Beijing - Xi’an - Shanghai - Suzhou

China - Grandoarea Orientului

Ziua 1. București –Beijing
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul cu escală, spre Beijing.

Ziua 2. Beijing Templul Cerului
După amiază sosire în Beijing și suntem întâmpinați de ghidul local. Capitală Chinei ni se dezvăluie cu sarmantul sau melanj între clădirile din perioada imperială și zgârie-norii impunători. Începem să descoperim orașul în care se spune că nu te plictisești niciodată și ne oprim să vizităm Templul Cerului, cel mai mare complex de temple din China, datând din timpul dinastiei Ming.

Deplasare la hotel. Cazare și cină la hotel 4*.

Mese incluse : cină

Ziua 3. Beijing - Templul Cerului - Piață Tiananmen – Orașul Interzis – Palatul de Vara
Mic dejun. Astăzi Beijingul ne răsfață cu magnificele sale monumente: Templul Cerului, Piață Tiananmen, devenită simbol al orașului, cea mai mare piață publică din lume și Orașul Interzis, impresionant complex de palate întins pe o suprafață de 32 ha, reședința a împăraților chinezi din dinastiile Ming și Qing timp de peste 500 de ani. În Piață Tiananmen admirăm Poartă Păcii Celeste, loc pentru urmărirea paradelor militare, cu uriașul portret al lui Mao și Mausoleul Președintelui Mao, construit după moartea acestuia, în 1976. Urmează apoi Zijin Cheng (Orașul Interzis), construit de împăratul Yongle când a mutat capitală la Beijing în anul 1421. Complexul cuprinde o serie de clădiri și săli separate de trecători, exact că un mic oraș, spunându-se că este alcătuit din 9.000 de încăperi și 800 de clădiri. Vizităm apoi Palatul de Vara, vechi refugiu imperial cu o înșiruire fără sfârșit de săli și temple așezate în cea mai mare grădina imperială din China, în jurul vastului lac Kunming.
   
Timp liber la dispoziția turiștilor. Opțional, plimbare cu ricșa pentru a descoperi unică lume a hutongurilor din Beijing, o plasa de străduțe înguste ce își croiesc drum prin tot orașul. În cadrul programului de astăzi vizităm un Centru de Medicină Chinezească și apoi ne oprim la un magazin cu produse din jad. Numit în China și “esență cerului și a pământului”, jadul face parte din cultură chineză străveche. Un proverb spune: “Aurul are valoare, jadul este inestimabil.” El reprezintă frumusețea, puritatea, grația, noblețea, perfecțiunea, puterea și nemurirea. A purta jad înseamnă, pentru chinezi, a fi protejat de spiritul răului, de ghinioane și primejdii. Seară ne întoarcem la hotel. Cazare la același hotel din Beijing.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

Ziua 4. Beijing - Marele Zid Chinezesc – Drumul Sacru
Mic dejun. În această zi vizităm Wanli Changcheng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apară China în față invaziilor mongole, și care se întinde peste China de Nord pe mai mult de 5000 km, urmând contururile dealurilor și munților. Secțiuni din zid au fost restaurate în apropierea Beijingului, inspirând și astăzi admirația vizitatorilor. După amiază străbatem Drumul Sacru către Mormintele dinastiei Ming, străjuit de statui impunătoare. La întoarcere în Beijing ne vom opri la un magazin de perle și la unul de ceaiuri. Ceaiul tradițional este făcut din frunzele uscate ale plantei de ceai, inițial crescute și cultivate în China. Astăzi există peste 3000 de tipuri diferite de ceai, fiecare fiind denumit după zona în care a fost cultivat sau cules. Seară vom servi o cină la un restaurant tradițional care are în meniu Rată Pekineza (cină nu include băuturi). Cazare în Beijing la același hotel. Mese incluse: mic dejun,prânz, Rată Pekineza.

