Bangkok – Marele Palat – Ayutthaya – Piata plutitoare Damnoen Saduak – Kuala Lumpur – Malacca – Singapore

THAILANDA – MALAEZIA – SINGAPORE

Zilele 1-2 | BUCUREȘTI – BANGKOK

Întâlnire cu reprezentantul agenției la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 16:30 pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS786 cu destinația Viena. Decolare la ora 19:00 și sosire în Viena la ora 19:40. Plecare din Viena către Bangkok cu zborul OS025 la ora 23:25. Sosire în capitală Thailandei la ora 14:40 (a două zi).

Suntem în unul dintre cele mai frumoase orașe ale Asiei - Bangkok sau „Orașul Îngerilor” cum este numit uzual de către thailandezi. O metropolă în adevăratul sens al cuvântului, Bangkok-ul impresionează cu un amestec interesant între estul tradițional și vestul modern, fiecare stradă din oraș rezervand surprize vizitatorilor. Clădiri vechi și dărăpănate se ghemuiesc lângă templele exotice înconjurate de grădini încântătoare, deasupra cărora se înalta hoteluri și clădiri de birouri moderne. Întâlnire cu ghidul local și transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și acomodare la fusul orar. Cazare hotel Pullman Bangkok Hotel G 5* sau similar.

Ziua 3 | BANGKOK – TURUL TEMPLELOR

Mic dejun. Astăzi vom face Turul Templelor din Bangkok, cu vizitarea a trei dintre cele mai neobișnuite temple Budiste din Bangkok: Wat Trimitr care conține faimoasa statuie Buddha de aur înalta de 3 metri, realizată din 5,5 tone de aur masiv; Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok care conține statuia lui Buddha la închinăciune cu o lungime de 46m și Wat Benjamaborpitr - cunoscut și că Marele Templu de Marmură Albă, o adevărată comoară a arhitecturii thailandeze. Servirea prânzului la un restaurant local (fără băuturi). După amiază, vom vizită Marele Palat – fosta reședința a regilor Thailandei și cel mai bun exemplu de organizare a curții siameze. Complexul este format din mai multe clădiri folosite pentru diverse ocazii: Palatul Funerar, Palatul Receptiilor, Sala Tronului, Sala Incoronarilor, Casă de oaspeți și frumosul templu care adăpostește Budha de Smarald, cea mai respectată imagine a lui Buddha din Thailanda. Întoarcere la hotel. Seară, timp liber la dispoziție. Cazare hotel Pullman Bangkok Hotel G 5* sau similar.

Ziua 4 | PIAȚă PLUTITOARE DAMNOEN – PIAȚă MAEKLONG

Mic dejun. Excursie la Piață plutitoare din Damnoen. Ne deplasăm la 100 km de Bangkok către Piață Plutitoare din Damnoen, unde explorăm zona rurală. Descoperim trecutul prin vizitarea unei case thailandeze, cât și modul tradițional de comercializare a fructelor, legumelor și alte bunuri proaspete, prin folosirea bărcilor mici. Continuăm cu o vizită la „ciudată” Piață Maeklong – situată de-a lungul unei cai ferate; tarabele sunt amplasate exact pe lângă sinele de tren, dar proprietarii lor știu foarte bine orarul trenurilor astfel că exact înainte că acestea să treacă ei își trag marfă în tarabe și lasă copertinele în jos, pentru a nu fi agățate. Întoarcere la Bangkok. După amiază, timp liber la dispoziție. Seară va recomandăm opțional o croazieră la bordul navei Wonderfull Pearl cu cină. Navigați pe apele răului Chao Phraya și admirați panorama orașului în care se îmbină zgârie norii cu templele de lemn cu ale lor acoperișuri curbate. Cazare hotel Pullman Bangkok Hotel G 5* sau similar.

