Vino cu noi să experimentăm marea migrație a antilopelor Gnu din Maasai Mara până în Serengeti, și mai departe continuăm în Tanzania cu vizitarea parcurilor naționale  Ngorongoro și Tarangire.
Cel mai impresionant spectacol al naturii, milioane de antilope, zebre și alte ierbivoare se mută din câmpia Serengeti din Tanzania în Masai Mara unde le așteaptă câmpii pline de iarbă proaspătă și suculentă.
Este momentul în care milioane o iau la drum, păscând pe drum iarba înaltă a savanei, traversează răul Mara, și ajung în Maasai Mara.
După acest spectacol al naturii, vom continua expediția către plajele cu nisip alb din Zanzibar, un loc însorit și cald, perfect pentru vacanțele la plajă și activitățile în aer liber.

Safari în Kenya și Tanzania, și plajă în Zanzibar

Ziua 1: Zbor Otopeni -Nairobi (cu o escală)
Pornim din Otopeni, ajungem în Nairobi a două zi dimineață la ora 07:25, cu o escală în Doha.

Ziua 2: Nairobi - Lacul Naivasha - Lacul Nakuru
Vom ajunge în Nairobi la ora 07:25, vom fi preluați în Jeep-uri și vom porni înspre Lacul Naivasha, cel mai înalt și cel mai frumos dintre lacurile din Valea Rifului. La 1910m, apa este proaspătă, iar lacul este mărginit de pâlcuri dense de papirus. Aici nu există crocodili deoarece apa lacului este prea rece pentru ei din cauza altitudinii, dar există un număr mare de hipopotami. Ne vom plimba pe malurile lacului, și vom avea o excursie cu bărcile pe lac (în funcție de condițiile meteo), unde vom putea observa de aproape hipopotamii și păsările de pe lac, după care ne vom opri pe Crescent Island unde vom face un safari la pas, însoțiți de un ghid care ne va duce foarte aproape de animalele pe care le vom putea observa: girafe, antilope, zebre, gazele, babuini, hiene, etc… După-amiaza vom lua prânzul la Pelican Lodge, unde vom avea și cazarea în această seară.
După prânz pornim înspre Lacul Nakuru, pentru un safari de dupamiaza în Parcul Național Lake Nakuru, care ne va oferi o perspectivă rară asupra celei mai diverse flore și faune. Parcul Național Lake Nakuru este bine cunoscut pentru rezervația de rinoceri albi și negri pe cale de dispariție și girafă Rothschild. Există mai mult de 50 de specii diferite de mamifere, inclusiv rinoceri albi, hipopotami, bivoli și babuini. Este, de asemenea, renumit pentru milioanele sale de flamingo roz care acoperă țărmurile lacului Nakuru. Spre seară ne vom întoarce la pensiune, unde vom lua cină. Hotelul Pelican Lodge (sau similar).

Ziua 3: Lacul Nakuru - Maasai Mara Kenya Safari
După micul dejun, vom porni spre Parcul Național Maasai Mara, pe parcurs ne vom opri pentru a admira panorama.

Vom ajunge în Parcul Național Maasai Mara la timp pentru prânz, vom face ceck-în la lodge și după puțină relaxare vom porni într-un safari de după-amiază. Rezervația Națională Maasai Mara este cea mai bună rezervație sălbatică din Kenya și împărtășește același ecosistem cu Parcul Național Serengeti. Parcul se caracterizează prin savană cu pajiști deschise, cu pete de Acacia. Iulie-August are loc migrația antilopelor Gnu din fiecare an, cu peste un milion de specimene, care atrage și alte animale sălbatice, cum ar fi zebrele, care traversează râul Mara în Masai Mara dinspre Serengeti. Și populația de păsări este abundentă, de până la 500 de specii, printre care se află și peste 16 specii de vulturi. Parcul este, de asemenea, considrat a fi printre cele șapte minuni ale lumii, datorită marii migrații anuale. Cazare cu pensiune completă la Mara Chui Lodge (sau similar).

Ziua 4: Maasai Mara
După micul dejun, ne vom bucură de o zi întreagă în Rezervația Națională Masai Mara, în căutarea celor cinci mari din Africa – elefantul african, leul, rinocerul, bivolul și leopard – cât și alte ierbivore, cum ar fi zebre, antilope Gnu în număr mare în drum spre răul Mara. Ne vom deplasa cu mașini Land Cruiser cu acoperiș deschis pentru a putea urmări animalele și pentru a le putea face fotografii. Vom avea prânzul la pachet și ne vom opri în rezervație pentru picnic. După călătoria de după-amiază, ne retragem la lodge pentru cină și relaxare. Cazare cu pensiune completă la Mara Chui Lodge (sau similar).

