Japonia, ținutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului, este o îmbinare între Occident și Orient, orașele sale adoptând multe elemente vestice și în același păstrând puțin din misterul civilizației străvechi japoneze.
Una dintre cele mai frumoase legende japoneze spune că țară a fost creată de zei. Aceștia au înfipt o sabie în ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picături care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku.
În Japonia, 70% din suprafață este formată din munți acoperiți în marea lor majoritate de păduri dese, ceea ce înseamnă că niponii trăiesc o toamnă mai frumoasă și mai bogat colorată decât alții.
Frunzele în culorile fantastice ale sezonului de toamnă, numite koyo, sunt pentru Japonia ceea ce florile de cireș sunt pentru primăvară. Privirea frunzelor de toamna este o activitate populară, a cărei tradiție datează de sute de ani și atrage în număr mare călători din țară și întreagă lume.
 

JAPONIA - În culori de toamnă

ZIUA 1

BUCUREȘTI DOHA Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 13:50 pentru îmbarcare pe cursa Qatar Airways cu destinația Doha. Decolare la ora 16:50. Sosire la Doha la ora locală 22:30.

ZIUA 2

DOHA - TOKYO Plecare spre Tokyo la ora locală 02:00 și sosire pe aeroportul Narita la ora locală 17:55. Transfer și cazare la hotel Mystays Premier Omorî 4* (sau similar).

ZIUA 3

TOKYO Mic dejun + cină Mic dejun. Astăzi vom participa la un tur panoramic al capitalei nipone. Vom admira principalele atracții ale orașului: Templul Senso-ji (Asakusa Kannon) cu a sa pagodă cu cinci etaje în curtea căreia se află un cazan uriaș din bronz plin cu tamaie aprinsă, renumita stradă Nakamise cu suveniruri și gustări tradiționale, zona Palatului Imperial situat într-un peisaj elegant cu iazuri și pini, bulevardul Ginza comparabil cu 5th Av. din New York. Turul include și o croazieră de aproximativ o ora pe răul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare și de obiceiuri tradiționale și admirarea orașului din Turnul Tokyo Skytree. După tur, vom reveni la hotel pentru o scurtă pauză iar seară vom avea transfer la un restaurant local pentru a servi o cină tradițională. Pe drum vom face o scurtă oprire în celebra intersecție Shibuya, o imagine emblematică o orașului Tokyo, prezența în filme că Lost în Translation, The Fast and the Furious sau Resident Evil. Vom servi cina și vom avea transfer spre hotel. Cazare în Tokyo la același hotel.

ZIUA 4

TOKYO KAMAKURA YOKOHAMA TOKYO (opțional) Mic dejun Mic dejun. Opțional, vă propunem o vizită în prima capitală sogunala a Japoniei, Kamakura, ale cărei temple și grădini își etalează frumusețea între ocean și munte. Vom vizita 2 dintre ele (Kotokuin, Hasedera) și altarul Tsurugaoka Hachimangu, iar la întoarcere facem o scurtă oprire la Yokohama, Portul Viitorului, pentru o panoramă unică din - pe vremuri - cel mai înalt observator al Japoniei (și cel mai rapid lift) și o plimbare prin cartierul chinezesc. Seara, revenim la hotel pentru cazare. Preț informativ: 150 EURO/persoană, minim 20 participanți (ghid vorbitor de limba engleză, transport cu autocarul; rezervare și plata în agenție, datorită disponibilităților limitate la față locului). Cazare în Tokyo la același hotel.

ZIUA 5

TOKYO NIKKO TOKYO Mic dejun. Astăzi vom face o excursie de o zi la Nikko, unde vom vizită templul Toshogu, aici găsindu-se mormântul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut nouă mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavell). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade și vom urcă cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seară, revenim în Tokyo. Cazare în Tokyo la același hotel.