Ziua 5 | BANGKOK - AYUTHAYA

Mic dejun. Începem o zi minunată cu un tur la Ayuthaya, fosta capitală a Regatului Siam situată la 90 km nord de Bangkok. Suntem introduși în bogată istorie și moștenire arhitecturală a orașului Ayuthaya, începând de la fosta reședința de vara Bang Pă-În, de o arhitectură impresionantă datând din sec. al XVII-lea, până la ruinele templelor sec. XIV și XVI. În Ayuthaya, inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco, vom vizită ruinele palatelor, templelor și altarelor, cu un un bogat patrimoniu istoric și arhitectural. După amiază, vom avea parte de  o experiență memorabilă, o croazieră la bordul vasului Grand Pearl, unde servim prânzul acompaniat de un peisaj fascinant în timpul navigării pe răul Regilor, pe drumul de întoarcere către Bangkok. În timp ce veți servi cafeaua de după masă, veți admira de-a lungul țărmului: Barjele Regale, Universitatea Thammasart, Spitalul Siriraj, Grand Palace precum și templul Wat Arun și templul Wat Kallayanamitr. Vom debarca și ne vom întoarce la hotel cu autocarul. Cazare hotel Pullman Bangkok Hotel G 5* sau similar.

Ziua 6| BANGKOK – KUALA LUMPUR

Mic dejun. Transfer către aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinația Kuala Lumpur. Sosim în minunată Malaezie, țară care oferă mai mult decât sloganul sau oficial "Cu Adevărat Asia". Recifele și pădurile tropicale, munții și minaretele, zgârie-norii și șampania, mall-urile în care te pierzi, insulele tropicale cu plaje albe fac din Malaezia una dintre cele mai plăcute țări din Asia de sud-est. Arhitectură, artă și bucătăria sunt un cumul de influențe malaeziene, chineze și indiene, Malaezia fiind o societate multiculturală. Transfer la hotel și timp liber la dispoziție. Seară vizităm bine-cunoscută Piață de Noapte din Chinatown și ne încercăm talentul negocierilor. Putem admira și Templul Sri Mahamariamman – unul din cele mai frumos ornamentate temple hinduse din Kuala Lumpur. Cină inclusă la un restaurant local. Cazare la hotel Parkroyal Collection 5* sau similar Kuala Lumpur.

Ziua 7 | KUALA LUMPUR

Mic dejun. Suntem în Kuala Lumpur, capitală și cel mai mare oraș din Malaezia. Numele orașului înseamnă „capitală noroioasă”, nume datorat locației la confluența râurilor Klang și Gombak. Kuala Lumpur este un oraș modern, plin de agitație, unde noutatea se armonizează cu tradiționalul, într-o combinație de zgârie-nori impresionanti, clădiri istorice, natură și centre comerciale. Într-un tur de oraș descoperim frumusețile orașului: Maiestuoasă Moschee Națională (Masjid Negară), una dintre cele mai mari din Asia de sud-est; Monumentul Național (Tugu Negară) construit în memoria soldaților căzuți în timpul luptei pentru independența Malaeziei; Trecem pe lângă Curtea Federală construită în stil maur, pe lângă vechea clădire a Gării Centrale, o clădire remarcabilă a arhitecturii mahomedane, Clubul de Cricket construit în stilul arhitectural Tudor și Palatul Regelui flancat la poartă principala de Gărzi Regale, călare sau pe jos, îmbrăcate în uniforme inspirate din cele britanice. Stop fotografic la Turnurile Petronas, simbolul orașului, până în 2004 desemnate cele mai înalte clădiri din lume. După turul de oraș, timp liber la dispoziție pentru relaxare sau program de cumpărături la mall-urile din apropierea hotelului. Cazare la hotel Parkroyal Collection 5* sau similar Kuala Lumpur.

Ziua 8 | KUALA LUMPUR

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau opțional excursie de o zi la Putrajaya cu prânz inclus. Putrajaya este, începând cu 1999, capitală administrativă a Malaeziei. Orașul a fost proiectat pentru a fi un centru urban demn de mileniul al III-lea, expresie a armoniei dintre cultură și dezvoltare, cu clădiri moderne al căror stil este influențat de artă islamică tradițională. Orașul a fost numit în memoria Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak care a jucat un rol important în obținerea independenței țării și a fost primul Prim Ministru al Malaeziei independente. Lacul Putrajaya, un lac artificial ce domină centrul orașului și cele 13 parcuri și grădini integrate în arhitectură orașului i-au adus renumele de „Orașul Grădina” al Malaeziei. Pe malurile Lacului Putrajaya sunt dispose monumentele orașului: Perdana Putra - clădirea unde își desfășoară activitatea Primul Ministru și guvernul Malaeziei, Moscheea Putra – despre care se spune că evocă Moscheea Regelui Hassan din Casablanca, sau Momumentul Mileniului. Retur în Kuala Lumpur și timp liber la dispoziție. Cazare la hotel Parkroyal Collection 5* sau similar Kuala Lumpur.