Ziua 5. Beijing – Xi’an
Imediat după micul dejun pronim către Summer Palace unde facem prima oprire pentru vizită. În drumul nostru spre gara din Beijing facem un scurt tur panoramic cu autocarul pentru a admira Parcul Olimpic. Vedem Stadionul Național din Beijing, devenit un adevărat simbol al Chinei după Jocurile Olimpice din 2008 și un obiectiv turistic popular grație arhitecturii deosebite, unice în lume. Continuăm spre Water Cube, o clădire futuristă, centrul acvatic de performanță pentru sportivii chinezi, construit special pentru Jocurile Olimpice din 2008. Construcția seamănă cu un cub de apă care sfidează legile fizicii, rămânând suspendat în lumina soarelui.
Ajungem la gara și ne îmbarcăm în trenul de mare viteză spre Xi’an, odinioară punctul final al Drumului Mătăsii. Parcurgem cei peste 1000 km în doar 4 – 5 ore. Cazare în Xian la hotel 4*.
Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

Ziua 6. Xi’an - Shanghai
Dimineață după micul dejun vizităm unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite în secolul al XX-lea: Armata Războinicilor de Teracotă, ale cărui origini se întind în negura vremurilor de acum 2000 de ani. Au fost realizate peste 8000 de statui de lut (fiecare în parte fiind unicat) reprezentând războinici și cai în mărime naturală, cu scopul de a îl proteja în viață de după moarte pe Qinshi Huangdi, primul împărat al Chinei. Ajungem în cartierul musulman și ne oprim să admirăm Da Qinghzhensi – Marea Moschee, impresionantă prin dimensiunile sale, fiind proiectată în stilul unui templu chinezesc. Continuăm cu vechile Ziduri ale Orașului, lungi de 14 km și înalte de 12 metri, excelent conservate până în prezent și care datează din timpul dinastiei Ming. Ne întoarcem în oraș și admirăm Pagodă Marii Gaste Sălbatice. După amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oraș din China și unul dintre cele mai puternice centre comerciale ale Asiei, care ne așteaptă cu peste 1000 de zgârie-nori impunători. Sosire în Shanghai și transfer la hotel. Mese incluse: mic dejun, prânz,cină.

Ziua 7. Shanghai - Suzhou
Mic dejun. Program liber în Shanghai sau excursie opțională în Suzhou, supranumit Veneția Orientului, pentru că peste 40% din suprafață să este acoperită de apă, fiind amplasat în Delta Fluviului Yangtze. Orașul, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1981, se remarcă prin podurile din piatră construite peste rețeaua de canale și prin grădinile și pagodele construite de dinastiile Ming și Qin. Vizităm Templul Hanshan, Grădina Wangshiyuan (Maestrul Navodar), unde aranjarea pavilioanelor, a dumbravilor cu bambuși și a locurilor de odihnă de lângă apă este un exercițiu de armonie cu natură. Încheiem cu shopping pe stradă Guan Qian, una dintre cele mai cunoscute străzi pietonale din China. Aici se află magazine vechi de secole, pline de porțelanuri fine și obiecte artizanale deosebite. Cazare la același hotel în Shanghai. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 8. Shanghai
După micul dejun ne pregătim să descoperim orașul. Un melanj foarte sofisticat de influențe culturale, Shanghai ni se dezvăluie că un furnicar colorat, cu bulevarde pe care pedalează localnici grăbiți, alături de roiuri de motorete și mașini. Metropolă chineză în sine se prezintă că un spectacol captivant. Începem turul orașului cu Templul lui Buddha de Jad, cel mai renumit templu budist din Shanghai, unde sunt expuse două statui din Jad ale lui Buddha. Urmează Orașul vechi cu Grădinile Yuyuan, cele mai faimoase din zona și Bazarul Yuyuan, un loc unde veți observă stilul de viață tradițional chinezesc. După amiază, descoperim o nouă față a orașului, poposind în Pudong, centrul financiar și simbolul Chinei moderne. Aici privirile noastre sunt atrase de tripodul din beton al Turnului Televiziunii, Perla Orientului. Seară nu se poate încheia altfel decât cu un popas în Bund, pe cheiul răului Huangpu, care cu elegantă să desfășurare de arhitectură europeană și hotelurile de marca, evocă perfect vechiul Shanghai. Programul zilei se termină cu o croazieră pe Răul Huangpu. Ne întoarcem la hotel. Cazare.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

Ziua 9. Shanghai - București
Mic dejun.Timp liber la dispoziție pentru a explora orsul. Va vindem un pont: Shanghai este vizitat anual de oameni din întreagă lume care vin să savureze mâncarea chinezească autentică în miile de gherete cu street-food local. Gustați Cong You Bing, clătite tradiționale cu tipar și ceapă verde, Gui Hua Lian'ou, delicioase flori de lotus insiropate, și beți Jiuniang, un vin local din orez foarte aromat.
Seară transfer la aeroport pentru zborul, cu escală, spre București. 

