Elveția este o țară situată în inima Europei cu capitala la Berna, înconjurată de Franța, Germania, Austria, Liechtenstein, Italia și Principatul Monaco. Elveția este o țară cu o mulțime de atracții turistice care variază de la peisaje montane impresionante la orașe istorice și centre culturale. Fie că sunteți interesat de peisaje montane, orașe istorice sau activități recreative, Elveția are ceva de oferit pentru fiecare vizitator.

 

 

 

Elveția

Când auzi de Elveția te gândești imediat la ciocolata, brânza și ceasurile elvețiene. Dar această țară este un paradis, peisajele sale impresionante fiind foarte apreciate de turiștii din lumea întreagă.

Elveția este o republică federală alcătuită din 26 de cantone, fiecare având un mare grad de autonomie. Existența acestui sistem politic neutru și stabil este una dintre caracteristicile definitorii ale acestei țări. Cele patru limbi oficiale - germana, franceza, italiana și romanșa reflectă diversitatea culturală și lingvistică a țării, în funcție de regiunea geografică.

Zurich este capitala culturală vibrantă și interesantă a Elveției. Mult mai mult decât un centru de afaceri și finanțe, Zurich este cunoscut și ca „micul oraș mare”. Acest lucru se datorează faptului că Zurich oferă toate beneficiile vieții de oraș și, în același timp, facilități de recreere atractive la ușa sa, cu lacul său uimitor de frumos și munții din apropiere.

Geneva este al doilea cel mai mare oraș din Elveția și este numit și ”orașul parcurilor”, pentru că are numeroase spații verzi. Geneva este totodată şi unul dintre cele mai mari centre de producţie de ceasornicărie din întreaga lume. Jet d’Eau, fântâna este situată pe malul lacului Geneva, reprezintă simbolul orașului și este principalul punct de atracție al orașului elvețian.

Berna este capitala Elveţiei şi poate unul dintre cele mai elegante si sofisticate oraşe din această ţară. Cea mai interesantă parte a oraşului este cu siguranţă Oraşul Vechi, o experienţă de neuitat pentru oricine vrea să descopere trecutul Bernei. S-a păstrat perfect aspectul medieval al oraşului, atmosfera îmbină liniştea cu stilul modern de viaţă.

De ce să vizitezi Elveția?

Partea sudică și centrală a țării este dominată de Alpi, cu vârfuri impunătoare și peisaje montane spectaculoase. Această zonă este un loc popular pentru sporturile de iarnă și oferă o gamă largă de activități recreative. Sistemul de transport bine dezvoltat, inclusiv rețele de cale ferată și autostrăzile eficiente ajuta turismul. Datorită diversității lingvistice și culturale, Elveția are o scenă culturală bogată. Festivalurile tradiționale, evenimentele artistice și muzele reprezintă elemente importante ale vieții culturale elvețiene.

Bucătăria elvețiană este diversă și influențată de regiunea geografică și culturală. Deoarece Elveția are patru regiuni lingvistice principale (germană, franceză, italiană și romanășă), bucătăria variază în funcție de zona geografică.

Iată câteva aspecte cheie ale bucătăriei elvețiene:

    Fondue: Este poate cel mai cunoscut fel de mâncare elvețian, constând într-o amestecare de brânzeturi topite, servite adesea cu pâine. Există diverse variante de  fondue, precum fondue cu brânză sau fondue cu ciocolată.

    Raclette: Este un alt fel popular, în care brânza se topește și se servește cu cartofi fierți, ceapă și alte garnituri.

    Ciocolată: Elveția este faimoasă pentru ciocolata sa de înaltă calitate. Branduri celebre precum Lindt, Toblerone și Nestlé au origini elvețiene.

    Rösti: Este un preparat tradițional elvețian din cartofi prăjiți, similar cu o clătită sau o turtă. Este adesea servit ca garnitură.

    Bündner Nusstorte: Un desert tipic din regiunea Grisons (Graubünden), format dintr-un aluat bogat umplut cu nuci și miere.

    Zürcher Geschnetzeltes: Fel de mâncare originar din Zurich, constă în fâșii de carne de vită cu sos cremos, adesea servit cu rösti.

    Birra și vinul: Elveția produce și consumă o varietate de beri și vinuri. Fiecare regiune are propriile sale vinuri și beri tradiționale.

Acestea sunt doar câteva exemple dar bucataria elvețiană poate varia între regiuni. În general, ingredientele de înaltă calitate și tradițiile culinare sunt aspecte importante ale bucătăriei elvețiene.

Cu trenul prin Elveția – un sejur de neuitat!

Marele tur al Elveției cu trenul  este o experiență unică care include cele mai frumoase panorame ale țării văzute din tren.