Alege o vacanță în Italia, indiferent de anotimp. În oricare moment al anului te-ai decide că e momentul să îți faci bagajele, trebuie să știi că nu există un moment nepotrivit. Iarna vine cu sezon de schi, vara cu plajele cu nisip alb, primavara și toamna cu festivaluri multiple.

Vrei să afli mai multe despre ce poți face în vacanța ta în Italia? Citește articolul de mai jos.

Vacanțe colorate în Italia

Italia este o țară peninsulară delimitată de Alpi și mai multe insule. Italia este situată în sudul Europei, în mijlocul Mării Mediterane. Este, de asemenea, considerată parte a Europei de Vest. 

Țara este o republică parlamentară unitară, cu capitala la Roma (cel mai mare oraș), țara acoperă o suprafață totală de 301.230 km și se învecinează cu Elveția, Austria, Slovenia, San Marino și Vatican. Cu peste 60 de milioane de locuitori, Italia este al treilea cel mai populat stat membru al Uniunii Europene.

Datorită locației sale geografice centrale în sudul Europei și în Marea Mediterană, Italia a fost din punct de vedere istoric adăpostul unei multitudini de popoare și culturi. 

În afară de diferitele popoare antice care au trăit pe teritoriul a ce cunoaștem azi ca Italia modernă, cele mai proeminente sunt popoarele italice indo-europene care au dat numele peninsulei.

Descoperă destinația ta de vacanță
Marea majoritate a companiilor care operează în țara noastră au zboruri directe către o mulțime de destinații din Italia.

Oricare ar fi orașul tău de plecare (București, Iași, Cluj, Sibiu, Timișoara) WizzAir oferă zboruri către Roma, Milano, Sardinia, Bari, Bologna, Napoli, Pisa, Rimini, Torino, Veneția).
Zborurile sunt relativ scurte (2-2.5 ore), poți intra ușor doar cu buletinul și apoi să te bucuri de vacanța ta în Italia.
În Italia se folosește moneda euro (EUR).
Clima Italiei este influențată de Marea Mediterană care înconjoară Italia pe toate laturile, cu excepția nordului. Clima regiunii geografice din Valea Po este în cea mai mare parte subtropicală umedă, cu ierni răcoroase și veri fierbinți. Liguria, Toscana se încadrează la clima mediterană. Iernile pot varia foarte mult în toată țara, cu perioade reci, ceață și ninsoare în nord și condiții blânde și însorite în sud. Verile sunt calde în toată țara, în special în sud, cu excepție la altitudini mari.

Scurt Istoric

Italia este o țară peninsulară delimitată de Alpi și mai multe insule. Italia este situată în sudul Europei, în mijlocul Mării Mediterane. Este, de asemenea, considerată parte a Europei de Vest. 

Țara este o republică parlamentară unitară, cu capitala la Roma (cel mai mare oraș), țara acoperă o suprafață totală de 301.230 km și se învecinează cu Elveția, Austria, Slovenia, San Marino și Vatican. Cu peste 60 de milioane de locuitori, Italia este al treilea cel mai populat stat membru al Uniunii Europene.

Datorită locației sale geografice centrale în sudul Europei și în Marea Mediterană, Italia a fost din punct de vedere istoric adăpostul unei multitudini de popoare și culturi. 

În afară de diferitele popoare antice care au trăit pe teritoriul a ce cunoaștem azi ca Italia modernă, cele mai proeminente sunt popoarele italice indo-europene care au dat numele peninsulei. 

Începând cu epoca clasică, fenicienii și cartaginezii au stabilit colonii în cea mai mare parte a Italiei insulare, grecii au stabilit așezări în așa-numita Magna Grecia din sudul Italiei, în timp ce etruscii și celții s-au stabilit în centrul și, respectiv, nordul Italiei. 

