Imensa moștenire artistică și culturală a Italiei este cea mai mare bogăție a ei. Timp de peste 3000 de ani picturile, sculpturile, mozaicurile, arhitectura, operele și lucrările de literatură a nenumaratilor artiști au modelat și au definit civilizația occidentală. Binecuvântată cu un climat blând și o frumusețe naturală ce îmbină plajele cu ape de cristal cu piscurile înzăpezite ale Alpilor, Apeninilor sau Dolomitilor – Italia, le are pe toate! Te invităm într-un Mare Tur, pentru a te îndrăgosti iremediabil de... La Grande Bellezza!

 

ITALIA - MARELE TUR

Ziua 1 | BUCUREȘTI – MILANO – BERGAMO – VERONA

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 04:30 la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian cu destinația Milano, via Viena. Decolare la ora 06:40 cu zborul OS788 și aterizare la Viena la ora locală 07:20. Decolare spre Milano cu zborul OS511 la ora 08:05. Sosire în Milano la ora 09:30. Începem aventura noastră în Italia cu o vizită la Bergamo - un oraș învăluit de un aer romantic și cochet. Străjuit de munții Alpi și aproximativ 120 de mii de locuitori, Bergamo este al patrulea cel mai mare oraș al Lombardiei. Așezarea este formată din Città Bassa, orașul de jos – orașul nou, și Città Altă – zona înalta, orașul vechi, partea istorică din Bergamo. Străduțe înguste pavate cu piatră cubică, uși și porți impunătoare din lemn sau metal, vopsite cu bun gust, două funiculare, o piață care a reprezentat de ani buni centrul administrativ, economic și social al orașului, ruinele unui vechi castel, sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc un peisaj medieval aparte. Urmează o serie de străduțe înguste și întortocheate, care se strâng că într-un mănunchi în Piazza Vecchia, inima orașului vechi. Este o piață dreptunghiulară, mărginită de cele mai importante clădiri din Citta’ Altă – Palazzo del Podesta, turnul Campanon- cel mai mare clopot al Lombardiei şi o priveliște asupra orașului vechi care îți va tăia respirația, Palazzo della Ragione, Biblioteca, Domul, Basilica Santa Maria Maggiore. etc. Excursia continuă apoi spre Verona, orașul dragostei. În Verona se desfășoară evenimentele din celebra piesă de teatru a lui William Shakespeare, Romeo și Julieta. Datorită poziției sale strategice Verona a fost un oraș prosper încă din timpul Imperiului Român. Pentru a descoperi farmecul acestui oraș facem o plimbare pietonală împreună cu însoțitorul de grup în centrul istoric al orașului. Cazare la hotel Best Western Ctc Verona 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Best Western Plus Hotel Expo 4* (plecare 10.09) sau similare zona Verona.

Ziua 2 | VERONA – VENEȚIA – BOLOGNA

Mic dejun. Excursia continuă azi spre Veneția. Se vizitează aici: Piață San Marco cu Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Timp liber la dispoziție în Veneția. Opțional, excursie cu vaporașul într-una din insulele Lagunei: Murano, Burano sau Torcelo. Continuăm drumul către Bologna - una dintre cele mai “delicioase” destinații ale Italiei. Mâncarea din Bologna are reputația de a fi cea mai bună din Italia, de unde și porecla orașului – La Grassa sau “Grăsana”. La început locuit de etrusci și mai târziu de romani, Bologna este cunoscut pentru viată sa culturală și universitară – aici se află cea mai veche universitate din Europa, dar și pentru gastronomia locală. Vom pătrunde împreună cu însoțitorul de grup în Piazza Maggiore, inima orașului, unde vom admira Fântână lui Neptun, continuând apoi cu Primăria, Sala Borșa – cea mai mare librărie clasică din Bologna, Palazzo Re Enzzo, Palazzo dell’Archiginnasio, Teatro Anatomico și încheind cu cele două turnuri înclinate Garisenda și Asinelli, simbolurile orașului. Cazare la hotel Holiday Inn Bologna Fiera 4* (plecare 20.06) respectiv hotel NH Bologna Villanova 4* (plecare 10.09) sau similare zona Bologna.

