Delhi – Jaipur – Ranthambore – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi

INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR ȘI SAFARI RANTHAMBORE

Ziua 1 | BUCUREȘTI – DOHA

Întâlnire la aeroportul Henri Coandă la ora 14:45 pentru îmbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinația Doha. Decolare la ora 17:15, sosire în Doha la ora  21:45.

Ziua 2 | DOHA - DELHI – CAPITALA INDIEI

Îmbarcare pe zborul QR570 cu destinația Delhi cu decolare la ora 02:25. Sosire pe aeroportul din Delhi la ora 08:45.

Suntem în capitala Indiei, o combinație captivantă de elemente vechi și moderne, împărțită în două părți principale: Old Delhi și New Delhi. Servim micul dejun și apoi începem călătoria în India în New Delhi și vom admira construcțiile imperiale ridicate de britanici, creațiile indo-saracenice post-independența, inclusiv magnificul edificiu al lui Rashtrapati Bhavan - reședința oficială a președintelui Indiei, una dintre cele mai mari clădiri de acest gen din lume. Această structură din gresie roșie și crem a fost proiectată pentru a fi casă viceregilor Indiei de către designerii magistrali Herbert Baker și Șir Edwin Lutyens, ca simbol al puterii uimitoare a britanicilor din India. Casă Parlamentului sau Sansad Bhavan din New Delhi este sediul Parlamentului Indiei. Acesta găzduiește Lok Sabha și Rajya Sabha, care reprezintă camerele inferioare și, respectiv, superioare în parlamentul bicameral al Indiei. Clădirea a fost proiectată de arhitecții britanici Șir Edwin Lutyens și Șir Herbert Baker și a fost construită între 1921 și 1927. Poarta Indiei, cu o înălțime de 42 de metri, se numără printre cele mai mari memoriale de război din India. Construit în 1921, a fost proiectat de Șir Edwin Lutyens, un important proiectant de monumente de război la acea vreme. Numele tuturor soldaților care au fost martirizați în timpul Primului Război Mondial și al războiului afgan sunt scrise pe zidurile Porții Indiei. Gurudwara Bangla Sahib, care datează din secolul al XVII-lea, este unul dintre centrele proeminente de pelerinaj sikh din Delhi. Puteți vedea frumosul sau dom aurit, acoperit cu o cupola sculptată din bronz sclipind în soare. Puteți vedea, de asemenea, Nishan Sahib, sau un catarg înalt care le permite adepților să cunoască prezența Gurudwara la față locului. Oameni din toate religiile, caste și locuri vizitează acest loc sfânt. Qutub Minar, care împreună cu moscheea Quwwat-ul-Islam reprezintă primele monumente islamice care au marcat o schimbare de putere în țară. În timp ce Qutub Minar este exclusiv islamic în concepție, execuția să a fost opera hindușilor. Benzile decorate, clopotele, modelele florale însoțesc versete arabesce ale Coranului într-o sinteză neliniștită a două stiluri distincte întâlnite pentru prima dată. Transfer la hotel și îndeplinirea formalităților de cazare. Timp liber la dispoziție. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Welcomhotel Dwarka 5* sau similar Delhi.

Ziua 3 | DELHI

Mic dejun. Începem turul în vechiul Delhi. Pentru început vom vizita Moscheea Jama Masjid (Moscheea de Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganța arhitecturală a mogulului Shah Jahan, cel care a construit Taj Mahal-ul, 5.000 de meșteșugari fiind folosiți la ridicarea ei în anul 1656. Ne vom urca apoi într-o celebră riscă indiană, pentru un tur prin zona plină de viață din Chandni Chowk care amintește de bogatul trecut din epoca Mughal pe care l-a văzut orașul și continuăm până la piață de mirodenii. Fortul Roșu, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cândva inima puternicului Imperiu Mughal, este un monument fascinant care ne va dezvălui povești care reprezintă atât gloria, cât și sângerarea. Rajghat este un memorial dedicat lui Mahatma Gandhi situat pe malul răului Yamuna pe Mahatma Gandhi Road. Este o platformă de marmură neagră pe care au fost săvârșite ultimele rituri ale lui Mahatma Gandhi după asasinarea lui pe 31 ianuarie 1948. Construit în secolul al XVI-lea, mormântul lui Humayun, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este primul mormânt-grădina din subcontinentul indian. Construit de văduva lui Humayun, Haji Begum, acest mormânt din gresie roșie, cu marmură sintetizată cu caracteristici arhitecturale persane și indiene într-un grad nemaivăzut înainte. Templul Swaminarayan Akshardham reprezintă chintesența moștenirii și tradițiilor indiene, a arhitecturii antice și a spiritualității transcendente. Principalele monumente din acest complex inspirat după Templul Akshardham din Gujarat au fost construite conform principiilor Vastu Shastra și Pancharatra Shastra. Încheiem turul în vechiul Delhi și ne întoarcem la hotel. Timp liber la dispoziție. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Welcomhotel Dwarka 5* sau similar Delhi.

