Nepal țara extraordinară care surprinde și intrigă în același timp este oglinda minții, spiritului și a sufletului.
Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Kathmandu – Patan – Bhaktapur - Nagarkot

India & Nepal - Magie și Mister

Ziua 1. București – Delhi
Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escală spre Delhi.

Ziua 2. Delhi
La aterizarea în Delhi, suntem întâmpinați de ghidul local. Transfer și cazare la hotel. Timp liber pentru odihnă. După amiază începem vizita în Delhi, însoțiți de ghidul local. Facem un tur al orașului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandni Chowk, odinioară centrul orașului Delhi, o piață exotică și pitorească, plină de bazare, magazine și diverse ateliere.

Moment de răgaz:
Pentru o experiență locală inedită vă invităm la o scurtă o plimbare cu ricșa prin piață Chandni Chowk, unde vei avea ocazia să interacționezi cu localnicii.

Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roșu), cel mai important monument al orașului și palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraș planificat și construit pentru a deveni capitală începând din anul 1911 și care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Națiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămășițelor pământești ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poartă Indiei), memorial construit în 1931 și dedicat eroilor căzuți în Primul și al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindential), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reședința pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 și inclus în patrimoniul UNESCO încă din 1993, una din primele construcții ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălțime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cazare în Delhi la hotel Vivanta Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun și cină.

Ziua 3. Delhi – Jaipur
După micul dejun vom pleca spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut că „orașul roz”, culoare dată clădirilor orașului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prințului britanic Albert. Orașul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar cele 9 sectoare în care este împărțit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Ajungem în Jaipur și ne îndreptăm spre hotel pentru cazare. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteți achiziționa îmbrăcăminte tradițională și produse unicat realizate manual) și respectiv în Bazarul Johari, renumită piață de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Cazare în Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar).  Mese: mic dejun și cină.

Ziua 4. Jaipur
Mic dejun. Începem vizita dimineață devreme la Fortul Amber, având inclusă și o plimbare cu elefanții (sau că alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumusețe de neegalat. Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh ca parte din Palatul Orașului cu funcția de zenana - camere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără că ele să poată fi văzute. Palatul este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel clădirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului Vishnu și consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranță religioasă, construit de soții Birla, ce s-au născut și au încetat din viață opt decenii mai târziu, în aceiași lună și în același an. În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai întâi la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul orașului vechi, o îmbinare perfectă între artă Rajahstani și cea Mughal, și continuăm cu Jantar Mantar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în secolul al XVIII-lea.

Moment de ragaz:

Va invităm să participați la un program de cântece și dansuri jaipureze organizat la un restaurant local. Spectacolul de sunete și culoare este acompaniat de un meniu de preparate tradiționale locale.

Cazare în Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar). Mese: mic dejun și cină jaipureza organizată la un restaurant local.

Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
După micul dejun vom pleca spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Orașul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani orașul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidențial al Împăratului Akbar și Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seară sosire și cazare în Agra la hotel Crystal Sarovar 4* (sau similar). Mese: mic dejun și cină.

Ziua 6. Taj Mahal – Sikandra – Delhi
Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcție “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Șahului Jahan în memoria soției sale Mumtaz Mahal, construcție începută în 1631 și finalizată după 22 de ani. Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul și cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, că “ o lacrimă de dragoste pe obrazul timpului “.

Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roșu care adăpostește în interior Palatul Jahangir, grădini și două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii și puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Dăula, socrul Șahului Jahangir. După-amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Șahul Jahangir. Seară, sosire în Delhi. Cazare în Delhi la hotel Vivantă Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun și cină.

Ziua 7. Delhi – Kathmandu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu, oraș plin de artă, cultură și tradiții milenare. Nu degeaba Nepal a fost desemnată una dintre cele mai bune destinații pentru aventură din lume, este un ținut unic, cu munți acoperiți de zăpadă, steaguri de rugăciune care flutură nestingherite și iaci curioși.

Ajunși în capitală nepaleză ne întâlnim cu ghidul local și începem turul de oraș. Prima noatră oprire este Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hindu din lume dedicate zeului Shiva, parte a patrimoniului universal UNESCO. Templul a fost ridicat începând cu secolul al V-lea, aici nu pot intră decât hinduistii, iar cei de altă religie se pot bucură de priveliștea să de neuitat de pe malul opus al răului. Continuăm cu Marea Stupă Boudhanath, cel mai mare templu budist din afară granițelor Tibetului. Este o construcție albă, simplă, masivă, mult mai mare în realitate decât imaginea pe care o redau fotografiile – are 40 metri înălțime și 100 m diametru. Practic ea se înalță peste toate clădirile din jur, iar ochii lui Buddha, pictați deasupra domului, par că veghează protectori asupra liniștii orașului și a locuitorilor lui.