Ziua 3 | BOLOGNA – ASSISI – ROMA

Mic dejun. Excursia continuă spre regiunea Umbria, așa-numită inima verde a Italiei. Prima oprire o vom face în orașul sfânt Assisi, unde vom face un popas la Bazilica Sf. Francisc – loc încărcat de tradiție, religie și istorie, și renumit loc de pelerinaj pentru credincioși. După pauză de prânz, ne continuăm drumul către Roma – Cetatea Eternă. Cazare la Hotel Roma Tor Vergata 4* sau similar Roma.

Ziua 4 | ROMA – TIVOLI – VILA D’ESTE

Mic dejun. Călătorul care ajunge pentru prima dată în Roma este fascinat de arhitectura impunătoare și, totodată, primitoare a clădirilor, de portocalii sălbatici, de vitrinele cochete ale magazinelor de pâine sau de vin, de terasele intime ghemuite în colțuri încărcate de istorie, unde celebra cafea italienească îl trezește cu aromă ei puternică. Tur de oraș Roma cu ghid local: Piazza Barberini, minunatele fântâni ale Romei, Biserica Santa Maria Maggiore, Via Labicana, Collosseum (exterior), Forurile Imperiale (exterior), Piazza Venezia, Teatro Marcello, Circo Massimo, Palatino (exterior), Colle Oppio, Arco Di Tito, Collosseum, etc. După-amiază, opțional, Excursie la Tivoli unde vizităm celebrele grădini de la Vila D’Este. Vila D’Este a fost realizată pe ruinele unei vile romane, în secolul al XVI-lea pentru familia D’Este, o influentă familie italiană și un important patron al artelor, după planurile celebrului arhitect Pirro Ligorio și este considerată un exemplu desăvârșit al arhitecturii și esteticii renascentiste. Întoarcere în Roma. Cazare la Hotel Roma Tor Vergata 4* sau similar Roma.

Ziua 5 | ROMA – MUZEELE VATICANULUI

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau, opțional, Vizită la Vatican – cel mai mic stat independent din lume (se asigura transfer cu autocarul la dus). În Muzeul Vaticanului puteți admira colecții de antichități, sculpturi și fascinantele galerii de tapițerii. Nu în ultimul rând, Celebra Capela Sixtină pictată de Michelangelo & Basilica San Pietro – cea mai mare biserica catolică din lume unde puteți admira celebra capodoperă „Pieta” de Michelangelo. Timp liber pentru shopping. Roma este un loc excelent pentru cumpărături, cu magazine împânzite în tot orașul. Capitală cosmopolită și prosperă de peste 2000 de ani, Roma oferă un amestec mulți-etnic, care este atât atractiv, cât și exploziv! Roma găzduiește o gama largă de oportunități de shopping, unele dintre cele mai renumite zone de cumpărături în Roma sunt: Via dei Condotti - cea mai exclusivistă stradă de shopping, Piazza di Spagna, Via del Corso. Cazare la Hotel Roma Tor Vergata 4* sau similar Roma. Notă: În această zi nu se folosește autocarul, deplasările se fac pietonal și cu mijloacele de transport în comun împreună cu însoțitorul de grup.

Ziua 6 | ROMA – NAPOLI & INSULA CAPRI

Mic dejun. Opțional, Excursie la Napoli și Insula Capri. Napoli este cel mai mare oraș din sudul Italiei, vestit printre altele și pentru delicioasă pizza napoletană. Napoli este un oraș care fascinează prin numeroasele atracții turistice. Fiecare monument are o istorie interesantă, impresionând anual mii de turiști. Orașul are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume și se mândrește cu un număr de 448 de biserici istorice, cel mai mare număr din lume pentru un singur oraș. Se vizitează orașul de la poalele muntelui Vezuviu în cadrul unui scurt tur panoramic din autocar. Continuăm cu minunată Insula Capri - insula sirenelor, cum o numeau grecii ce au colonizat insula în secolul al VII-lea i.Hr. Frumusețea ei deosebită, apele turcoaz și Grotă Albastră au transformat-o într-un adevărat simbol turistic al Italiei. Nu este de mirare că anual numeroși turiști sunt atrași de frumusețea și șarmul acestei insule. Vizităm satul Capri, fondat în jurul modernei Piazza Umberto I. Străzile împrejmuitoare abundă în cafenele, magazine de suvenire și boutique-uri de renume. Continuăm cu Anacapri, un sat mult mai liniștit ce ne va fermeca cu priveliști spectaculoase. Întoarcere la Roma. Cazare la Hotel Roma Tor Vergata 4* sau similar Roma.