Ziua 10. București
Încărcați cu multe amintiri aterizăm în București pe aeroportul Otopeni, dornici să le împărtășim celor dragi din experiențele noastre trăite pe meleagurile Chinei!

 

Tarif: 2300 Euro / persoană / pachetPrețul include:

 • Bilet de avion București –Beijing și Shanghai – București , zboruri cu escală (orarul de zbor se poate modifică)
 • Taxele de aeroport
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziție conform programului
 • 7 nopți de cazare + mic dejun în hoteluri de 4*
 • 5 prânzuri + 6 cine (fără băuturi), cu specific local
 • Transferurile, tururile și excursiile menționate în program
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program
 • Bilet pentru trenul de mare viteză Beijing – Xi’an
 • Bilet de avion Xi’an – Shanghai
 • Vizite: magazin cu produse din jad, magazin de ceaiuri, magazin de perle, Centru de Medicină Chinezească
 • Croazieră Răul Huangpu
 • Ghizi locali
 • Conducător de grup român

Prețul nu include:

 • Taxa de viza + procesare 140 € (poate suferi modificări până la depunerea actelor), se achita la înscriere
 • Bacșișurile pentru ghizi locali și șoferi, aprox 35 USD/ pers. (se achita la față locului)
 • Excursiile opționale pentru grup minim de 20 persoane
 • Alte servicii decât cele menționate în program
 • Taxe foto + video locale (se achita opţional la față locului)
 • Asigurare medicală

Bine de știut
• Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuză intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă această a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afară granițelor României, precum și asupra oricărei tangente pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea programului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsăți să iasă din țară: să călătorească cu cel puțîn un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, că ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
• Categoria hotelurilor și a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țările tranzitate.
• Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
• Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
• Pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicită taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicități recepționerului să va informeze cu exactitate asupra lor.
• Autoritățile locale pot solicită o taxa de genul taxei de stațiune. Această se va achita de către turiști la recepția hotelurilor.
• Agenția își rezervă dreptul de a schimbă compania aeriană cu anunțarea prealabilă a turiștilor.
• Prețurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiștii vor putea să își dea acceptul pentru achitarea diferenței de tarif față de prețul din ziua achitării pachetului turistic.
• Așezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începând cu bancheta a două ;
• Se acceptă partaj în camera dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de single.

Grup minim 20 pers.
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 și 19 persoane) se percepe un supliment 135 euro/ persoană.

• Oferta este calculată pe baza parității EUR/USD de 1/1,2; în situația modificării cu mai mult de 5% a acestei paritati, agenția își rezervă dreptul de a ajusta tariful.
• Agenția își rezervă dreptul de a modifică valoarea taxelor de aeroport și a taxei de viza, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Chinei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.
• În cazul neobtinerii vizei se rețîn penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viza.

Acte necesare pentru obținerea vizei

• 2 fotografii (color, recente, de tip pașaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hârtie lucioasă, cu față întreagă, lobul urechilor vizibil, poziție serioasă, pe fundal de culoare deschisă).
• Pașaportul în original valabil cel puțîn încă 6 luni de la dată returului din excursie, care să conțînă cel puțîn 2 coli albe;
• Adeverință de salariat de la firma angajatoare cu precizarea funcției sau cupon de pensie ;
• Adeverință de elev și certificatul de naștere sau în cazul studenților este necesară adeverință de student;
• Copie după cartea de identitate;
• Telefon de contact (indicat telefonul mobil).
• Programare și întâlnire de grup la Noul Centru de Vize pentru China pentru amprentare (procedura nouă prin care, solicitanții de viza trebuie să meargă personal pentru amprentare. În următorii 5 ani, dacă aplicantii care folosesc același pașaport mai aplică pentru viza la Centrul de Viza pentru China în București, nu este nevoie să lase amprente din nou.

Excursii opționale

• Excursie Suzhou 120 €/ pers.