Nisa – Cannes – Aix-en-Provence – Marsilia – Montpellier – Narbonne – Carcassonne – Toulouse – Lourdes – Bordeaux – La Rochelle – Nantes – Rennes -Coasta de Granit Roz a Bretaniei – St. Malo – Mont St. Michel – Plajele debarcarii din Normandia – Caen – Deauville – Rouen – Paris

FRANȚA MARELE TUR – de pe Coasta de Azur până la Paris

Ziua 1 | BUCUREȘTI – NISA

Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă-OTOPENI, ora 07:45 pentru îmbarcare cursa Companiei Tarom RO401 cu destinația Nisa. Decolare din București la ora 09:45 și sosire în Nisa la ora 11:15. După preluarea bagajelor ne îmbarcăm în autocar și pornim într-un tur de oraș Nisa. Vom face un tur panoramic pe Promenade des Anglais, vestita arteră din centrul orașului. De-a lungul promenadei s-au construit clădiri impresionante, adevărate palate transformate în hoteluri de lux. Zona găzduiește câteva dintre atracțiile turistice ale orașului. Aici se află Hotelul Negresco - emblemă turistică a orașului, Casino du Palais de la Mediterranee, Muzeul de Artă și Istorie, Phoenix Parc Floral, Musee des Arts Asiatiques, Theatre de Verdure etc. Apoi ne vom continuă drumul către Cannes – numit și Orașul Filmului datorită Festivalului Internațional de Film aflat anul acesta la a 74-a ediție. Tur de oraș Cannes în care descoperim celebrul bulevard La Croisette cu hotelurile de lux și plajele sale, Allée des Etoiles de la Palatul Festivalurilor, străzile medievale din orașul vechi Le Suquet. Transfer la hotel. Cazare la hotel 3* zona Cannes/Nisa.

Ziua 2 | CANNES – AIX-EN-PROVENCE - MARSILIA – MONTPELLIER

Mic dejun. Pornim la drum iar primul popas va fi în incantatorul Aix-en-Provence unde vom face o plimbare ce include Cours Mirabeau - principalul bulevard al orașului și sufletul acestuia, Place Richelme, Place de l'Hôtel de Ville, Catedrala și numeroasele fântâni (Aix mai este numit și “orașul cu o mie de fântâni”). Continuăm apoi către Marsilia, oraș fondat de greci acum 2600 de ani și devenit azi al doilea oraș al Franței și cel mai mare port la Mediterana, unde vom face un tur de oraș care va cuprinde: Vieux Port străjuit de Fort Saint Jean și modernul MUCEM (Muzeul civilizațiilor Europei și Mediteranei), basilica Notre Dame de la Garde – “La Bonne Mere”, celebrul bulevard La Canebiere, monumentalul Palais Longchamp s.a. Ne continuăm apoi drumul către destinația finală de azi - Montpellier. Cazare la hotel Ibis Montpellier Sud 3* sau similar în zona Montpellier.

Ziua 3 | MONTPELLIER – NARBONNE – CARCASSONNE - TOULOUSE

Mic dejun. Începem ziua cu un tur de oraș Montpellier - vechi oraș universitar, un adevărat muzeu de arhitectură franceză din epoci diverse, aici putând fi admirate clădiri vechi, un turn de apă din secol XVIII, străzi înguste, pietruite, dar și un cartier modern. Continuăm cu locul nașterii unuia dintre cei mai vestiți eroi de legendă ai literaturii medievale, Guillaume d'Orange, un viteaz războinic – Narbonne. Scurt tur de oraș: Palatul Arhiepiscopilor, Podul Negustorilor, Catedrala – deși una dintre cele mai frumoase catedrale gotice ale Franței, construcția acesteia a fost oprită de invazia regelui Angliei, Eduard al III-lea în anul 1355 și de atunci nu a mai fost reluată. Următoarea oprire va fi în frumosul oraș-cetate Carcasonne, o adevărată comoară turistică a Franței, un veritabil oraș-castel ce pare desprins din poveste. Protejat actual de UNESCO, orașul a traversat perioade sângeroase în Evul Mediu. Orașul-cetate reprezintă principalul obiectiv turistic în sine și este vizitat anual de milioane de turiști. Continuăm către Toulouse, cel de-al patrulea oraș că mărime al Franței, de asemenea cunoscut și sub denumirea de „Orașul Roșu” datorită numeroaselor clădiri din cărămidă roșie. Cazare la hotel Courtyard by Marriott Tolouse Aiport 4* sau similar Toulouse.