Ziua 7 | ROMA – SIENA – SAN GIMIGNANO – FLORENȚA

Mic dejun. Excursia continuă spre fascinantă regiune – Toscana, considerată a fi cea mai frumoasă zona a Italiei. Prima oprire o vom face în Siena, unul dintre cele mai captivante orașe ale Italiei, o citadela medievală cu arhitectură gotică și farmecul unui oraș mic, cu palatele sale de cărămidă împodobite cu marmură, turnuri din piatră și biserici decorate fascinant. Vizităm aici Domul și Piazza del Campo. Următoarea oprire este în San Gimignano, un pitoresc oraș medieval cunoscut, de asemenea, și sub denumirea de „Orașul Turnurilor Frumoase”. San Gimignano este renumit pentru arhitectură să medievală, unică datorită conservării a aproximativ o duzină de turnuri fortificate și care oferă un orizont de neuitat. Destinația finală a acestei zile este Florența, capitală regiunii Toscana, pentru a descoperi minunile care l-au fermecat pe Stendhal. Sosire la Florența în cursul serii. Cazare la hotel Novotel Firenze 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Raffaelo 4* (plecare 10.09) sau similare Florența.

Ziua 8 | FLORENȚA – PERLA TOSCANEI & CELEBRUL TURN ÎNCLINAT DIN PISA

Mic dejun. Tur de oraș Florența cu ghid local unde vizităm: Piață Michelangelo, Biserica Santa Croce, Piazza della Signora, Piazza del Duomo, Catedrala. Dedicăm ziua cunoașterii unuia dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, în care de-a lungul vremii au trăit și creat mari genii ai omenirii. Suntem în leagănul Renașterii, orașul lui David al lui Michelangelo și al Nașterii Venerei de Boticelli. Aici s-a format limba italiană, iar literatură a prins viață odată cu marele poet Dante. Tot aici au domnit stralucitorii principi de Medici: Lorenzo Magnificul care a încurajat un adolescent pe nume Michelangelo să folosească dalta, și Cosimo al ÎI-lea care l-a protejat pe Galileo Galilei de Inchiziție. Timp liber în Florența sau, opțional, Excursie la Pisa – pentru a admira celebrul turn înclinat. Întoarcere la Florența. Cazare la hotel Novotel Firenze 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Raffaelo 4* (plecare 10.09) sau similare Florența.

Ziua 9 | FLORENȚA – LA SPEZIA – CINQUE TERRE – GENOVA

Mic dejun. Excursia continuă spre La Spezia, un orășel situat la capătul golfului La Spezia unde marea și orașul pitoresc se îmbină plăcut cu munții din apropiere. Veți avea timp liber la dispoziție pentru a explora orașul sau, opțional, va propunem o excursie la Cinque Terre. Lăsăți-va purtați într-o experiență de o frumusețe uimitoare explorând Cinque Terre, la est de-a lungul coastei Toscanei cu o priveliște minunată asupra apelor cristaline ale Marii Mediterane. Ad literăm însemnând Cinci Pământuri, Cinque Terre cuprinde cinci sate pescărești mici construite în stânci, între plajă și dealuri, cu un parfum irezistibil de istorie combinat cu gastronomie savuroasă și peisaj rural autentic. Satele pitorești sunt presărate cu case în culori pastelate cu trepte abrupte care coboară spre mare, ceea ce înseamnă că fiecare sat trebuie explorat pe jos pentru a-i savura unicitatea. Regiunea este înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO din anul 1997. Cazare la hotel Novotel Genoa City 4* sau similar Genova.

Ziua 10 | GENOVA – MILANO

Mic dejun. Ne aflăm în Genova - fosta republica maritimă, orașul natal al marelui navigator Cristofor Columb. Nu putem să nu facem și un tur de oraș cu însoțitorul de grup. O plimbare pe străduțele înguste și întortocheate ale centrului vechi ne va conduce în dreptul Palatului Ducal și al Catedralei San Lorenzo. Vom admira panoramic casă natală a lui Columb, Vechiul Port – cu nava simbol a orașului. Excursia continuă apoi către Milano unde vom face un tur de oraș Milano din care nu o să lipsească: Castelul Sforzesco – o fortăreața medievală realizată din cărămidă roșie cu turnuri înalte de unde puternică familie Visconti și apoi familia Sforza au condus Milano, Domul din Milano – o bijuterie a arhitecturii gotice din Italia, Galeriile Vittorio Emanuele sau Celebra Opera din Milano „Scala”. Transfer la hotel. Cazare hotel Holiday Inn Milan Nord-Zara 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Crowne Plaza Milan Linate 4* (plecare 10.09) sau similare.

