata se poate efectua cu principalele cărți de credit recunoscute și prezentate detaliat pe Site (în subsolul acestuia).

Travel Colors sau Furnizorul de Servicii Turistice își rezervă dreptul de a încasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot să apară la momentul rezervărilor prin cărțile de credit. În acest caz veți fi informat despre comisioanele aplicabile. Travel Colors își rezervă dreptul de a transfera costurile generate de penalizările de charge back. Dacă rezervarea dvs. este plătită cu cartea de credit a unei alte persoane, ne rezervăm dreptul de a cere o autorizație scrisă din partea acelei persoane.

În cazul în care emitentul cărții dvs. de credit o cere, Travel Colors sau Furnizorul de Servicii Turistice își rezervă dreptul de a trimite biletele, voucher-ele sau alte documente de călătorie la adresa dvs. declarată la momentul emiterii cărții de credit. Informația eronată despre această adresa se poate reflecta în anularea rezervării, întârzierea livrării documenteleor de călătorie și poate determina creșterea tarifului confirmat. Vă rugăm să vă asigurați că detaliile adresei dvs. de facturare se potrivesc cu cele de pe extrasul dvs. de cont.

În plus, pentru a minimiza efectele încercării de fraudare a cărții dvs. de credit, înainte de a emite documentele de călătorie, ne rezervăm dreptul de a efectua verificări aleatorii, de a cere dovadă adresei dvs. și o copie a cărții de credit, precum și un extras de cont recent.

Toate tarifele și taxele pot fluctua datorită modificării cursului de schimb.

Pentru mai multe detalii legate de plăți vă rugăm să accesați zona de Întrebări frecvente.

Modalități de plată

Documentele de călătorie aferente rezervării (bilet de avion, voucher de călătorie sau factură) pot fi trimise prin poștă electronică, la adresa introdusă în momentul inițierii rezervarii, prin poștă (la adresa specificată în momentul efectuării rezervarii) sau pot fi ridicate direct de la sediul nostru. Consultanții noștri vă pot da oricând informații detaliate, dacă este necesar.

Utilizarea Site-ului

Travel Maker Company SRL nu este responsabilă pentru aptitudinile Utilizatorului de a accesa ori utiliza Site-ul și nici pentru eșecurile generate de carență acestor aptitudini. Travel Colors nu garantează că Site-ul nu poate fi afectat de viruși sau alte acțiuni care pot genera defecțiuni sau alte pierderi.

Obligațiile utilizatorului

Sunteți de acord să respectați următoarele obligații incluzând (fără a se limita):

 1. responsabilitatea financiară pentru toate tranzacțiile efectuate în contul sau numele dvs.
 2. aveți vârstă peste 18 ani și capacitatea legală de iniția acțiuni juridice
 3. garantarea veridicității datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs.
 4. neutilizarea Site-ului în scopuri speculative, a generării de rezervări false sau frauduloase
 5. Interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii
 6. Obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afișa, licenția sau reproduce conținutul Site-ului cu excepția utilizării în scop personal și necomercial a unei singure copii a informației conținută în Site
 7. Travel Colors nu asigura nici o garanție cu privire la aranjamentele documentelor de călătorie (pașapoarte, vize, vaccinuri necesare etc.), și nici faptul că informația de pe Site este actualizată. Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura că va călători în conformitate cu măsurile aplicabile acestor documente de călătorie.

Newsletter

Puteți subscrie la newsletter-ul Travel Colors, care vă va fi trimis către adresa dvs. de e-mail și va include noutăți și oferte speciale precum și alte informații.

Interzicerea accesului pe Site

Travel Colors își rezervă dreptul de a va interzice oricând accesul pe Site fără o notificare prealabilă.

Responsabilitatea Travel Maker Company SRL

Travel Colors nu este responsabilă pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestui contract, din utilizarea defectuoasă a Site-ului sau a serviciilor turistice rezervate și achiziționate de pe Site.

Travel Colors nu este responsabilă pentru pierderile directe și/sau indirecte suferite de utilizator cauzate de, dar fără a se limita la: posibile diferențe de tarif, lipsa de disponibilitate, precum și orice alte informații incorecte comunicate și/sau preluate de la companiile aeriene și/sau hoteliere sau de către toți și/sau oricare dintre societățile partenere care furnizează servicii turistice prin intermediul www.travelcolors.ro).