Ziua 5: Maasai Mara - Serengeti
Mic dejun la cabană, check-out și traversăm cu mașinile Land Cruiser din Parcul Național Maasai Mara spre Serengeti. Rezervația Națională Maasai Mara este cea mai bună rezervație sălbatică din Kenya și împărtășește același ecosistem cu Parcul Național Serengeti. Parcul se caracterizează prin savană cu pajiști deschise, cu pete de Acacia. De la începutul lunii iulie până în octombrie este migrația gnu în fiecare an, cu peste un milion de gnu, care atrage și alte animale sălbatice, cum ar fi zebrele, antilopele și alte animale sălbatice care traversează râul Mara în Masai Mara din Serengeti. Cazare la Serengeti Wild Câmp sau similar.

Ziua 6: Parcul Național Serengeti - Ngorongoro
După micul dejun ne vom îndrepta spre Zona de conservare Ngorongoro, care se află în nordul Tanzaniei. Găzduiește vastul crater vulcanic Ngorongoro și vânatul „marii 5” (elefant, leu, leopard, bivol, rinocer). Turme uriașe de gnu și zebre traversează câmpiile sale. Vitele aparțînând tribului semi-nomad Maasai pasc alături de animale sălbatice. Ne vom caza la Octagon lodge sau similar.

Ziua 7: Tarangire
După micul dejun ne îndreptăm spre Parcul Național Tarangire. Acesta este un parc național din regiunea Manyara din Tanzania. Numele parcului provine de la râul Tarangire care traversează parcul. Râul Tarangire este sursă principală de apă dulce pentru animalele sălbatice din ecosistemul Tarangire în timpul sezonului uscat anual. În Parcul Național Tarangire, elefanții guvernează în număr mare, peste 3.000 exemplare! Și peste 700 de lei fac safariul incitant cu turme grozave de antilope gnu, zebre și bivoli. Spre seară ne îndreptăm înspre Arusha unde vom fi cazați, la Hotel Arusha Palace sau similar. Seara vom putea lua cina pe cont propriu, pentru a descoperii viața locală.

Ziua 8: Arusha - Zanzibar
După micul dejun ne îndreptăm către aeroportul din Arusha, unde vom lua zborul spre Zanzibar. Cazarea la Hotel VOI Kiwengwa 4* sau similar în limita locurilor disponibile.

Ziua 9: Zanzibar
Excursie opțională: Spice tour și Parcul Național Jozani – excursie de o zi, plecare la ora 8. Zanzibar este recunoscută că și insula condimentelor, și fie că ești pasionat sau nu de gătit, o oprire la fermă de condimente este imperioasă. E un tur interactiv în care înveți cum sunt obținute diferite condimente, cum cresc fructele exotice și cât de interconectați suntem cu Mama Natură. Nimeni nu părăsește grădina fără să se hidrateze cu apă de cocoș, fără să se fructeze, fără accesorii împletite cu dibăcie de fermieri. La ieșire nu uită să lași un tips pricepuților grădinari și susține economia locală cumpărând niște cuișoare, vanilie, ceai sau alte mirodenii pentru mamasita sau bucătăria ta. Mai departe vom face o plimbare să vizităm maimuțele din pădurea Jozani. Pădurea Jozani este singurul parc național din Zanzibar și gazdă a două specii de maimuțe, Red Colobus și Sykes, a nenumărate familii de Galagos, căprioare pitice Alder, 50 de specii de fluturi și peste 40 specii de păsări. Există mai multe trasee pe care le puteți parcurge în interiorul pădurii începând cu o oră pentru cei curioși până la cinci ore pentru cei mai temerari. Pădurea își schimbă înfățișarea la aproape fiecare pas în funcție de calitatea solului, vegetația variind de la arbuști pitici la eucalipți foarte înalți. Pe parcursul drumeției puteți învăța cât de conectați suntem cu natură, cum fiecare plantă poate fi folosită de om în scop medicinal, că hrană sau pentru cosmetice, vă puteți fotografia cu pașnicile și expresivele maimuțe Red Colobus și vă puteți rătăci pe labirintul de poduri suspendate din pădurea de mangrove. Spre seară vom ajunge în vizită la un sat de localnici, și o școală locală. Apusul soarelui îl vom admira de pe plaja Kendva.

Ziua 10: Zanzibar
Excursie opțională: Stone Town- Prison Island- Michamvi – excursie de o zi, plecare ora 8 dimineață. Capitală Zanzibarului – Stone Town, vizită catedrala, piață de sclavi, casă lui Freddie Mercury, Prison island- aici este un orfelinat de broaște țestoase Vizită pe plaja Paje unde putem servi masă de prânz (nu este inclusă) Vizită la restaurantul the Rock – pentru poze-  cine dorește poate servi și o cafea, bere sau suc (contra cost),  dacă timpul ne va permite. Vom admira apusul soarelui de pe plajă Michamvi Kae, unde ne vom relaxa la foc de tabăra și muzică live.