Ziua 9 | KUALA LUMPUR – MALACCA

Mic dejun. Continuăm descoperirea Malaeziei cu Malacca. Situată în partea de sud a peninsulei Malaeziene, la 2 ore distanță de Kuala Lumpur, Malacca este cel mai vechi oraș al Malaeziei. Cu canalele silențioase și inundate de o lumina difuza, cu străzile înguste decorate cu temple vechi și boutique-uri găzduite de case, foarte puține locuri din Asia de sud-est oferă imagini romantice ale trecutului precum Malacca. Fosta colonie Portugheză, Olandeză și Britanică, Malacca face parte din patrimoniul UNESCO. Vizităm Piață Olandeză cu ale sale atracții: Biserica lui Hristos, cea mai veche biserica protestantă din Malaezia, Fântână, situată în centrul pieței, clădită de britanici în memoria Reginei Victoria, Turnul cu Ceas care se ridică impresionant în apropierea Fântânii. Continuăm cu: Templul Cheng Hoon Teng, cel mai vechi templu funcțional chinez în Malaezia, fondat în 1645; Porta de Santiago, dovadă evidență a ocupației Portugheze; Biserica Sfântul Paul, locul unde Francisc Xavier a înființat prima școală modernă din Malaezia. După un prânz tradițional, veți avea timp să va plimbați de-a lungul străzii Jonker, faimoasa pentru antichitățile malaeziene. Cazare la hotel Swiss Garden 4* sau similar Malacca.

Ziua 10 | MALACCA – SINGAPORE

Mic dejun. Lăsăm frumusețile Malaeziei în urmă și ne îndreptăm cu autocarul spre Singapore. Pe drum prânz la un restaurant local. Pășim într-o lume în care chemările la rugăciune concurează cu agitația capitalismului, unde bătrânii joacă mahjong pe stradă în timp ce tinerii joacă cricket, unde prezicatorii viitorului și consultanții de management sfătuiesc același întreprinzător. Această incredibilă diversitate de stiluri de viață, culturi și religii înflorește în cadrul unei societăți foarte bine organizate. Singapore este o metropolă modernă foarte curată, unii spun sterilă, înconjurată de parcuri verzi și atent îngrijite. În Singapore, mâncarea este considerată atracție culturală, ea fiind foarte importantă pentru identitatea națională. Pentru o experiență iconică singaporeză mergeți la unul dintre faimoasele “hawker centers”, comandați câteva sticle de bere Tiger și afundați-va într-o multitudine de feluri de mâncare asiatică. Dacă există un lucru mai stylish decât barurile și restaurantele, acestea sunt mall-urile și boutique-urile care au făcut din Singapore un sinonim pentru cumpărături extravagante. Cazare la hotel Rendezvous 4* sau similar Singapore.

Ziua 11 | SINGAPORE

Mic dejun. Turul de oraș din acesta zi va fi o experiență contrastantă între nou și vechi. Experimentăm istoria, cultură și stilul de viață al incitantului Singapore. Vom trece prin cartierul Colonial pentru a admira Padang, centrul districtului de afaceri; Esplanade Theatres, clădire situată de-a lungul Golfului Marina Bay, scopul construcției fiind de a găzdui spectacole de artă; statuia Merlion, simbolul orașului, o creatură imaginară cu cap de leu și trup de peste, care reprezintă originile umile ale orașului că sat pescăresc. Continuăm cu unul dintre cele mai vibrante și autentice districte, Little India; ne îndreptăm spre cel mai mare cartier istoric plin de exotism, Chinatown; Timp liber la dispoziție sau opțional „Night Safari” la Grădina Zoologică din Singapore (alternativ dacă vremea nu permite, se organzieaza vizită la Zoo pe timp de zi). Primul Night Safari din lume, organizat pe o suprafață de peste 40 de hectare de junglă secundară, va va dezvălui imediat după apus misterul și drama din junglă tropicală cu efecte uimitoare! Veți avea astfel ocazia să vedeți o multumie de animale nocturne, de la prădători feroce la animale timide, la lumina discretă a lunii. Călătoria prin junglă se va face în deplină siguranță, la bordul unui trenuleț de la est la vest. Vom trece prin rezervații naturale și habitate care reproduc mediul natural de la poalele munților Himalaya, Pădurile din Asia de Sud Est sau subcontinentul Indian. Cazare la hotel Rendezvous 4* sau similar Singapore.