Ziua 11 | MILANO – BUCUREȘTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian OS512 cu destinația București, via Viena. Decolare la ora 10:15 și aterizare în Viena la ora 11:40. La ora 12:45 decolare cu zborul OS781 cu destinația București. Aterizare la București la ora 15:20.

Sau transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian OS514 cu destinația București, via Viena. Decolare la ora 17:35 și aterizare în Viena la ora 19:00. La ora 21:30 decolare cu zborul OS787 cu destinația București. Aterizare la București la ora 00:05 (+1).

 

Tarife:  (calculate pentru un grup de 35 plătitori)

- 1.149 Euro adult loc în camera dublă                
- 1.075 Euro al treilea adult pat suplimentar în camera dublă
- 1.049 Euro copil 2-11,99 ani în camera cu 2 adulți
- 1.509 Euro adult loc în camera single                      

Servicii incluse:

- Zbor București – Milano – București, via Viena, Compania Austrian

- Taxele de aéroport și combustibil (pot suferi modificări până la emiterea biletelor)

- Transport cu autocar propriu, 4* (mai puțin în ziua 5 conform normelor AETR)

 • Cazare cu mic dejun 10 nopți la hoteluri 4* astfel:
  - 1 noapte cazare zona Verona la hotel Best Western Ctc Verona 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Best Western Plus Hotel Expo 4* (plecare 10.09) sau similare
  - 1 noapte cazare zona Bologna la hotel Holiday Inn Bologna Fiera 4* (plecare 20.06) respectiv hotel NH Bologna Villanova 4* (plecare 10.09) sau similare
  - 4 nopți cazare Roma la hotel Roma Tor Vergata 4* sau similar
  - 2 nopți cazare Florența la hotel Novotel Firenze 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Raffaelo 4* (plecare 10.09) sau similare Florența.
  - 1 noapte cazare Genova la hotel Novotel Genoa City 4* sau similar
  - 1 noapte cazare Milano la hotel Holiday Inn Milan Nord-Zara 4* (plecare 20.06) respectiv hotel Crowne Plaza Milan Linate 4* (plecare 10.09) sau similare
 • Tururile de oraș, vizitele și excursiile cuprinse în program: Milano,  Verona, Venezia, Bologna, Assisi, Roma, Siena, San Giminiano, Florența, Genova
 • Ghizi locali la Roma și Florența
 • Taxe autostrăzi și parcări incluse
 • Taxe de intrare în orașe (check-point) la Veneția, Florența, Roma, Assisi și Siena
 • Însoțitor român de grup

Servicii neincluse:

 • Taxele de oraș (se achita individual la recepția hotelurilor la check-out)
 • intrările la obiectivele turistice / excursiile opționale
 • bacșiș pentru șoferi și ghizi local

Excursii opționale (tarife calculate pentru minim 25 de participanți)

 • Vizitarea Vaticanului : 60 Euro/persoană

Include: transfer autocar hotel-Vatican (doar dus), bilet de intrare, taxa rezervare grup, închiriere audio căști, permisiunea de acces din muzeele Vaticanului în Basilica Sf.Petru, ghid local, ghid însoțitor

 • Excursie la Tivoli: 55 Euro/persoană

Include: transport autocar, ghid local, rezervare, biletul de intrare, ghid însoțitor

 • Excursie la Napoli & Insula Capri: 120 Euro/persoană

Include: transport autocar, bilet de vapor Napoli – Capri, vizită în Capri și Ana Capri cu ghid local, însoțitor de grup

 • Excursie la Pisa: 50 Euro/persoană

Include: transport autocar, permis de parcare ZTL, ghid însoțitor

 • Excursie la Cinque Terre: 90 Euro/persoană

Include: ghid local, bilet ferry La Spezia-Monterosso de tip hop on/off; bilet de tren (clasa a două), însoțitor de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe:

 • Constanța, Medgidia, Cernavodă, Fetești, Slobozia
 • Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Onești, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
 • Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploiești
 • Sibiu, Rm. Vâlcea, Pitești