Ziua 4 | DELHI – JAIPUR

Mic dejun. Predăm camerele și plecăm cu autocarul spre Jaipur, în ținutul Rajahstan-ului, tărâm magic plin de culoare și exuberanța ce impresionează turiștii cu orașe pictate, temple și palate spectaculoase, forturi impunătoare, elefanți împodobiți, obiecte de artizanat colorate, muzică folk și dansuri. Jaipur (Orașul Roz), construit în 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh ÎI era inițial gri deschis, însă în 1883 în cinstea vizitei prințului Albert s-a poruncit să fie vopsit în culoarea specifică de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat în istorie, cultură și arhitectură. Unicitatea orașului este conturată de uluitoare forturi și palate glorioase, care amprentează trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creează un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturând care captează privirea precum fluturii, dezlănțuirea șoferilor de ricșa care trasporta turiști și localnici, seninătatea grădinilor luxuriante. Transfer la hotel și cazare. Seară, vom vizită Galtaji, un vechi loc de pelerinaj hindus, care constă dintr-o serie de temple construite într-o crăpătură îngustă din inelul de dealuri care înconjoară Jaipur. Templul este renumit pentru izvoarele sale naturale de apă, care se acumulează în rezervoare (kunds). Sunt șapte rezervoare, cel mai sfânt fiind Galta Kund, care nu se usucă niciodată. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Marigold 4* sau similar Jaipur.

Ziua 5 | JAIPUR

Mic dejun. Vom porni în aventură rajastana cu fabulosul Fort Amber, cândva capitală locuitorilor minas (primii din această zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei împăratului Akbar, a început construcția fortului în sec. al XVII-lea. Înaintea construirii Palatului Orașului în Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este înconjurat de metereze fortificate și are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, însă o varianta inedită de a urcă este pe elefanți pictați în culori pastelate. Complexul are unele dintre cele mai uimitoare palate, grădini și curți decorate cu fresce colorate și oglinzi. Ferestrele cu zăbrele sau Jharokha-urile aliniază coridoarele care ofereau doamnelor regale șansă de a observă activitățile fără a fi văzute. Explorați fortăreața întinsă și nenumăratele sale pavilioane, frize și coridoare ascunse în timp ce auziți povești despre regi, numeroasele lor soții și coridoare secrete care i-au permis regelui să se miște liber în harem. După vizitarea orașului Amber, vom vizită Palatul Orașului. Structurile sale au fost proiectate, combinând elementele arhitecturale din epoca Mughal, europene, Rajput și Shilpa Shastra din India. Palatul Orașului este un complex unic și fascinant de mai multe palate, pavilioane, muzee, ateliere și temple. Cele mai proeminente și mai vizitate structuri din complex sunt Chandra Mahal, Mubarak Mahal, Mukut Mahal, Palatul Maharani și Templul Shri Govind Dev. În muzeele din Palatul Orașului, puteți vedea o adevărată comoară de portrete regale, picturi, mobilier, costume, armuri, ținute de ceremonie și multe altele. Una dintre cele mai izbitoare atracții ale palatului sunt cele patru uși pictate vibrant, reprezentând patru anotimpuri. Cu siguranță veți vedea o mulțime de ședințe foto în desfășurare la aceste uși. Apoi, în sfârșit, vom vizită Jantar Mantar (Observatorul Astronomic Regal. Acesta este cel mai faimos dintre cele cinci observatoare construite de Sawai Jai Singh în India. A fost un mare admirator și patron al progreselor și cercetărilor făcute în domeniile științei și tehnologiei. Pasiunea să pentru astronomie l-a determinat să comande crearea Observatoarelor Regale în diferite locații din țară pentru a ajută astronomii să studieze constelațiile. Pentru unicitatea să, a fost înscris pe lista siturilor patrimoniului mondial UNESCO. Întoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Marigold 4* sau similar Jaipur.

Ziua 6 | JAIPUR – RANTHAMBORE

Mic dejun. Excursia continuă spre Ranthambore. Parcul Național Ranthambore este unul dintre cele mai mari parcuri naționale din nordul Indiei. Acesta își trage numele de la rămășițele prăbușite ale fortului Ranthambore situat în interiorul pădurii. Transfer la hotel pentru servirea prânzului. După formalitățile de cazare, vom porni în Safari în Parcul Național Ranthambore (durata 3 ore). Experimentați fauna sălbatică fascinantă din parcul național care a fost cândva terenul de vânătoare privat al Maharajahului din Jaipur. Acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea un tigru în sălbăticie în Rajasthan. În afară de tigri, există o varietate de căprioare, inclusiv Sāmbhar, Chital, căprioare care latră și Nilgai. Există peste 300 de specii de păsări pe care le puteți observă aici și reptile precum crocodilii. Un naturalist va va însoți și va va ajută să descoperiți fauna sălbatică. Există lacuri în care poți vedea crocodili care lenevesc la soare. Întoarcere la hotel. Servirea cinei la restaurantul hotelului. Cazare Abhyaran Resort & Spa 4* Rhantambore sau similar.