Ziua 12 | SINGAPORE – INSULA SENTOSA

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau, opțional, Excursie pe Insula Sentosa. De pe Muntele Faber se traversează cu telecabina până pe Insula Sentosa, priveliștea asupra orașului fiind copleșitoare. La doar 15 minute de oraș, „zona de joacă preferată a Asiei”, găzduiește plaje cu nisip auriu, o gama largă de atracții tematice, spa-uri renumite mondial, vegetație luxuriantă, reședințe luxoase, terenuri de golf și cel mai mare Oceanariu cu pești tropicali din Asia. Întoarcere la hotel în Singapore. Timp liber la dispoziție pentru shopping sau va sugerăm o vizită împreună cu însoțitorul grup la Grădinile Naționale – Gardens by the Bay (biletele de intrare se achita individual la față locului). Aici puteți vizită renumitele sere climatizate Flower Dome și Cloud Forest, principalele atracții ale grădinii alături de grădinile verticale Supertrees. Flower Dome este o seră uriașă care reproduce un climat mediteraneean rece-uscat al regiunilor din Africa de Sud, California, Spania și Italia. Aici veți putea vedea specii rare precum Baobabul, Copacul Fantomă din Madagascar și un măslin de peste 1000 de ani. În Cloud Forest veți fi uimiți de cea mai mare cascadă de interior din lume care să revarsă prin vegetația luxuriantă. Puteți face o plimbarea de-a lungul OCBC Skyway care va va aduce în cele din urmă la înălțimile Supertrees care oferă o panorma deosebită asupra grădinilor și a orașului Singapore de la 22m înălțime. Mai multe detalii și imagini impresionante gășiți pe: www.gardensbythebay.com.sg. Cazare la hotel Rendezvous 4* sau similar Singapore.

Zilele 13 - 14 | SINGAPORE – BUCUREȘTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Timp liber la dispoziție pentru shopping sau, opțional, excursie „Round Island Tour”. Această excursie ne propune să vizităm Singapore în totalitate, să ne deplasăm puțîn mai departe de cărările turistice cunoscute și să descoperim diversitatetea și cultură locală a acestui mic stat. Călătoria începe cu o plimbare prin piață de fructe unde găsim delicioase fructe tropicale proaspete. Aflăm mai multe despre rolul jucat de Singapore pe teatrul de operațiuni din Pacific și vizităm monumentul ridicat în memoria soldaților căzuți la datorie în timpul acestui conflict. După prânz ne întoarcem în centrul orașului și vizităm Templul Dealul Luminos (Bright Hill), care este cel mai mare templul budist din Singapore. Continuăm excursia și ne îndreptăm către est unde facem o oprire în satul Changi, pentru a descoperi modul de viață relaxat al localnicilor, la o lume distanță de agitația de pe Orchard Road.

Ne îndreptăm spre aeroportul din Singapore pentru îmbarcare pe zborul Lufthansa LH779 cu destinația Frankfurt. Decolare la ora 23:40. Sosire la Frankfurt la ora 06:35 (a două zi). Îmbarcare pe zborul LH1418 cu destinația București la ora 09:45. Sosire pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 13:00.

Tarife: calculate pentru un grup de 30 plătitori
 - 2.599 Euro/adult loc în camera dublă; 2.599 Euro/adult a 3-a persoană pat suplimentar în camera dublă; 3.315 Euro/adult în camera single

Notă: În cazul în care moneda europeană EUR suferă o depreciere majoră în raport cu USD (curs mai mic de 1,05 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula, în conformitate cu condițiile stipulate în lege.