Ziua 11: Zanzibar
Excursie opțională : Safari Blue – excursie de o zi cu prânz inclus, plecare ora 8 dimineață. O zi de neuitat dedicată mării, bronzării și snorkelingului.  Ne vom opri pe o splendidă limbă de nisip în mijlocul Oceanului Indian, entuziaștii vor putea face snorkeling pe un minunat recif de corali, un delicios prânz vom servi în fermecătoarea insulă Kwale, unde ne putem bucură de un excelent pește la grătar, homar, creveți, calamar, și alte fructe de mare, fructe și băuturi nealcoolice incluse.  Pe această insulă vom putea admira un baobab uriaș.  La întoarcere vom vizită fantastică lagună albastră și canale cu mangrove.

Ziua 12: Zanzibar
Excursie opțională: Mnemba tour – înnot cu delfini, snorkel, înnot cu țestoase. – excursie de o zi, plecare la ora 8. Această este una dintre cele mai recomandate excursii din Zanzibar, unde poți innota, face snorkel în reciful Mnemba, foarte apreciat pentru apă limpede, o diversitate foarte mare de corali, și foarte mulți pești tropicali, vom vedea și chiar vom putea innota împreună cu delfinii, ne vom opri pe un banc de nisip pentru plajă. Insula Mnemba a fost declarată una dintre cele mai frumoase din Africa, de către tripsavvy. Pe la prânz ne întoarcem în Zanzibar, pe Nungwi ne vom opri într-o laguna, un acvariu natural unde vom avea posibilitatea să innotam cu broaște țestoase- o experiență minunată într-un sanctuar al țestoaselor, unde  sunt aduse broscuțele care sunt prinse în plasele pescarilor, sau sunt accidentate, se recuperează în acest acvariu,  după care vor fi eliberate. Apusul soarelui îl vom admira de pe plaja Nungwi.

Ziua 13: zbor spre casă
După check-out ne vom îndrepta spre aeroportul din Zanzibar și vom lua zborul spre Doha de la ora 23:15. Vom ajunge în Otopeni în dată de 4 August la ora 13:15.

Oferta include:
•    Bilet de avion Otopeni – Nairobi – Zanzibar – Otopeni (cu o escală);
•    Bilet de avion Arusha- Zanzibar;
•    Taxele de aeroport, Bagaj de cală și bagaj de mână;
•    Însoțitor din partea agenției organizatoare ;
•    5 nopți cazare cu pensiune completă în timpul safariului;
•    1 nopți cazare în Arusha cu mic dejun inclus;
•    5 nopți cazare la Hotelul VOI Kiwengwa 4* All inclusive;
•    Transport în vehicul Land Cruiser 4×4 special Safari cu acoperiș retractabil;
•    Toate taxele de intrare în Parcurile naționale din safari;
•    Șofer/ghid vorbitor de limbă engleză;
•    Consumul de apă în timpul safariului;
•    Toate transferurile de la aeroport și tren;

Oferta nu include:
•    Pachet de excursii opționale în Zanzibar!
•    Asigurarea medicală de călătorie (obligatorie);
•    Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (opțională) – se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
•    Taxele locale impuse de primăriile orașelor vizitate (se achită personal, la recepția hotelului) UNDE SE CERE!
•    Bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi): aprox 40EURO /persoană, se practică în țările vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație;
•    Băuturile alcoolice și răcoritoare;
•    Taxa de viză și formalități de obținere a vizei
•    Early check-în, late check-out
•    Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curățătorie, etc.

Preț excursii opționale:

  • Preț pentru 1 excursie:  70 Euro pe persoană
  • Preț pachet 2 excursii:  130 Euro pe persoană
  • Preț pachet 3 excursii:  180 Euro pe persoană
  • Preț pachet 4 excursii:  200 Euro pe persoană
  • Înscrierile pt excursii se va face în avans, iar plata la sosire în Zanzibar.

CONDIŢII DE CĂLĂTORIE:

Toţi pasagerii care doresc să între pe teritoriul Kenyei trebuie să îndeplinească următoarele condiţii impuse de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19:

  • viza cu o singură intrare: se obţine online conta cost (51 $)  pe site-urile oficiale (solicitați detalii la înscriere);
  • prezentarea unei scheme complete de vaccinare;
  • completarea formularului online, înainte de călătorie, la următoarea pagină de internet: https://ears.health.go.ke/airline_registration/ şi prezentarea la sosirea în acest stat a codului QR recepționat pe e-mail.
  • să prezinte dovadă cazării;
  • bilet de avion de întoarcere.