Ziua 4 | TOULOUSE – LOURDES - BORDEAUX

Mic dejun. Dimineața vizităm Toulouse – denumit “orașul roz” datorită numeroaselor construcții din cărămidă:   Place du Capitole – “inima” orașului cu Primăria și Teatrul și Basilica Saint-Sernin – cel mai mare edificiu romanic din Europa. Excursia continuă prin Occitania spre Lourdes. În cei 160 de ani care au trecut de la aparițiile Fecioarei Maria, Lourdes a devenit, dintr-un mic orășel comercial, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din întreagă lume. Aproximativ 6 milioane de oameni vin aici în fiecare an, unii pentru a se ruga, alții pentru a se vindecă sau pentru a cere ajutor și îndrumare, binecuvântare și protecție, iar alții vin din simplă curiozitate. Vizităm Grotă Massabielle - locul în care s-au produs cele 18 apariții ale Fecioarei Maria în 1858 și este centrul vieții religioase și al pelerinajului din Lourdes, împreună cu Bazilica Imaculatei Conceptiuni și Bazilica Rozariului construite prin referință la aceste apariții. Plecăm spre Bordeaux. Cazare la hotel Mercure Bordeaux Château Chartrons 4* sau similar Bordeaux.

Ziua 5 | BORDEAUX

Mic dejun. Suntem în Bordeaux, unul dintre cele mai frumoase și cochete orașe din Hexagon. Supranumit ”Perla Aquitaniei” și ”La Belle Endormie” (Frumoasa Adormită), Bordeaux este considerat a fi capitală mondială a vinului. Tur de oraș: Place des Quinconces cu monumentul Girondinilor, cheiurile Garronei, Place de la Bourse cu a să oglindă de apă, centrul istoric cu splendidă arhitectură de secol al XVIII-lea, Grand Theatre, rue Sainte Caherine, Catedrala Saint-Andre. Vinul de Bordeaux este cunoscut în întrega lume. Anual la cele peste 8.500 de chateaux se produc peste 700 de milioane de sticle de diferite calități și 54 de denumiri de origine controlată. După-amiază, timp liber la dispoziție în Bordeaux. Cazare la hotel Mercure Bordeaux Château Chartrons 4* sau similar Bordeaux. Notă: În această zi nu se folosește autocarul, deplasările se fac pietonal și cu mijloacele de transport în comun împreună cu însoțitorul de grup.

Ziua 6 | BORDEAUX – LA ROCHELLE -  NANTES - RENNES

Mic dejun. Călătoria continuă prin vestul Franței. Poposim în La Rochelle, port situat în centrul coastei atlantice franceze. Scurtă vizită în zona Vieux-Port de La Rochelle - port istoric de mare importantă în Războiul de 100 de ani și apoi în comerțul cu coloniile din America. Următoarea oprire o facem la Nantes -  oraș situat pe Loire, cunoscut pentru Edictul de la 1598 care garanta libertatea religioasă a protestanților. Scurtă vizită exterioară a Catedralei și a Castelului vechilor duci ai Bretagniei. Ne continuăm excursia spre Rennes, capitală Bretaniei, unde seară facem un tur pietonal în centrul istoric cu Piață Primăriei, Palatul Parlamentului Bretaniei, Piață Champ-Jaquet, etc. Cazare la hotel Novotel Rennes Alma 4* (plecare 13.07) respectiv hotel Mercure Rennes Centre Parlement 4* (plecare 03.08) sau similare Rennes.

Ziua 7 | RENNES – COASTA DE GRANIT ROZ A BRETANIEI - ST. MALO

Mic dejun. Azi vom descoperi pitorescul Bretaniei într-o excursie care ne va purta pe Coasta de Granit Roz și prin sate tradiționale din Bretania. Există ceva magic de-a lungul coastei de granit roz care se întinde de la Ploumanach la Grande Isle, între Perros-Guirec în est și Trébeurden în vest. Culoarea desigur, dar mai ales formă erodată, surprinzătoare și uneori amuzantă a stâncilor de granit, creează un țărm de neuitat. După-amiază poposim în Saint Malo – un foarte frumos oraș fortificat, meticulos restaurat, cunoscut în trecut că baza a corsarilor și marinarilor ce făceau comerț cu Asia și America. Întoarcere la hotel. Cazare la hotel Novotel Rennes Alma 4* (plecare 13.07) respectiv hotel Mercure Rennes Centre Parlement 4* (plecare 03.08) sau similare Rennes.