Servicii incluse:
•    Zboruri la dus București => Bangkok,  via Viena cu compania Austrian Airlines
•    Zbor direct Bangkok => Kuala Lumpur, Companie locală
•    Zboruri la retur Singapore => București, via Frankfurt cu compania Lufthansa
•    Taxele de aeroport și combustibil (se pot modifică până la dată emiterii biletelor în funcție de evoluția prețului petrolului și a deciziilor autorităților aeroportuare)
•    Cazare 11 nopți cu mic dejun astfel: 
    4 nopți la Bangkok, hotel Pullman Bangkok Hotel G 5* sau similar
    3 nopți la Kuala Lumpur, hotel Parkroyal Collection 5* sau similar
    1 noapte la Malacca, hotel Swiss Garden 4* sau similar
    3 nopți la Singapore, hotel Rendezvous 4* sau similar
•    Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi 
•    Transport cu autocar local cu aer condiționat conform itinerariului
•    Mese incluse: 4 pranzuri, 1 cină (preparatele servite la mesele principale au specific local, băuturile nu sunt incluse)
•    PACHET DE EXCURSII INCLUSE:
    Turul Templelor din Bangkok cu ghid local
    Vizită la Marele Palat (Grand Palace) cu ghid local
    Excursie cu ghid local la Piață Plutitoare din Damnoen și Piață Maeklong
    Excursie cu ghid local la Ayuthaya cu croazieră la retur pe vasul Grand Pearl cu prânz inclus
    Vizită la Chinatown și templul Sri Mahamariamman din Kuala Lumpur
    Tur de oraș Kuala Lumpur cu ghid local
    Tur de oraș Malacca cu ghid local
    Tur de oraș Singapore cu ghid local
•    Biletele de intrare la obiectivele din program
•    Ghizi locali la vizitele și obiectivele din program
•    Însoțitor român de grup

Servicii neincluse:
•    Asigurarea medicală de călătorie cu protecție COVID și acoperire de minim 10.000 USD (obligatorie)
•    Asigurarea storno (ferm recomandată în contextul actual)
•    Viza de Thailanda on arrival: aprox. 2200-2500 BAHT/persoană (aprox. 70-80 USD) se achita la sosirea în Thailanda
•    Taxele turistice la hotelurile din Malaezia:10 RM (aprox. 2,60 USD/camera/noapte, se achita la recepție)
•    Bacșișurile recomandate pentru ghizii și șoferii locali: 5 USD/persoană/zi (se achita la față locului însoțitorului de grup)
•    Excursiile opționale

Excursii opționale (tarife valabile pentru minim 20 de participanți):
•    Excursie la Putrajaya: 55 Euro/persoană. 
Include: transfer cu autocar local, prânz la restaurant local, însoțitor de grup
•    Night Safari: 100 Euro/persoană. 
Include transport autocar local, ghid local, safari, însoțitor român de grup. 
•    Insula Sentosa: 160 Euro/persoană. 
Include: transport autocar local, ghid local, plimbare cu telecabina, SEA Aquarium și „Images of Singapore”
•    Round Island Tour: 105 Euro/persoană.  
Include transport autocar local, ghid local, însoțitor de grup
NOTĂ: Tarifele excursiilor opționale sunt valabile la dată publicării programului. Acestea pot suferi modificări. Tarifele finale vor fi comunicate înainte de plecare. Zilele de desfășurarea ale excursiilor opționale sunt informative; vor fi reconfirmate de însoțitorul de grup la destinație.

Document de călătorie circuit:
- Pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. 
- Nu se acceptă pașaportul temporar.

Acte necesare pentru obținerea Visa on Arrival în THAILANDA :
Autoritățile thailandeze eliberează viza de intrare și la frontieră, pentru o perioada de ședere de până la 15 zile. Pentru a obține o viza de intrare în Thailanda pe aeroport va trebui să va deplasați, după coborârea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari și Vize Speciale, Diplomați și Visa-On-Arrival” unde sunt necesare următoarele:
•    Pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
•    Formular tip, se completează de către agenție pentru tot grupul și o să îl aibă însoțitorul de grup. Pe aeroportul din Thailanda există posibilitatea completării unui alt formular individual 
•    2 Fotografii tip pașaport recente 4x6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
•    Bilet de avion pentru retur;
•    Durata sejurului să nu depășească 15 zile;
•    1 copie după pașaport;
•    Persoană care călătorește individual trebuie să aibe asupra să suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
•    Pentru o familie (soț, soție, copii) suma minimă necesară este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
•    După predarea formularelor și verificarea documentelor, procedura care va dura în jur de 5-10 minute, cetățenilor români li se va aplică pe pașaport viza necesară intrării în Thailanda.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe: 
•    Constanța, Medgidia, Cernavodă, Fetești, Slobozia 
•    Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Onești, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
•    Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploiești
•    Pitești