În secolul al VIII-lea î.Hr., un trib italic cunoscut sub numele de latini a format Imperiul Roman, care în cele din urmă a devenit o republică cu un senat și un guvern popular. Republica Romană și-a cucerit și asimilat inițial vecinii din peninsula italiană, extinzându-se și cucerind în cele din urmă părți din Europa, Africa de Nord și Asia. Până în secolul I î.Hr., Imperiul Roman a apărut ca putere dominantă în bazinul mediteranean și a devenit un important centru cultural, politic și religios, inaugurând Pax Romana pe o perioadă de peste 200 de ani, timp în care dreptul italian, tehnologia, economia, artele și literatura au înflorit.

Istoria Italiei

Italia are o economie avansată. Țara este a noua ca mărime după PIB nominal (a treia în Uniunea Europeană), a opta ca mărime după bogăția națională și a treia ca mărime după rezervele de aur ale băncii centrale. 

Se clasează pe un loc superior în ceea ce privește speranța de viață, calitatea vieții, îngrijire medicală și educație. Țara este o mare putere și are un rol important în afacerile regionale și globale economice, militare, culturale și diplomatice. 

Italia este un membru fondator și lider al Uniunii Europene și membru al mai multor instituții internaționale, inclusiv Națiunile Unite, NATO, OCDE, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, OMC, G20, Uniunea Mediteranei, Uniunea Latină, Consiliul Europei, Spațiul Schengen și multe altele. 

Sursă a multor invenții și descoperiri, țara a fost mult timp un centru global de artă, muzică, literatură, filozofie, știință, tehnologie și modă și a influențat diverse domenii, inclusiv cinema, gastronomie, sport, jurisprudență. Ca o reflectare a bogăției sale culturale, Italia are cel mai mare număr de situri UNESCO din lume (58) și este a cincea cea mai vizitată țară din lume.

Geografia Italiei

Italia, al cărei teritoriu coincide în mare măsură cu aceeași zonă geografică (Peninsula Italică) este situată în sudul Europei și este, de asemenea, considerată parte a Europei de Vest.

La nord, Italia se învecinează cu Franța, Elveția, Austria și Slovenia și este delimitată de bazine hidrografice alpine, care înconjoară Valea Po și Câmpia Venețiană. 

În sud, cuprinde, pe lângă câteva insule mai mici, întreaga peninsula italiană și cele două insule mediteraneene Sicilia și Sardinia (cele mai mari din Marea Mediterană).

Multe elemente ale regiunii italiene sunt de origine vulcanică. Majoritatea insulelor și arhipelagurilor mai mici din sud, cum ar fi Capria, Ponza, Ischia, Ioli, Ustica și Pantelleria, sunt insule vulcanice. Există și vulcani activi: Muntele Etna din Sicilia (cel mai mare vulcan activ din Europa), Vulcano, Stromboli și Vezuvius (singurul vulcan activ din Europa continentală).

Cele mai mari cinci lacuri, în ordinea descrescătoare a dimensiunii, sunt: ​​Garda (367,94 km), Maggiore (212,51 km), Como (145,9 km), Trasimeno (124,29 km) și Bolsena (113,55 km).

Deși țara include peninsula italică, insule adiacente se extind dincolo de bazinul alpin, iar unele insule se află în afara platformei continentale eurasiatice. Aceste zone sunt: ​​Livigno, Sexton, Inichen, Toblach (parțial), Chiusafort, Tarvisio, Graun im Vinschgau (parțial), care fac parte din bazinul de drenaj al Dunării.

Bazinul Rinului și insulele Lampedusa și Lampione se află pe platforma continentală africană.

Clima Italiei

Clima Italiei este influențată de Marea Mediterană care înconjoară Italia pe toate laturile, cu excepția nordului. 

Datorită lungimii peninsulei și a terenului preponderent muntos, clima Italiei este foarte variată. În majoritatea regiunilor interioare nordice și centrale, clima variază de la subtropical umed până la continental umed și oceanic. 