ZIUA 6

TOKYO MUNTELE FUJI HAKONE ATAMI (115 km) Mic dejun + cină După micul dejun, plecăm spre Atami, una dintre cele mai populare zone de agrement, stațiune situată pe malul Oceanului Pacific. Important: Vom lua cu noi doar bagajele de mână, deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Ne îndreptăm spre muntele sfânt al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). În doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stânci ascuțite, cratere, vulcani noroioși, cu jeturi de aburi ieșind din crevase. Pe vârf, la Owakudani, vom admira o carieră de extracție a sulfului și vom putea mânca faimoasele ouă negre. Ouăle sunt normale, dar sunt fierte în apă termala și, din acest motiv, au coajă neagră. Nu ar trebui să ratăm acest deliciu, tradiția spune că ne vor prelungi viață cu 7 ani! Dacă vremea permite, vom admira o spectaculoasă priveliște cu Fuji-san. Cazare în Atami la hotel Resorpia Atami 3* (sau similar) în camere tipic japoneze (ryokan). Cină la restaurantul hotelului.

ZIUA 7

ATAMI KYOTO Mic dejun Mic dejun. Ne vom deplasa pe jos la gara din Atami (10 minute de mers) pentru a lua trenul de mare viteză spre Kyoto. Ajunși în Kyoto, vom participa la un tur panoramic cu ghidul local și vom vizita castelul Nijo un fost palat rezidențial construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasu. La finalul turului vom avea ocazia să explorăm Gion-ul cartierul vechi de distracții și gheișe. Cazare în Kyoto la Hotel Keihan Kyoto Grande 4* (sau similar).

ZIUA 8

KYOTO Mic dejun + cină Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea frumosului oraș Kyoto și vom participa la un tur de o zi ce va începe cu zona de est, trecând pe Aleea Filosofilor, pe lângă case vechi și temple liniștite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Vom vizita Templul Ginkakuji. În continuare ne vom odihni privirile de la fereastra trenuletului romantic al văii Sagano și spre finalul turului ne vom bucura de o gură de aer proaspăt în peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria și religia templelor cu aerul mistic al pădurilor de bambus și cu vioiciunea maimuțelor japoneze. Aici vom vizita Templul Arashiyama Jojakkoji și Podul Togetsukyo. Vom reveni la hotel iar în cursul serii vom participa la o cină tradițională la care va participa și dansa o Maiko față dansatoare (nume dat ucenicelor gheișe). Cazare în Kyoto la același hotel.

ZIUA 9

KYOTO NARA OSAKA Mic dejun Mic dejun. Prima parte a zilei o vom petrece în Kyoto pentru un tur panoramic, ce va cuprinde vizita următoarelor obiective: templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) un templu învelit în frunze de aur, ce se oglindește spectaculos în iazul din fața sa; vom participa la o ceremonie a ceaiului; ne vom plimbă și pe renumita Sannenzaka, o străduță îngustă și pietruită, cu case din lemn, magazine și ateliere tradiționale, o adevărată întoarcere în timp; vom vizita templul Kiyomizu-dera dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon; În a două parte a zilei ne vom îndrepta spre Nara, cea mai veche capitală japoneză ce datează din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din întreagă țară, care adăpostește cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha. Vom petrece puțîn timp liber în parcul Nara sau parcul caprioarelor și apoi vom pleca spre Osaka. Cazare in Osaka la hotel Monterey Le Frere 4* sau similar.

ZIUA 10

OSAKA Mic dejun Mic dejun. Important! În cursul dimineții bagajele de cală vor fi preluate de o firmă de curierat și vor fi transportate către hotelul din Tokyo. În această zi vom participa la un tur panoramic al Osakai, un oraș cosmopolit, renumit pentru mâncarea locală, străzile comerciale moderne și cartierele pline de viață. Vom vizită Osaka Castle, cel mai mare castel construit în Japonia, Umedă Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne de unde vom admira o frumoasă panoramă asupra orașului. În continuare vom participa la o mini croazieră pe răul Tombori urmată de timp liber în Dotonbori, o zonă cu nenumărate magazine, baruri, restaurante și cluburi de karaoke. Spre finalul turului vom vizita templul Shitenoji, cel mai vechi templu budist din Japonia. Cazare în Osaka la același hotel.

