Vacanță în Albena

Coasta Mării Negre din Bulgaria este cunoscută pentru resorturile sale potrivite pentru petrecerea vacanței de vara. Lungimea coastei este de 378 km, cu un total de 209 plaje, unele dintre ele mici, sălbatice, încadrate de golfulețe, iar altele de o calitate extraordinară.  Capul Emine este punctul în care Munții Balcani se întâlnesc cu Marea Neagră și despart coasta în zona de nord și zona de sud, cu 2 orașe de referință: Burgas pentru coasta de sud și Varna pentru coasta de nord. Din zona turistică a Varnei fac parte trei dintre cele mai cunoscute stațiuni ale litoralului: Albena, Constantin și Elena și Nisipurile de Aur.

Albena este localizată pe o plajă impresionantă, lungă de aproximativ 5 km. Plaja este excepțional de bună pentru copii deoarece are o fâșie lată de ape puțin adânci care le permite să se joace și să înnoate în siguranță. 

Numele a fost inventat de faimosul scriitor Jordan Jovkov care a scris în anul 1927 un roman a cărui eroina se numea Albena, pe vremea când locuia la București și lucra ca funcționar la Ambasada Bulgariei. Se pare că numele de Albena este inspirat din românescul “alb”. 


Descoperă destinația ta de vacanță
Albena se află localizată la o distanță de 30 km de Varna și 19 km de orașul Balcik. Pentru sosirile internaționale stațiunea este deservită de aeroportul din Varna. Pentru turiștii din România, Albena este accesibilă pe cale rutieră prin mai multe puncte de trecere a frontierei: Negru Vodă, Vama Veche, Ruse, Călărași.

Denumirea antică a satului fortificat pe locul căruia se află astăzi faimoasa stațiune era Geraneya. În fapt stațiunea s-a fondat în 1969 în scopuri strict turistice, în jurul a câtorva izvoare minerale.

Plaja din Albena este una dintre cele mai bune din Bulgaria și este premiată cu Steagul Albastru.
Albena este o stațiune litorală motiv pentru care atracțiile turistice, majoritatea sunt localizate în apropiere. La nord de interes sunt Kavarna, complexul spectaculos al Cap Kaliakra și bineînțeles fermecătorul Balcik dominat de castelul reginei Maria. La sud de Albena se poate merge în Parcul Natural Nisipurile de Aur, Mănăstirea Aladja și Varna.

Foarte la îndemână este inima verde a Albenei -rezervația naturală Bălțată, pe răul Batovska. O adevărată oază de recreere pentru cei care doresc să combine plata cu plimbarea în natură.

O atracție majoara atât pentru adulți cât și pentru copii este Aquaparcul – Aquamania menționat în topul atracțiilor din Europa, în clasamentul realizat de Tripadvisor.
Primul lucru pe care orice turist trebuie să îl știe este că plajele Albenei sunt spectaculoase, curate și late și aproximativ 50% sunt plaje publice.

Al doilea lucru de știut este că are hoteluri în regim all inclusive care satisfac toate gusturile și sunt pentru toate bugetele. Familiile cu copii își găsesc locul perfect pentru vacanță aici.

Numită și capitală sporturilor, în Albena există posibilitatea de a face yachting, canoe, windsurf, parasailing, plimbări cu banană, inelul, volei pe plajă, tenis, fotbal, golf, crossfit, echitație. Se poate practică yoga și se pot face drumeții. Baza sportivă din Albena reprezintă o baza impresionantă pentru sportivii profesioniști și amatori.

Pentru a te deplasa în interiorul Albenei drept opțiuni sunt taxi-urile, trenulețele turistice contra cost și cu liniile de transport electrice oferite în mod gratuit. Există 2 rute pentru acestea din urmă, linia albastră și linia galbenă. Traseul liniei albastre estecătre Paradise Blue Hotel & SPA, Ganvie Beach Club și plaja centrală și traseul liniei galbene este către hotelurile Boryana, Nona, Elitsa, Mură și plaja din apropierea acestora.

Locurile de parcare în Albena sunt puse la dispoziție contra cost în parcările din zona verde sau albastră, parcarea de la autogară și parcarea gratuită Lazur. Informațiile legate de parcare sunt disponibile la recepția hotelurilor.
Arabella Beach 4*
Detalii
Laguna Mare 4*
Detalii