Clima regiunii geografice din Valea Po este în cea mai mare parte subtropicală umedă, cu ierni răcoroase și veri fierbinți. Liguria, Toscana se încadrează la clima mediterană.

Condițiile de pe coastă diferă de condițiile interne, în special în lunile de iarnă, când altitudinile mari sunt reci, umede și adesea înghețate. 

Zonele de coastă au ierni blânde și veri calde și în general uscate.

Iernile pot varia foarte mult în toată țara, cu perioade reci, ceață și ninsoare în nord și condiții blânde și însorite în sud. Verile sunt calde în toată țara, în special în sud, cu excepție la altitudini mari. Regiunile nordice și centrale pot experimenta ocazional furtuni puternice primăvara și toamna. 

Turismul în Italia

Italia este a cincea cea mai vizitată țară în turismul internațional. Contribuția totală a călătoriilor și turismului la PIB în 2014 a fost de 162,7 miliarde EUR (10,1% din PIB) și a generat direct 1.082.000 de locuri de muncă în 2014.

Oamenii vin în principal pentru cultura bogată, bucătăria, istorie, modă, arhitectură și artă.

Turismul de iarnă și de vară există în multe locuri din Alpi și Apenini,în timp ce turismul de vară este larg răspândit pe coasta mediteraneană. Cele mai vizitate regiuni ale Italiei sunt Veneto, Toscana, Lombardia, Emilia-Romagna și Lazio.

Roma este al treilea cel mai vizitat oraș din Europa și al 12-lea din lume, cu 9,4 milioane de sosiri în 2017, în timp ce Milano este al 27-lea la nivel mondial, cu 6,8 milioane de turiști. În plus, Veneția și Florența sunt, de asemenea, printre primele 100 de destinații din lume. 

Italia este, de asemenea, țara cu cele mai multe situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din lume 

Gastronomie italiană

Bucătăria italiană a evoluat prin secole de schimbări sociale și politice, cu rădăcini care datează din secolul al IV-lea î.Hr. 

Bucătăriile etruscă, greacă antică, romană antică, bizantină și evreiască, au avut o influență enormă asupra ceea ce cunoaștem astăzi ca fiind gastronomie italiană. 

S-au produs schimbări semnificative odată cu descoperirea Lumii Noi- introducerea unor produse precum cartofi, roșii, ardei capia și porumb.

Bucătăria italiană este remarcată pentru diversitatea sa regională, o abundență de diferențe de gust și este cunoscută ca una dintre cele mai populare din lume.

Dieta mediteraneană stă la baza bucătăriei italiene - bogată în paste, pește, fructe și legume și se caracterizează prin simplitatea și varietatea sa extremă, cu multe feluri de mâncare care conțin doar patru până la opt ingrediente. 

Paste in Italia

Bucătarii italieni se bazează în primul rând pe calitatea ingredientelor, mai degrabă decât pe pregătirea elaborată. Mâncărurile și felurile de mâncare sunt adesea derivate din tradiția locală și de familie, mai degrabă decât să fie create de bucătari, așa că multe feluri de mâncare sunt potrivite pentru gătitul acasă, un factor cheie din spatele popularității lor. 

Bucătăria italiană se bazează în mare măsură pe produse tradiționale; un număr mare de specialități tradiționale sunt protejate în țară de legislația UE. Brânza, mezelurile și vinul sunt esențiale pentru bucătăria italiană, cu multe declarații regionale și etichetă cu denumire de origine protejată sau indicație geografică protejată. 

Deserturile au o tradiție îndelungată de a combina aromele locale precum citricele, fisticul și migdalele cu brânzeturi dulci precum mascarpone și ricotta sau arome exotice precum cacao, vanilie și scorțișoară. Gelato, tiramisu și cassata sunt printre cele mai cunoscute exemple de dulciuri, prăjituri și patiserie italiene.