Asistăm la un spectacol fascinant și observăm călugării și pelerinii care își rostesc rugăciunile în timp ce înconjoară stupa în sensul acelor de ceasornic și învârtesc roțile de rugăciune. Și peste tot steaguri tibetane de rugăciune inscripționate cu mantre, a căror energie pozitivă vântul o poartă peste tot în lume. Fiecare din culorile acestor steaguri reprezintă unul din cele cinci elemente esențiale: galben – pământul, verde – apă, roșu – focul, alb – aerul și albastru pentru spațiu.

Moment de răgaz:
Este timpul pentru o experiență inedită. Trecem pragul unei mănăstiri unde vom avea ocazia să primim binecuvântarea din partea unui călugăr budist.

Ne continuăm programul nostru și vom vizită Galeria Thanka, unde putem admira celebrele picturi budiste și pe călugări în timp ce pictează. Pe seară, ne îndreptăm spre hotel. Cazare în Kathmandu la hotel Tibet Internațional 4* (sau similar). Mese mic dejun și cină.

Ziua 8. Kathmandu – Patan

Mic dejun. explorăm pitorescul Kathmandu într-un tur de oraș, care începe cu Piață Durbar situată în față vechiului Palat Regal, fosta reședință a familiei monarhice. A fost una din cele trei piețe regale din Valea Kathmandu în Nepal, care sunt astăzi protejate de UNESCO. Înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari, piață și-a păstrat farmecul chiar și după devastatorul cutremur din 2015. Vedem și Stupa Swayambhunath, cunoscută drept templul maimuțelor pentru că o parte a acesteia este locuită de simpaticele animale. Ridicată acum 2.500 de ani, oferă o panorama surprinzătoare a văii Kathmandu.

Moment de răgaz:
Astăzi vom avea parte de două experiențe cel puțîn interesante. Mai întâi, ne vom plimba cu renumita ricșa locală, de la Hanuman Dhoka până la Thamel, pe străduțe presărate cu magazine de mirodenii și suveniruri nepaleze. După aceea, vom avea parte de momente de relaxare profundă ascultând bolurile cântătoare tradiționale, care au fost inventate de călugării budiști atât pentru întreținere fizică, cât și spirituală.

După amiază vom porni spre Patan, un paradis al culturilor budhistă și hindu, supranumit “Orașul Frumuseții”. Este cunoscut pentru moștenirea să culturală, mai ales pentru tradițiile care încă se păstrează. Patan este numit și orașul festivalurilor și al sărbătorilor, al artei fine și al fabricării de statuete sculptate.

Seare ne întoarcem în Kathmandu. Cazare în Kathmandu la hotel Tibet Internațional 4* (sau similar). Mese mic dejun și cină.

Ziua 9. Kathmandu – Bhaktapur – Nagarkot

Dis de dimineață vă propunem un program opțional inedit : Zbor peste Himalaya! Aveți ocazia de a zbura deasupra “Acoperișului Lumii”. Veți avea parte de un spectacol fascinant, care vă va stârni emoție și adrenalină. Cei mai înalți și întinși munți de pe glob, Himalaya impresionează cu păduri înverzite ascunse de o mare de ceață și construcții îndrăznețe care simbolizează încercarea omului de a „îmblânzi” natura.

După micul dejun, vizităm Bhaktapur, un adevărat muzeu în aer liber, renumit pentru elegantă și capodoperele sale arhitectonice. Vedem cele mai remarcabile clădiri, printre care „Palatul celor 55 de ferestre”, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, Templul Shiva, cât și Templul Nyatapola, care este cea mai înalta pagodă din Nepal. Cazare în Nagarkot la hotel Country Villa 3* (sau similar). Mese: mic dejun și cină.

Ziua 10. Nagarkot – Kathmandu

Ar fi păcat să plecăm din Nagarkot fără să avem parte de un scurt program de drumeție. Pentru că ne aflăm într-o locație impresionantă vă propunem o scurtă evadare în natură. Plecăm din Telkot și urcăm pe cărări bătătorite de turiști captivați de frumusețea zonei. Apoi plecăm spre Kathmandu. La sosire, avem timp liber pentru a căuta cele mai frumoase suveniruri pentru cei dragi. Cazare în Kathmandu la hotel Tibet Internațional 4* (sau similar). Mese: mic dejun și cină.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru ține un pont: cum sună pentru tine “Seară nepaleză“? (opțional).