Ziua 7 | RANTHAMBORE – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Mic dejun. Excursia continuă astăzi spre Agra, iar pe drum, vom vizită Fatehpur Sikri, capitală imperială a lui Akbar în sec. al  XVI-lea. Orașul fortificat a fost construit în jurul satului Sikri, unde împăratul l-a întâlnit pe faimosul mistic sufi Shaikh Salim Chisti. În cadrul numeroaselor clădiri din gresie roșie din complex, veți găși mormântul curat de marmură albă al sfântului strălucind că o oază. Clădirile, porțile și curțile sunt exemple excelente de artă și arhitectură indo-islamică. Orașul a fost abandonat la scurt timp după ce a fost construit din cauza lipsei de apă. Unele dintre monumentele de vizitat obligatoriu din Fatehpur Sikri sunt Buland Darwaza, Diwan-i-Khas, Panch Mahal, Diwan-i-Aam și Palatul Jodha Băi. După aceste vizite, excursia continuă spre Agra. Situat pe malul răului Yamuna, Agra găzduiește unele dintre cele mai bune exemple de arhitectură Mughal, inclusiv celebrul Taj Mahal. Agra a servit drept capitală a Imperiului Mughal până când Shahjahan a mutat-o la Delhi. Transfer la hotel și cazare. Servirea cinei la restaurantul hotelului. Cazare la Hotel Clark Shiraz 4* sau similar Agra.

Ziua 8 |  AGRA – DELHI

Dimineață devreme vom vizită una dintre cele șapte minuni ale lumii noi, Taj Mahal, „care este tot ce s-a spus despre el și mai mult de atât”. Frumusețea diafană este dată de mamura albă, adusă de la 300 km și transportată de o flota de peste 1000 de elefanți. Au fost necesari 22 de ani și 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depășește moartea. Construirea lui a fost cerută de împăratul Shah Jahan în onoarea soției sale Mumtaz Mahal. Căsătoriți timp de 19 ani, confidenta în toate problemele statului, i-a dăruit împăratului 14 copii. A murit la nașterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat și l-a construit în memoria ei, găzduind totodată și mormântul ei. Poartă principala se aseamănă unui voal, pe care femeile Indiei îl poartă în noaptea nunții. Impresionează prin armonia dimensiunilor și a spațiului folosit, combinând artă indiana și persană. După vizitarea Taj Mahal-ului ne intorcem la hotel pentru servirea micului dejun și eliberarea camerelor. Excursia continuă cu vizitarea Fortului Agra, care a fost capitală și centrul nervos al Imperiului Mughal până când Shah Jahan l-a mutat în Delhi. Shah Jahan, cu dragostea lui pentru marmură albă curată, a adăugat unele dintre cele mai impresionante structuri din interiorul complexului. Meterezele exterioare au fost contribuția lui Aurangzeb. O plimbare prin acest complex masiv printre pavilioanele regale și sălile de audiență va va ajută să înțelegeți evoluția esteticii și stilurilor din epoca Mughala. După vizitarea fortului Agra, ne îndreptăm către Delhi. Transfer la un hotel din proximitatea aeroportului pentru servirea cinei și serviciu „wash and change” (1 camera disponibilă la 4 persoane pentru 2 ore). Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Qatar Airways cu destinația Doha.

Ziua 9 | DELHI – BUCUREȘTI

Decolare la ora 03:25 cu zborul QR579 și sosire la Doha la ora 04:55. Decolare cu zborul QR221, destinația București, la ora 08:20. Sosire pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 13:15.

Tarife calculate pentru un grup de 25 plătitori:

 • 1.399 Euro adult loc în camera dublă                
 • 1.399 Euro adult a 3-a persoană pat suplimentar în camera dublă
 • 1.575 Euro adult loc în camera single

Notă: În situația în care moneda europeană EUR se va deprecia în raport cu moneda americană USD (curs 1 EUR mai mic de 1.05 USD), tarifele se vor recalcula, în conformitate cu condițiile stipulate în lege.