Structura alimentară italiană este tipică pentru zona mediterană și diferă de structura alimentară din nordul, centrul și estul Europei, deși încă include adesea micul dejun (colazione), prânzul (pranzo) și cina (cena). Cu toate acestea, se pune puțin accent pe micul dejun, iar acesta este adesea omis sau include o masă mai ușoară decât în ​​țările non-mediteraneene. 

De vazut si de facut in Italia

O călătorie în Italia înseamnă pentru mulți vizitarea unora dintre cele mai faimoase destinații din lume. Dar participarea la o activitate care poate fi împărtășită cu localnicii pferă o cu totul altă dimensiune întregii experiențe. 

Aceste experiențe pot fi la fel de relaxate ca o zi de schi în Dolomiți sau o plimbare pe canalele Veneției. Am pregătit o listă cu lucruri pe care le recomandăm a fi încercate în următoarea vizită în Italia.

Excursie la Cinque Terre

Pentru peisaje spectaculoase, sate pitorești, peisaje sălbatice și experiențe locale recomandăm cu căldură Cinque Terre. Santiero Azzuro, de 12 kilometri, se întinde de la Monterosso la Riomaggiore, dar este împărțit în secțiuni pe care le puteți explora din oraș în oraș.

Parcurgerea întregului traseu necesită rezistență, încălțăminte bună și… lipsa răului de înalțime, deoarece traseul este cioplit în stânci abrupte, fără balustrade. 

Pentru a experimenta Cinque Terre fără senzații tari, alegeți cea mai scurtă și mai populară porțiune de doi kilometri prin dell'Amore, între Riomaggiore și Manarola.

De asemenea, mult mai ușoară și mai puțin aglomerată, secțiunea de la Manarola la Corniglia este la aceeași distanță, dar durează puțin mai mult. 

De două ori mai lungă, poteca dintre Corniglia și Vernazza ajunge adesea la cel mai înalt punct al traseului după o urcare obositoare pe trepte de piatră denivelate, dar include și o plimbare prin plantații de măslini și niște peisaje fantastice.
Primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru a evita atât aglomerația, cât și căldura năucitoare. Dacă alegeți vara,se recomandă trezirea devreme dimineața. 

Opriți-vă să procurați hărți, actualizări despre condițiile traseului (sunt supuse spălării frecvente) și pentru a cumpăra un permis de traseu.

Cu gondola in Venetia

Poate fi clișeul numărul unu al Veneției, dar plimbarea de-a lungul unui canal într-o gondolă grațioasă este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Italia. 

Găsirea gondolierilor este ușoară. Aceștia stau de obicei de-a lungul Canalului Mare, lângă Palatul Dogilor și Podul Rialto, și îi veți recunoaște cu ușurință datorită cămășilor în dungi și pălăriile de paie. Întrucât gondolierii sunt ghizi, le puteți adresa o mulțime de întrebări și, de cele mai multe ori, sunt fericiți să răspundă.

Prețurile sunt stabilite, așa că asigurați-vă că obțineți tariful standard (plătiți la sfârșit, cu un bacșiș dacă sunteți mulțumit) și conveniți asupra rutei și a duratei călătoriei înainte de a vă îmbarca.

Cu gondola in Venetia

Alegerea rutei și a orei din zi depind de preferințele dumneavoastră personale și de unde începe călătoria. După lăsarea întunericului, luminile de la palatele Grand Canal și restaurantele de lângă canal se reflectă și strălucesc pe apă, dar Grand Canal este ocupat cu alte iahturi, așa că experiența va fi mai puțin intimă.

Canalele mai mici din Cannaregio și alte zone sunt mai liniștite, iar un traseu circular va include probabil părți din Marele Canal. Acestea sunt mai puțin pitorești noaptea, așa că sunt o alegere bună pentru plimbările pe timp de zi.

