Praga–Castelul Karlstejn–Brno–Castelele Lednice si Valtice–Olomou–Tabor–Trebon–Ceske Budejovice–Cesky Krumlov-Pilsen-Karlovy Var -Marianske Lazne–Praga

CEHIA – BOHEMIAN RHAPSODY

Ziua 1 | BUCUREȘTI – PRAGA

Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 08:45 pentru îmbarcare pe zborul TAROM RO225 București – Praga cu decolare la ora 11:15. Sosirea la Praga la ora 12:10. Transfer în oraș. Turul “orașului de aur” cu ghid local de limba română. Vom începe în Hradcany cu Castelul Praghez – odinioară reședința regilor Bohemiei, iar astăzi reședința oficială a președintelui Republicii Cehe, considerat cel mai mare castel medieval din lume și Catedrala Sf. Vitus - cel mai important lăcăș religios din Cehia. Vom coborî în Mala Strană (Orașul Mic) și pe podul Carol, unul din cele mai vechi și cunoscute poduri din Europa, vom ajunge apoi în labirintul de străzi din Stare Mesto (Orașul Vechi) urmând a încheia turul în Piață Orașului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Transfer la hotel și cazare. Timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 2 | PRAGA – CASTELUL KARLSTEJN

Mic dejun. Dimineață, opțional, excursie la Castelul Karlstejn cu siguranță cea mai populară destinație din Cehia, după Praga, situat la 30 de km de oraș întrun cadru natural deosebit de pitoresc. Construcția în stil gotic a castelului Karlstejn a început în anul 1348 la ordinele Regelui Carol al IV-lea și a fost finalizată în anul 1365. Datorită poziției sale strategice, castelul Karlstejn  este locul în care au fost păstrate timp de aproape 200 de ani bijuteriile coroanei Imperiului Româno – German. Întoarcere la Praga și timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

Ziua 3 | PRAGA – Castelele LEDNICE și VALTICE – BRNO

Mic dejun. Plecăm spre Complexul Lednice și Valtice - unul dintre cele mai romantice și luxoase din Republica Cehă. Castelele Lednice și Valtice, precum și grădinile englezești și franceze, minaretul, apeductul român și seră au fost create de arhitecții austrieci pentru prinții din Liechtenstein. Complexul cultural Lednice-Valtice este un  grandios monument UNESCO încă din 1996 fiind cea mai mare amenajare peisagistică de pe teritoriul Europei. Complexul Lednice-Valtice cuprinde două castele, în locurile Lednice și, respectiv, Valtice, o zona împădurită și diverse clădiri și ruine artificiale situate pe teritoriul adiacent. Cele două castele principale sunt legate printr-o alee de șapte kilometri. Castelul Lednice, cunoscut sub numele de „Eisgrub” (în germană – „rău de gheață”) a devenit proprietatea familiei prinților Liechtensteinului, sub controlul căreia a rămas până la naționalizarea din 1945. Interioarele acestui castel medieval uimesc imaginația printr-o combinație de spirit aristocratic cu atmosfera romantică a acestui loc. Castelul Valtice a fost construit în stil baroc-roccoco și este realizarea arhitectului Fischer von Erlach. Excursia continuă spre Brno – Capitală Moraviei, al doilea oraș că mărime al Cehiei. Suntem în Brno, un important centru universitar cu peste 26 de facultăți și 11 universități. Tur de oraș panoramic: Piață Libertății cu străduțe înghesuite între numeroase lăcășe religioase, Vechea și nouă Primărie, Catedrala Sf. Petru și Pavel de unde putem privi o superbă panorama a orașului Brno, Castelul Regal Špilberk. Cazare Quality Hotel Exhibition Center 4* sau similar Brno.

Ziua 4 | BRNO – OLOMOUC – BRNO

Mic dejun. Astăzi vom face o excursie la Olomouc, străbătut de răul Morava, centrul ecleziastic al Moraviei. Legendă spune că Olomouc, care este printre cele mai vechi orașe din Moravia, a fost fondat inițial de Iulius Cezar. De fapt, a devenit un centru major de-a lungul secolului al XVII-lea. Olomouc datează din 1017 (cel puțîn), când a fost un oraș preluat în timpul ocupației dinastiei cehe Přemyslid – care a încheiat marea stăpânire morava. Castelul Olomouc datează din secolul 12 și include frumoasă catedrala Sf. Wencelas. În oraș se află, de asemenea, mai mult de 12 construcții cu caracter religios, în diverse stiluri arhitectonice, șase fântâni baroce, un muzeu de artă și un spectaculos ceas astronomic. Piață centrală a orașului este una dintre cele mai frumoase din țară și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Tur de oraș cu însoțitorul de grup în orașul vechi și după prânz veți putea explora câteva exemple arhitecturale precum și parcurile.  Întoarcere la Brno. Cazare Quality Hotel Exhibition Center 4* sau similar Brno.