Ziua 8 | RENNES – MONT ST. MICHEL - PLAJELE DEBARCARII DIN NORMANDIA

Mic dejun. Plecăm spre Normandia unde vom vizită abatia Mont St. Michel – supranumită și Minunea Vestului. Este a două mare atracție a Franței după Turnul Eiffel. Se vizitează Catedrala și ansamblul arhitectonic în stil gotic cunoscut încă din 1228 sub numele de Marveille. După vizită, continuăm prin Normandia spre plajele debarcarii aliate din 6 iunie 1944 – cea mai mare operațiune amfibie și aeropurtată din istorie, plaje ce și-au păstrat numele de cod: Utah, Omaha, Gold, Juno și Sword Beach. Transfer la hotel. Cazare hotel Mercure Lisieux 3* (plecare 13.07) respectiv hotel Mercure Cabourg Hippodrome 4* (plecare 03.08) sau similare.

Ziua 9 | CAEN – DEAUVILLE – ROUEN – PARIS

Mic dejun. Plecăm spre Paris și prima oprire o facem în Deauville – stațiune de litoral a aristocrației franceze unde s-a lansat Coco Chanel, numită și al 21-lea arondisment al Parisului. De aici continuăm spre Rouen,  capitală istorică a Normandiei și în prezent cel mai mare port fluvial al Franței. Rouen și-a conservat centrul istoric, care acum conține alei pietonale. Trecând pe străzile orașului, pe lângă casele vechi, vom descoperi bogățiile orașului - catedrala, Gros-Horloge, Curtea Justiției, biserica Saint Maclou și mănăstirea St. Ouen, printre altele. Putem vedea comemorarea Ioanei d'Arc în Palatul Vieux Marche, unde tânăra păstorită a fost arsă pe rug, iar în memoria ei a fost ridicată o biserica. Continuăm excursia către nucleul Franței, Orașul Luminilor și al Îndrăgostiților, romanticul Paris. Tur de oraș panoramic Paris by night: Montmartre, Bazilica Sacre Coeur, Place de la Republique, Opera, Muzeul Louvre, Catedrala Notre-Dame, Cartierul Latin, Domul Invalizilor, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Madeleine, Champs Elysee, Palatul Elisee, Arcul de Triumf, Trocadero, Turnul Eiffel. Cazare la hotel Ibis Paris La Defense Esplanade 3* sau similar Paris.

Ziua 10 | PARIS – ORAȘUL LUMINILOR

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orașului sau excursie opțională la castelul Versailles. Impresionantul Castel al lui Ludovic al XIV-lea este situat la 17 km de Paris. Atracții: apartamentele regale, capela, sala oglinzilor, expoziția de picturi din epoca lui Napoleon. În uriașul parc al castelului mai puteți admira: Fântână lui Apollo, Marele și micul Castel Trianon. Seară timp liber la dispoziție, plimbare pe Champs Elysee sau, opțional, Croazieră pe Sena. De pe ambarcațiunea cu vedere panoramică puteți admira: Turnul Eiffel, Trocadero, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Assemblee Naționale, Musee Național D’Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Louvre, Academia Franceză, Cartierul Latin. Va mai recomandăm o vizită la Muzeul Louvre. Muzeul găzduiește impresionante colecții de artă egipteană, orientală, grecească și română, picturi, sculpturi și gravuri din epoca medievală și până la 1850. Puteți admira în jur Piramidă de sticlă, fostul palat, Arcul de triumf al Caruselului, Grădinile Tuileries și Cafe Marly – renumitul loc de întâlnire la Louvre. Cazare la hotel Ibis Paris La Defense Esplanade 3* sau similar Paris. Notă: În această zi nu se folosește autocarul, deplasările se fac pietonal și cu mijloacele de transport în comun împreună cu însoțitorul de grup.