Prin Toscana

Peisajul muntos al Toscanei merită cât mai multe zile dedicate acestei zone. Puteți explora micile așezări din mijlocul atracțiilor turistice ale orașelor medievale mai mari, cocoțate pe vârful dealurilor. În timp ce un tur cu mașina poate acoperi mai multe dintre aceste orașe, noi recomandăm cu căldură un traseu cu bicicleta.

O rețea de străzi și alei neasfaltate numită Strade Bianche (Străzi Albe) trece prin livezi și câmpuri de mac care acoperă dealurile de la sud și la est de San Gimignano, care sunt perfecte pentru ciclism.

Mulți operatori de turism oferă tururi cu bicicleta ghidate și independente pentru toate nivelurile de experiență și anduranță, care includ cazare, transferuri, precum și tururi la atracțiile locale.

Faceți paste în Florența

Oricine iubește să gătească va avea șansa să învețe cum să facă cea mai faimoasă specialitate culinară din Italia: pastele perfecte. Cursuri de gătit sunt oferite în toată Italia, dar Florența are multe dintre ele - iar acestea sunt adesea combinate cu vizite la piețele alimentare și magazine în compania unui localnic.

Unele cursuri sunt predate în familii de localnici, unde grupuri de peste șase persoane gătesc o masă completă și apoi o savurează împreună. 

Există și alte cursuri care se axează pe bucătăria clasică florentină. Pastele sunt în centrul atenției, desigur, și te vei întoarce acasă știind secretele perfectării pastelor.

Dacă bucătăria nu este neapărat punctul vostru forte, încercați Cursul de Gătit paste italiene de casă de trei ore, cu sediul în Florența. Toate cursurile includ experiență practică cu un bucătar calificat. Alte cursuri de gătit sunt special concepute pentru familiile cu copii mici pentru a tainele pizza și gelato.

Operă la Arenele Romane din Verona

Nu trebuie să fii un iubitor de operă sau un pasionat de muzică clasică pentru a fi fascinat de spectacolul unei producții în Arena Romană din secolul al III lea din Verona. 

Amfiteatrul în sine este unul dintre cele mai mari și cel mai bine conservate amfiteatre romane, cu 44 de rânduri de scaune pentru a găzdui 22.000 de spectatori.

Festivalul Operei de la Verona se desfășoară în fiecare an în lunile iulie și august și este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale de vară din Europa, alături de festivalurile de la Salzburg și Bayreuth.

Adevăratul blockbuster este Aida - așadar dacă alegeți un eveniment, îl recomandăm pe acesta.

Roma antică?

Un tur interior al unuia dintre multiplele situri romane va oferi o experiență la un alt nivel. 

Cel mai bun loc pentru aceasta este Colosseumul, unde zona subterană nou deschisă este accesibilă vizitatorilor care rezervă în avans. Acesta oferă o imgine extraordinară a istoriei locului - un ghid informat explică labirintul de tuneluri, pasaje și celule de sub podeaua arenei.

Veți observa unde gladiatori și animale sălbatice așteptau înaintea luptelor. 

Roma Antica

Tururile interioare includ podeaua arenei pentru vederea gladiatorilor, precum și o vedere a spectatorilor de la nivelurile superioare. Tururi mai aprofundate continuă să exploreze Forumul și Dealul Palatin pentru o vedere panoramică asupra Romei antice.

Pentru a vă scufunda cu adevărat în Roma antică, înscrieți-vă la o lecție de gladiatori de două ore, în care cei din Grupul Istoric al Romei vă vor învăța arta de a mânui armele autentice folosite de gladiatori în Roma antică. Veți purta replici ale tuncii tradiționale, curea și mănuși de piele pe măsură ce învățați elementele de bază ale scrimei.

Lacul Como cu barca

Cel mai frumos lac din Districtul Lacurilor din Italia, Como, este înconjurat de versanți abrupți de munți acoperiți cu verdeață luxuriantă și este presărat cu orașe compacte și vile luxoase.