Servicii incluse:

 • Bilet de avion București – Delhi și retur, via Doha, Compania Qatar Airways
 • Taxele de aeroport și combustibil (pot suferi modificări până la emiterea biletelor de avion, în funcție de evoluția prețului petrolului sau în urmă majorării de către autoritățile aeroportuare)

•    Cazare 06 nopți cu mic dejun la hoteluri de 4* și 5*  astfel:

  • 2 nopți în Delhi la Hotel Welcomhotel Dwarka 5* sau similar
  • 2 nopți în Jaipur la Hotel Marigold 4* sau similar
  • 1 noapte în Ranthambore la Hotel Abhyaran Resort & Spa 4* sau similar
  • 1 noapte în Agra la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar
  • 1 pachet wash and change la hotel în Delhi (1 camera disponibilă la 4 persoane pentru 2 ore)
 • Mese incluse: Demipensiune (mic dejun și cină), 1 prânz la hotel în Rhantambore
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Transport cu autocar local, dotat cu aer condiționat, conform itinerariului
 • Tururile, vizitele și excursiile din program
 • Ghizi locali pentru toate tururile și vizitele din program
 • Biletele de intrare la obiectivele nominalizate în program
 • Game-drive safari în Ranthambore
 • Plimbare cu elefantul la Fortul Amber în Jaipur
 • Plimbare cu ricșa în Old Delhi
 • Însoțitor român de grup

Servicii neincluse:

 • Taxa de viza + taxa procesare viza on-line India de către agenție: 35 Euro/persoană (se achita la înscriere)
 • Asigurarea storno și medicală cu protecție covid (obligatorie)
 • Bacșișurile pentru ghizi și șoferi (se achita la față locului însoțitorului de grup)
 • Alte servicii decât cele menționate în program

Acte necesare pentru obținerea vizei ELECTRONICE de INDIA (nu mai este necesară prezența la ambasada):

 • 1 fotografie în format digital color, pe fundal alb cu față întreagă, fără șapcă, lobul urechilor vizibil, poziție serioasă, fără ochelari

- Format imagine: JPEG

- Dimensiune: minim 10 KB și maxim 1 MB

- Înălțimea și lățimea pozei să fie egale:

- dimensiuni minime 350 pixeli (lățime) X 350 pixeli (înălțime)
- dimensiuni maxime 1000 pixeli (lățime) X 1000 pixeli (înălțime)
- copie electronică în format PDF după prima pagină a pașaportului cu detalii persoanale: nume, dată nașterii, numărul de pașaport, etc.  Verificați că pașaportul să fie valabil pentru cel puțîn încă 6 luni de la dată returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea ștampilei la sosire.

 • Format: PDF
 • Dimensiune: minimum 10 KB și maximum 300 KB
 • copie după cartea de identitate
 • dacă ați mai avut viza de India aplicată pe un alt pașaport, copie după această
 • formularul transmis de agenție completat
 • asigurare medicală cu protecție covid valabilă pe perioada călătoriei
 • telefon de contact (indicat telefonul mobil)

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe:

 • Constanța, Medgidia, Cernavodă, Fetești, Slobozia
 • Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Onești, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
 • Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploiești
 • Sibiu, Rm. Vâlcea, Pitești   

DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE
PAȘAPORTUL valabil 6 luni de la dată returului

 • Va rugăm să va asigurați că documentele de călătorie, cartea de identitate sau pașaportul, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță.
 • Cetățenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Schengen și Spațiului Economic European cu cartea de identitate sau pașaportul în curs de valabilitate. Pentru a verifică lista statelor care permit intrarea pe baza cărții de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen și Spațiul Economic Eurpoean, va rugăm să consultați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis în următoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (dacă cartea de identitate românească valabilă este emisă după anul 2009, în care este specificată cetățenia română. Cărțile de identitate românești emise înainte de anul 2009 nu sunt recunoscute că documente de călătorie în Norvegia)
 • Pentru toate celelalte state din afară Uniunii Europene și pentru acele state pentru care cetățenii români nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pașaportului valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesară viza de intrare accesați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru țările în care cetățenii români au nevoie de viza de intrare, este necesar pașaportul valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. Anumite state nu permit accesul că pașaport temporar sau nu aplică vize pe pașaport temporare, de aceea va rugăm să consultați serviciul consular al țării în care intenționați să faceți deplasarea sau solicitați acest lucru agentului dvs. de turism.
 • În cazul persoanelor căsătorite recent, nu se acceptă Cartea de Identitate anulată (perforată) de autorități în vederea emiterii unei noi cărți de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui înscriși pe pașaportul unuia dintre părinți. În acest caz, părinții care au copiii trecuți în pașaportul lor, vor călători obligatoriu cu Pașaportul.
 • Agenția organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o răspundere în situația în care autoritățile de frontieră nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate dacă turistului nu i se permite părăsirea teritoriului unei țări de către autoritățile de frontieră din statul respectiv. În aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.