Te invităm la un restaurant local unde ne vom petrece ultima seară împreună. Meniul nepalez este alcătuit din preparate simple, naturale, asezonate din belșug cu ardei iuți, usturoi, curry, ghimbir, actorii principali fiind fasolea roșie, lintea, orezul și spanacul. În timp ce ne delectam cu preparatele culinare deosebite, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorba! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

Ziua 11. Kathmandu – Bucuresti
După micul dejun avem timp liber până la ora transferului către aeroportul din Kathmandu pentru zborul cu escală spre București. Încărcați cu multe amintiri aterizăm în București pe aeroportul Otopeni dornici să le împărtășim celor dragi din experiențele noastre trăite în această frumoasă excursie.

Tarif: 1987 Euro / persoană / pachet

 

Prețul include:

 • Bilet de avion București – Delhi și Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală (orarul de zbor și ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de către compania aeriană)
 • Taxele de aeroport
 • Bilet de avion Delhi – Kathmandu
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului
 • Transfer aeroport– hotel – aeroport
 • 5 nopţi de cazare în hoteluri de 5* în India cu mic dejun
 • 3 nopți de cazare în hoteluri de 4* în Kathmandu cu mic dejun
 • 1 noapte cazare în hotel de 3* în Nagarkot cu mic dejun
 • 7 cine
 • Spectacol de sunet şi culoare în Jaipur, include şi cina
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program
 • Plimbare cu ricşa în piaţa Chandni Chowk din Delhi
 • Plimbare cu elefanţii (sau că alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber în Jaipur
 • Vizită la o mănăstire nepaleză
 • Plimbare cu ricşa în Kathmandu de la Hanuman Dhoka până a Thamel
 • Participare la spectacolul bolurilor cântătoare tibetane
 • Lecţie demonstrativă de realizare a ceramicii în Bhaktapur
 • Ghizi locali
 • Conducător de grup român

Prețul nu include:

 • Taxa de viză + procesare pentru India 90 € /persoană (se achită la înscriere)
 • Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport
 • Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamandu
 • Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului
 • Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului)
 • Excursiile opţionale pentru un grup minim de 20 de persoane
 • Alte taxe şi cheltuieli personale
 • Alte mese decât cele menţionate
 • Băuturile la mese
 • Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
 • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
 • Taxe de oraş plătibile la hotel

Bine de știut:

• Viza pentru India E-TA se obține online. Actele necesare se vor depune la sediul agenției la dată comunicată ulterior. Agenția nu este răspunzătoare pentru cazul în care autoritățile refuză vreunui turist aplicarea vizei; În cazul neobținerii vizei se rețin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză. Obținerea vizei nu necesită prezența personală la sediul consulatului, însă acesta își rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obținerea vizei.
• Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afară granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea programului.
• Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport și a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsăți să iasă din țară: să călătorească cu cel puțîn un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat.
• Pentru călătorie este necesar pașaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în țară.
• Programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
• Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
• Categoria hotelurilor și a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țările tranzitate.
• Pentru sumele colectate de către ghid, în numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporaș / feribot, clientul va primi tichetele locale.
• Hotelurile folosite în programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. În fiecare program sunt nominalizate unitățile de cazare contractate. Orice modificare apărută ulterior va fi notificată în timp util.
• Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia;
• Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
• Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicită taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel     solicități recepționerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.
• Autoritățile locale pot solicita o taxa de genul taxei de stațiune. Aceasta se va achita de către turiști la recepția hotelurilor. Prețurile afișate în afișate în program sunt informative.
• Prețurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiștii vor putea să își dea acceptul pentru achitarea diferenței de tarif față de prețul din ziua achitării pachetului turistic.
• Se acceptă partaj în camera dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de single.
• Termen de înscriere : Minim 4 săptămâni înainte de data plecării
• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15-19 persoane) se percepe un supliment de 130 € /persoană.

Acte necesare pentru obținerea vizei:

• Formularul pentru viză completat;
• Pașaport valabil minim 6 luni de la dată călătoriei;
• Copie în format electronic după prima pagină din pașaport cu detaliile personale: nume, dată nașterii, numărul de pașaport, etc.
• Copie după cartea de identitate;
• Dacă ați mai avut viza de India aplicată pe un alt pașaport, copie după acesta;
• Asigurarea medicală valabilă pe perioada călătoriei;
• O fotografie tip pașaport, în format digital color, pe fundal alb.

Excursii opționale:

• Zbor peste Himalya: 270€/persoană
• Cină nepaleză cu dansuri tradiționale: 55€/persoană