ZIUA 11

OSAKA TOKYO Mic dejun Mic dejun. Transfer la gara din Osaka și transport cu trenul de mare viteză la Tokyo. Vom avea cu noi doar bagajele de mână. Transfer și cazare în Tokyo la hotel Mystays Premier Omori 4* sau similar. Timp liber pentru cumpărături și vizite individuale în zona hotelului.

ZIUA 12

TOKYO Opțional Muzeul Team Lab Planets / TOKYO DOHA Mic dejun Mic dejun. Eliberarea camerelor. Pentru această zi vă propunem vizitarea uneia dintre cele mai noi atracții din Tokyo Muzeul de artă digitală Team Lab Planets, o lume virtuală plină de culoare și lumini, creată cu ajutorul tehnologiei. Expozițiile au că teme lacuri cu pești, fântâni, Universul, grădini cu flori. Preț informativ: 155 EURO/persoană, minim 20 participanți (ghid vorbitor de limba engleză, transport cu autocarul; rezervare și plata în agenție). Transfer la aeroportul Narita din zona Tokyo în jurul orei 17:30. Îmbarcare pe zborul Qatar Airways cu destinația Doha. Decolare la ora locală 21:55.

Tarif: 3745 Euro / persoană / pachet

SERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul București Tokyo / Tokyo București cu compania Qatar Airways (schimbarea curselor la Doha); 
- 10 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* (excepție hotelul din zona Atami care este de 3*): 5 nopți în Tokyo, 1 noapte în Atami, 2 nopți în Kyoto și 2 nopți în Osaka;
- 3 cine (zilele  3, 6 și 8) din care una cu spectacol și participarea unei Maiko; 
- transport pe tot parcursul turului conform programului;
- transport cu trenul de mare viteză pe ruta Atami Kyoto cu bagaj de mâna (bagajele de cală vor fi transportate de la Tokyo la Kyoto cu un serviciu de curierat);
- transport cu trenul de mare viteză pe ruta Osaka Tokyo cu bagaj de mâna (bagajele de cală vor fi transportate de la Osaka la Tokyo cu un serviciu de curierat);
- tururi de oraș cu ghid local în Tokyo, Kyoto și Osaka;
- vizite în Tokyo: templul Sensoji (Asakusa Kannon), Tokyo Skytree, croazieră pe răul Sumida (aprox 1 ora);
- vizite în Kyoto: templul Kiyomizu, castelul Nijo, Gion, Templul Ginkakuji, călătoria cu trenul peisagistic Sagano, pădurea de bambuși Arashiyama, Templul Arashiyama Jojakkoji, Podul -- Togetsukyo, Templul Kinkaku, Templul Kiyomizu-deră;
- vizite în Nara: templul Todaji, parcul caprioarelor;
- vizite în Osaka: Castelul din Osaka, Umedă Sky, croazieră pe răul Tombori;
- excursie la stația nr 5 de pe Muntele Fuji și traversarea văii Owakudani cu gondola;
- excursie de o zi la Nikko cu vizită templului Toshogu și urcare cu liftul deasupra cascadei Kegon;
- intrările la obiectivele menționate în program; 
- însoțitor român de grup;
- taxele de aeroport (pot suferi modificări).
Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la dată lansării programului, respectiv luna februarie 2023. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la dată emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifică prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
- excursia opțională Kamakura-Yokohama: 150 EURO/ persoană se achita în agenție. Prețul este valabil pentru minim 20 plătitori și se majorează în cazul unui grup mai mic;
- excursia opțională Tokyo Muzeul Team Lab Planets: 155 EURO/ persoană se achita în agenție. Prețul este valabil pentru minim 20 plătitori și se majorează în cazul unui grup mai mic;
- asigurarea medicală de călătorie;
- asigurarea storno cu extensie COVID-19 (opțională) - se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
- taxa testului RT-PCR - în situația în care la dată călătoriei se impune prezentarea rezultatului negativ al testării împotriva Covid 19;
- asigurarea medicală de călătorie;
- asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie; 
- bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 50 EURO/persoană se practică în Japonia se achita la sosirea în țară de destinație;
- excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate că fiind incluse;
- băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program.