Încă din epoca romană, a atras regalitatea și aristocrații pe țărmurile sale impresionante. 

Un tur al lacului pe un vas cu aburi care servește drept feribot, va oferi o priveliște superbă și este cu siguranță unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Italia.

Mai multe vile și grădini sunt deschise pentru vizionare și puteți urca pentru a explora mai multe dintre aceste orașe.

Peste lacul de pe malul de vest, cunoscut sub numele de Tremezzina, se află grădinile Villa Carlotta, iar la sud se află Villa Balbinello. Deși serviciul către centrul lacului dintre Bellagio și Tremezzo sau Menaggio este frecvent, este înțelept să verificați programul înainte de a pleca pentru a vizita un oraș, astfel încât să puteți fi sigur că aveți transport înapoi. 

Participarea la un festival local

Toată lumea a auzit de celebrul Carnaval de la Veneția, dar acesta este doar unul dintre sutele de festivaluri pe care italienii le sărbătoresc în fiecare an. În orașele și satele de la Alpi până la Boot, veți găsi festivaluri locale care sărbătoresc trufele în noiembrie, schimbarea anotimpurilor, sărbători, sfinți patroni, produse locale și sezonul recoltei sparanghelului.

Cele mai frumoase sunt festivalurile organizate de și pentru localnici. Poate că nu există animatori de renume mondial, dar veți avea mâncare grozavă, muzică, concursuri amuzante și multe alte surprize. Gustați brânzeturile locale la gheretele de pe stradă sau savurați o cină copioasă la mese lungi comune într-un cort, unde cu doar câțiva euro veți cumpăra farfurii imense cu specialități locale. Partea cea mai bună este că este o șansă de a întâlni și de a împărtăși o zi sau o seară cu localnici, care vor face tot posibilul să vă distrați de minune.

Carnaval la Venetia

Pe malul lacului Iseo, micuțul Festival Singel al lui Sulzano aduce o cină festivă de mistreți, în timp ce pe coasta Liguriei, Camogli, patronul pescarilor, întâmpină luna mai cu Festivalul Peștelui Sfântului Fortunato și pește prăjit gratuit pe plajă.

 În Marostica, o tablă uriașă de șah de pe piața principală este scena unui joc folosind șah viu în costum medieval. Noto, al treilea weekend din mai, este unul dintre cele mai colorate din Sicilia, când o întreagă stradă este „pictată” într-un mozaic de flori proaspete.

Explorați Muntele Etna pe jos

Cel mai înalt – și cel mai activ – vulcan din Europa, Etna domină coasta de est a insulei Sicilia. Pe o suprafață mare a Parcului Național Etna se află cratere active, orificii vulcanice, fumarole, izvoare termale, fluxuri de lavă și o peșteră de gheață care rămâne înghețată în verile calde ale Siciliei.

Cele mai multe dintre aceste locuri se pot vizita pe cont propriu sau în tururi organizate.

Puteți lua telecabina Funivia dell'Etna la o altitudine de aproximativ 2.500 de metri. De aici vă puteți urca sau merge cu autobuzul până la 2.900 de metri. Pentru a urca mai sus și a ajunge la craterul superior, trebuie să ai un ghid pentru că Etna nu este niciodată complet latentă.

Terenul întunecat și sterp este datorat erupțiilor violente pentru care Etna este faimoasă, așa că există întotdeauna un pericol în apropierea craterelor sau de orificiilor inferioare. 

Prin urmare, un vulcanolog sau un alt ghid instruit este esențial.

Acest crater nu este singura atracție vulcanică a Patrimoniului Mondial UNESCO. În unele tururi, puteți intra într-o fumarolă, o peșteră tubulară lăsată de lavă.  

Alpiniștii experimentați și echipați corespunzător pot vizita Grotta del Gelo, o peșteră de gheață care se întinde pe 125 de metri în interiorul muntelui. Zăpada rămâne aici pe tot parcursul anului, oferind apă potabilă.