Ziua 5 | BRNO – TABOR – TREBON – CESKE BUDEJOVICE

Mic dejun. Vom face o excursie în Boemia cu orașele pitorești Tabor și Trebon cu ghidul local. Un labirint de străzi medievale, ziduri monumentale și o istorie fascinantă. Toate acestea le veți găși în orașul Tábor din Boemia de Sud, fondat în secolul al XV-lea că model al orașului perfect, unde toți sunt egali. Așa a și intrat în istorie! Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm către Trebon, cunoscut pentru spa-urile și tratamentele terapeutice. Va veți plimbă în orașul istoric și veți admira : Castelul Trebon -  cu arhitectură renascentistă, mausolee dinastiei Schwarzenberg – în stil neogotic,  Piață și Primăria Masaryk. Ne îndreptăm apoi către sudul Bohemiei, locul cu cele mai frumoase sit-uri UNESCO din Cehia. Sosiem în Ceske Budejovice – capitală Bohemiei de sud, locul unde vom inopta pentru următoarele două nopți. Cazare Hotel Clarion Congress 4* sau similar Ceske Budejovice.

ZIUA 6 | CESKY KRUMLOV ȘI CESKE BUDEJOVICE

Mic dejun. Astăzi vom face o excursie de 1 zi în sudul Bohemiei la Cesky Krumlov (sit UNESCO) și Ceske Budejovice (capitală Bohemiei de sud). Cesky Krumolov este fără  îndoială unul dintre cele mai pitorești orașe medievale din Europa. Poate fi asemuit cu Praga în miniatură - un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu un castel uimitor situat deasupra răului Vltava, o piață veche, arhitectură renascentistă și barocă și mulțimi de turiști care se vântură pe străzi dintr-o parte a orașului în cealaltă. Timp liber pentru masă și cumpărături. Pe drumul de întoarcere către hotel vom face un scurt tur pietonal și în Ceske Budejovice (Budweis), capitală Boemiei de Sud, fondată în 1265. Are una dintre cele mai mari piețe din Europa centrală și o serie de monumente valoroase. A fost punct terminus pentru prima cale ferată trasă de cai, construită între 1825-1832; tot aici s-a născut celebra bere recunoscută la nivel mondial Budweiser Budvar, a cărei istorie datează din 1895. Centrul orașului a fost complet reconstruit după inundațiile catastrofale care au avut loc aici în 2002. Timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Clarion Congress 4* sau similar Ceske Budejovice.

ZIUA 7 | CESKE BUDEJOVICE – PILSEN – KARLOVY VARY

Mic dejun. În prima parte a zilei de astăzi vom face un popas în Pilsen, loc renumit pentru fabrică de bere Pilsner Urquell. Aici, vom vizitată locul unde s-a născut celebra bere Pilsner Urquell în cadrul unui tur ghidat și degustare de bere. Excursia continuă spre Karlovy Vary (Carlsbad) una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneoclimaterice unde vom putea admira  deosebită arhitectură de spa  din secolul al XIX-lea, renumitele colonade pentru cele 12 izvoare termale, magazinele de cristaluri și porțelan și, de ce nu, vom gustă din "izvorul 13" (un renumit lichior aromatic numit Becherovka). Cehii va vor spune că toate au beneficii medicale!! Seară, timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar Karlovy Vary.

ZIUA 8 | KARLOVY VARY – MARIANSKE LAZNE

Mic dejun. Timp liber la dispoziție în Karlovy Vary sau opțional, excursie la Marianske Lazne.

O este o capodoperă arhitecturală cu o combinație de stil neoclasic sofisticat și modern. Orașul a fost admirat de regi și împărați, artiști și muzicieni celebri, scriitori și oameni de știință. Goethe, Chopin, Wagner, Mahler, Strauss, Ibsen, Kafka, Nietzsche, Gorky și mulți alții au notat în  „cartea de oaspeți”. Arhitectură minunată, numeroase monumente, fântâni, punți de observare, parcuri elegante - Marianske Lazne este un oraș mic și foarte confortabil, plăcut să te plimbi și să vezi în același timp obiective turistice locale. De exemplu, biserica ortodoxă Sf. Vladimir cu o frumoasă iconostasie ceramică, sau Biserica Catolică a Adormirii Maicii Domnului construită în stil neobizantin în Piață Goethe. Cea mai faimoasa este Colonadă, care a fost construită într-un stil neobișnuit: este barocă, dar cu introducerea elementelor modernismului. Această este principala promenadă interioară a orașului, cu faimoasa Fântână Cântătoare și izvoarele de ape minerale. Întoarcere la Karlovy Vary și timp liber la dispoziție.  Cazare Hotel Spa Resort Sansoucci 4* sau similar Karlovy Vary.