Ziua 11 | PARIS – VALEA LOIREI

Mic dejun. Opțional, excursie de 1 zi pe Valea Loirei. Va propunem să petreceți această zi explorând una dintre cele mai frumoase și mai renumite regiuni ale Franței. Numită și “Grădina Franței”, Valea Loirei este faimoasa datorită castelelor a căror arhitectură este reprezentativă pentru perioada Renașterii. În timpul excursiei vor fi vizitate două dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loirei: Castelul Chenonceau - tronand maiestuos pe răul Cher, construit în secolul al-XVI-lea pe locul unei mori fortificate, supranumit “Castelul Femeilor” că urmare a asocierii cu cele trei personaje celebre - Diane de Poitiers, Caterina de Medici și Madame Dupin -, acesta a marcat istoria locurilor; Castelul Amboise - unul din martorii stilului arhitectural renascentist din Franța, amplasat strategic pe un deal parcă pentru a veghea întreagă vale a Loarei, locul în care Leonardo da Vinci și-a trăit ultimii ani din viață și unde, după voință să, își doarme somnul de veci.  Întoarcere la Paris. Cazare la hotel Ibis Paris La Defense Esplanade 3* sau similar Paris.

Ziua 12 | PARIS – BUCUREȘTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei TAROM RO382 cu destinația București. Decolare la ora 12:00, sosire la București pe aeroportul Otopeni la ora 15:50.

 

Tarife: calculate pentru un grup de 30 plătitori

 • 1.349 Euro adult loc în camera dublă   
 • 1.299 Euro adult a 3-a persoană pat suplimentar în camera dublă
 • 1.149 Euro copil 2-11.99 ani cu 2 adulți în cameră
 • 1.799 Euro adult în camera single

Servicii incluse:

 • Zbor la dus București => Nisa, Compania TAROM
 • Zbor la retur Paris => București, Compania TAROM
 • Taxele de aéroport și combustibil (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion)
 • Transport cu autocar propriu (mai puțin ziua 5 și 10 conform normelor AETR)
 • Cazare 11 nopți la hoteluri de 3* și 4* astfel:
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* zona Cannes/Nișă
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Ibis Montpellier Sud 3* sau similar zona Montpellier
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Courtyard by Marriott Toulouse Airport 4* sau similar Toulouse
  • 2 nopți cazare cu mic dejun hotel Mercure Bordeaux Château Chartrons 4* sau similar Bordeaux
  • 2 nopți cazare cu mic dejun hotel Novotel Rennes Alma 4* (plecare 13.07) respectiv hotel Mercure Rennes Centre Parlement 4* (plecare 03.08) sau similare Rennes
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Mercure Lisieux 3* (plecare 13.07) respectiv hotel Mercure Cabourg Hippodrome 4* (plecare 03.08) sau similare zona Caen
  • 3 nopți cazare cu mic dejun hotel Ibis Paris La Defence Esplanade 3* sau similar Paris
 • PACHET DE EXCURSII ȘI VIZITE:
 • Tururi de oraș în: Nisa, Cannes, Marsilia, Montpellier, Narbonne, Toulouse, Bordeaux, Rennes, Paris
 • Vizite la Aix-en-Provence, Carcassonne, Lourdes, La Rochelle, Nantes, Coasta de Granit Roză a Bretaniei, St. Malo, Mont St. Michel, Plajele debarcarii din Normandia, Deauville, Rouen
 • Taxe autostrăzi și parcări incluse
 • Însoțitor român de grup

Servicii neincluse:

 • Taxele de oraș (se achită individual la recepțiile hotelurilor acolo unde se aplică)
 • Intrările la obiectivele turistice, excursiile opționale

Excursii opționale (Tarife valabile pentru minim 25 de participanți)

 • Excursie la castelul Versailles

Tarif: 55 Euro/persoană și include: rezervare la castel, bilet RER, intrare castel, ghid însoțitor

 • Excursie pe Valea Loirei

Tarif: 120 Euro/persoană și include: transport autocar, ghid însoțitor, intrări castelele Chenonceau și Amboise

 • Croazieră pe Sena

Tarif: 15 Euro/persoană

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe:

 • Constanța, Medgidia, Cernavodă, Fetești, Slobozia
 • Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Onești, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
 • Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploiești
 • Sibiu, Rm. Vâlcea, Pitești