Mai la nord, puteți vizita Gole dell'Alcantara (Defileul Alcantarei), sculptat printr-o curgere de lavă de râul Alcantara.

Puteți ajunge cu ușurință la Muntele Etna din Taormina sau Catania, pe coasta de est a Siciliei.

La Plaja

Înconjurată de apă, Italia are unele dintre cele mai bune plaje din Europa, de la nisip alb întins pe kilometri până la golfuri minuscule izolate ascunse de stânci spectaculoase.

În august, lumea se îndreaptă către plajele populare din Viareggio, Sanremo, Rimini și alte stațiuni din Marea Adriatică și Mediterană, unde se crează aglomerație.

Dar nu toate plajele sunt așa. În Puglia, la călcâiul cizmei Italiei, plajele idilice se ascund în golfuri, protejate de Parco Naturale Regionale Costa Otranto, iar pe plajele lungi din rezervația naturală Baia dei Turchi este întotdeauna loc suficient pentru toată lumea.

Pe coasta de vest a Sardiniei, plajele de pe Costa Verde par aproape pustii, si chiar si in apele celebrei Costa Smeralda, Capo Testa si Insulele Madalena au o multime de locuri izolate.

La schi în Dolomiți

Fie că alegeți o zi pe pârtiile însorite pentru începători din Cortina d'Ampezzo, Arabba/Marmolada sau Alta Badia sau alegeți ceva pentru schiorii experimentați cu trasee provocatoare, fiecare pasionat de schi ar trebui să experimenteze Dolomiții.

Douăsprezece stațiuni de schi italiene sunt împrăștiate printre munți de-a lungul graniței cu Austria, cu peste zece vârfuri cu o altitudine de peste 3.048 de metri. 

Aceste stațiuni oferă, împreună peste 1.200 de kilometri de piste de schi. Multe zone sunt conectate prin trasee și teleschiuri, iar un singur Dolomiti SuperSki Pass permite accesul la toate cele 12 teleschiuri și trasee.

Schi in Italia

Cel mai mare oraș stațiune este Cortina d'Ampezzo, locul de desfășurare a Jocurilor Olimpice de iarnă din 1956. 

Satele mai mici, mai intime, cum ar fi Val Gardena/Alpe di Siusci, oferă un mediu alpin mai autentic și un teren variat, cu aproximativ 160 de kilometri de trasee interconectate prin trei văi adiacente între vârfurile Grupo del Sella. De aici vă puteți bucura și de schi pe Ghețarul Marmolada.

Cazarea nu reprezintă o problemă în Cortina, dar poate fi destul de scumpă în plin sezon, așa că, pentru opțiuni mai accesibile luați în considerare unul dintre orașele stațiuni mai mici, cum ar fi Alpe de Sioux.

La pas prin Sardinia

Peisajul accidentat și plajele dramatice ale insulei Sardinia din Italia oferă unele dintre cele mai provocatoare și incitante aventuri în aer liber din Europa. Munții centrali din zona Barbagia promit drumeții grozave.

Cea mai dramatică este călătoria prin Gola Su Goropu, cunoscută drept Marele Canion al Europei. Acest defileu are 426 de metri adâncime și opt kilometri lungime, prin care curge Rio Flumininedu.

Sardinia, Italia

Drumețiile pe Isola Rossa, Santa Teresa, Costa Smeralda și Monte Limbara duc la peisaje montane și de coastă spectaculoase, situri arheologice și formațiuni care fac deliciul oricărui privitor.

Știm cu toții de multă vreme că Italia este o țară absolut spectaculoasă. Și fie că am fost norocoși să o vizităm, fie că este pe lista noastră, Italia își merită locul în fruntea clasamentului țărilor pe care trebuie să le vizitezi la un moment dat. Fiecare anotimp oferă ocazia de a experimenta ceva nou. Noi ne-am făcut deja bagajele. Tu ce mai aștepți?