ZIUA 9| KARLOVY VARY – PRAGA

Mic dejun. Întoarcere la Praga. După amiază, timp liber la dispoziție în Praga. Va recomandăm să explorați în Cartierul Evreiesc, „Champs Elysee-ul” Pragăi – vestită arteră comercială. Seară, opțional, cină tradițională de bun rămas cu spectacol folcloric live și băuturi nelimitate la restaurantul U Marchanu – cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare Hotel Comfort Prague City East 4* sau similar Praga.

ZIUA 10 | PRAGA – BUCUREȘTI 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Praga pentru îmbarcare cursa companiei TAROM RO226 cu decolare la ora 12:55. Sosire în București la ora 15:45.

 

Tarife calculate pentru un grup de 30 plătitori

*Pentru un grup mai mic de 30 plătitori tarifele se vor recalcula

 •  1.099 Euro adult loc în camera dublă
 •  1.099 Euro a 3-a persoană pat suplimentar în camera dublă
 •     935 Euro copil 2-11.99 ani în pat suplimentar în camera dublă
 •  1.315 Euro adult loc în camera single (pentru plecările: 24 Iulie și 11 August)
 •  1.339 Euro adult loc în camera single (pentru plecările: 30 August și 13 Septembrie)

    Servicii incluse:

 • Bilet de avion București – Praga – București, zbor direct Compania TAROM
 • Taxele de aeroport, combustibil și serviciu (pot suferi modificări până la dată emiterii biletelor de avion în funcție de evoluția prețului petrolului)
 • Transport cu autocar local în zilele 3-9 conform programului
 • 9 nopți cazare cu mic dejun bufet la hoteluri de 4* astfel:
  • 3 nopți cazare în Praga la hotel COMFORT PRAGUE CITY EAST 4* sau similar
  • 2 nopți cazare în Brno la hotel QUALITY HOTEL EXHIBITION CENTER 4* sau similar
  • 2 nopți cazare în Ceske Budejovice la hotel CLARION CONGRESS 4* 4* sau similar
  • 2 nopți cazare în Karlovy Vary la hotel SPA RESORT SANSOUCCI 4* sau similar
 • PACHET EXCURSII INCLUSE
  • Tur pietonal în Praga cu ghid local de limba română
  • Vizitarea Complexului de castele Lednice-Valtice, bilete de intrare sunt incluse
  • Tur de oraș Brno
  • Excursie la Olomouc
  • Excursie cu ghid local la Tabor și Trebon
  • Excursie la Cesky Krumlov și Ceske Budejovice
  • Excursie la Plisen cu vizită și degustare de bere la Fabrică Pilsen Urquell
  • Tur pietonal cu însoțitorul de grup în Karlovy Vary  
 • Tururi pietonale cu însoțitorul de grup
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Însoțitor de grup român

Servicii neincluse:

 • Taxele de oraș: approx. 15 euro/persoană/9 nopți (se achita individual, la recepția hotelurilor)
 • Asigurarea storno și medicală cu protecție covid (ferm recomandată în contextul actual)
 • Intrările la obiectivele turistice (altele decât cele incluse)
 • Excursiile opționale
 • Bacșiș recomandat pentru șoferi și ghizi locali: 4-5 Euro/persoană/zi (șofer + ghid local)

Excursii opționale (tarife valabile pentru minim 25 de participanți (pentru mai puțin de 25 de persoane tariful va fi recalculat la față locului)

 • Excursie la Castelul Karlstejn: 50 €/adult,  45 €/copii 2-11,99 ani,

Include: transport autocar, bilet de intrare, taxa rezervare, ghid local și însoțitor de grup.

Atenție! Pentru a ajunge la castel, de la locul de debarcare se parcurge o porțiune de traseu pe jos!

 • Excursie la Marianske Lazne : 29 €/adult,  19 €/copii 2-11,99 ani

Include: transport autocar, însoțitor de grup

 • Cină tradițională cu spectacol folcloric live U-MARCANU: 45 €/adult, 35 €/copil 2-11,99 ani

Include: cină cu 3 feluri, aperitiv, consum nelimitat de  bere/vin/sucuri, spectacol folcloric live

(Transfer cca: 10 Euro/persoană, tarife valabile pentru minim 25 de participanți)

NOTĂ: Tarifele excursiilor opționale sunt valabile la dată publicării programului. Acestea pot suferi modificări. Tarifele finale vor fi comunicate înainte de plecare. Zilele de desfășurarea ale excursiilor opționale sunt informative; vor fi reconfirmate de însoțitorul de grup la destinație.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe:

 • Constanța, Medgidia, Cernavodă, Fetești, Slobozia
 • Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Onești, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
 • Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploiești
 • Sibiu, Rm. Vâlcea, Pitești