Travel Colorsisi rezervă dreptul să nu furnizeze serviciile turistice a căror tarife au fost afișate în mod eronat. În cazul apariției, respectiv afișării unor posibile erori de tarifare, utilizatorul este de acord să renunțe la toate și orice pretenții împotriva Travel Colors, urmând ca în cel mai scurt timp posibil Travel Colors să returneze sumele achitate de utilizator.

Travel Colors este responsabilă doar pentru pierderile directe a căror valoare nu va depăși tariful total al serviciilor turistice achiziționate (exceptând cazurile de deces sau accidentele personale a căror valoare nu are limită).

Travel Colors nu poate garanta furnizarea neîntreruptă a Site-ului și nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderile de orice natură suferite că urmare a acestui fapt, inclusiv a unor profituri nerealizate.

Legături către alte Site-uri

Acest Site poate conține legături către alte pagini web externe și operate de alte părți implicate. Travel Colors nu are nici un control sau asociere cu aceste pagini web și nu își asumă nicio responsabilitate în legătură că acuratețea, integritatea sau calitatea acestor pagini web ale părților implicate.

Conținutul acestor pagini web externe nu reflectă produsele, serviciile sau informațiile furnizate de Travel Colors. Orice opinii referitoare la conținutul acestor pagini web externe vor trebui redirecționate către administratorii paginilor în cauză.

Forță Majoră sau Insolvență Furnizorului de Servicii Turistice

Travel Colors nu este responsabilă în cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forță majoră sau în cazul în care furnizorul de servicii turistice intră în insolvență. Evenimentele majore includ, dar fără a se limita, intervenții guvernamentale, războaie, răpiri, incendii, inundații, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste etc. care pot afecta Travel Colors sau furnizorii săi.

Rată de schimb

Ratele de schimb cotate pe Site sunt provenite din mai multe surse și pot să nu fie întotdeauna actualizate zilnic. Este obligatoriu să verificați ratele de schimb din ziua în care efectuați rezervarea.

Modificări asupra Site-ului

Travel Colors poate modifică design-ul sau conținutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum și alte caracteristici ale Site-ului.

Copyright și Marca Înregistrată

Copyright-ul, drepturile de proprietate și conținutul Site-ului sunt rezervate de către Travel Maker Company SRL. Materialul conținut pe Site este proprietatea Travel Maker Company SRL sau a afiliatilor săi, exceptând cazul în care sunt recunoscute că aparțînând altor părți implicate.

Numele Travel Colors, precum și celelalte mărci, logo-uri sau elemente grafice conținute în Site sunt mărci înregistrate ale Travel Colors sau ale afiliaților săi. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi mărci înregistrate ale respectivilor proprietari.

Confidențialitate

Termenii politicii de confidențialitate a Travel Colors sunt prevăzuți în acești Termeni și Condiții. Sunteți de acord cu utilizarea informațiilor dvs. personale de către Travel Colors sau a afiliaților și a altor părți implicate, în concordanță cu termenii și în scopul declarat stipulat în Politică de confidențialitate a Travel Colors.

Politică de Securitate

Travel Colors utilizează tehnologie securizată pentru a proteja informațiile dvs. personale și tranzacțiile financiare. Travel Colors se conformează procedurilor și standardelor de securitate stipulate în Politică de Securitate a Travel Colors. Achizițiile online nu mai sunt de mult o noutate. Dacă veți alege să plătiți cu cartea de credit, detaliile cărții dvs. de credit sunt criptate în timpul tranzacției, determinând o securitate mărită. Travel Colors utilizează tehnologia Secure Socket Layer (SSL) care asigură proceselor de achiziționare online prin intermediul cărții de credit, o securitate mărită.

Modificări ale Termenilor și Condițiilor

Travel Colors își rezervă dreptul de a modifica sau actualiza oricând Termenii și Condițiile referitoare la utilizarea acestui Site, fără notificare prealabilă către Utilizatori. Versiunea actuală a Termenilor și Condițiilor va fi afișată pe Site din dată în care modificările intră în vigoare. Continuarea utilizării acestui Site după publicarea acestor modificări va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificări.

Legea guvernanță Acești Termeni și Condiții reprezintă contractul între Utilizator și Travel Colors și este guvernat de legile din România. În cazul existenței unor litigii, instanța judecătorească competență este considerată instanța municipiului București. În cazul existenței unor litigii, va fi luată în considerare varianta în limba română a termenilor și condițiilor.