Rio, al doilea oraș că mărime din Brazilia, cunoscut pentru plajele lungi și spectaculoase, carnavaluri, muzică, dar și fotbal sau păduri tropicale foarte bine conservate. Odată fosta colonie portugheză și important port pentru transportul de aur, pietre prețioase și cafea, Rio a fost capitală Braziliei pentru aproape două secole.

Brazilia–Argentina-Chile

Ziua 1 | BUCUREȘTI – RíO DE JANEIRO    

Întâlnire cu reprezentantul agenției pe aeroportul Henri Coandă la ora 04:30 pentru îmbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinația Amsterdam. Decolare la ora 07:00 și sosire în Amsterdam la ora 09:00. Decolare spre Rio de Janeiro la ora 12:50 cu zborul KL705. Sosire în Rio de Janeiro la ora 19:45.

După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale suntem transferați la hotel. Timp liber la dispoziție pentru odihnă. Cazare hotel Americas Copacabana 4* sau similar Rio de Janeiro.

Ziua 2 | Río de Janeiro – SUGARLOAF   

Mic dejun. Excursie de jumătate de zi la Sugarloaf. Vom ajunge în apropiere de Urca, la intrarea în Golful Guanabara, unde se află unul din cele mai mari simboluri ale orașului: “Căpățâna de zahăr”. Acesta se va vizita cu funicularul, pe două nivele. Primul nivel va fi pe Dealul Urca, la 215 m înălțime, de unde vom putea admira o panorama minunată spre Golful Guanabara și insulitele sale, Podul Rio-Niterói și Dealul Corcovado. Al doilea nivel va fi chiar în vârf, la 395 m înălțime, de unde o panorama splendidă se așterne la picioarele noastre spre Plajă Copacabana, Fortăreața Cruz și o parte din Plajă Niterói. După-amiază, timp liber la dispoziție pentru plajă, cumpărături sau vizite pietonale cu însoțitorul de grup. Cazare hotel Americas Copacabana 4* sau similar Rio de Janeiro.

Ziua 3 | Río de Janeiro – CORCOVADO  

Mic dejun. Excursie de jumătate de zi la Muntele Corcovado. Oriunde s-ar afla în oraș, turiștii pot admira cel mai frumos simbol al orașului Rio de Janeiro: Statuia Mântuitorului Iisus Hristos de pe muntele Corcovado, ce se înaltă la 710 m altitudine peste nivelul marii, statuie inaugurată în anul 1931. Vizita începe în apropierea Cosme Velho, de unde un tren-mocăniță ne va transporta prin cea mai mare pădure urbană din lume, pădurea Tijuca, până sus la statuie. Odată ajunși, o vedere panoramică extraordinară se dezvăluie în fața dumneavoastră, orașul Rio descoperindu-și toate frumusețile, printre care “Căpățâna de zahăr”, Golful Guanabara, plajele din sud și Laguna Rodrigo de Freitas. După-amiază, timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare hotel Americas Copacabana 4* sau similar Rio de Janeiro.

Ziua 4 | Río de Janeiro – FOZ DO IGUAÇU        

Mic dejun. Eliberarea camerelor și timp liber la dispoziție până la transferul la aeroport. Sosire la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația Foz do Iguaçu. Întâlnire cu ghidul local și transfer la hotel. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare hotel Viale Towers 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel San Juan Tour 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similare Foz do Iguaçu.

Ziua 5 | FOZ DO IGUAÇU                 

Mic dejun. Excursie la Cascadele Iguazú (partea Braziliană). Cascada Iguazu – sau mai bine spus Cascadele Iguazu datorită celor 275 de cascade diferite întinse pe o lungime de 3 Km – este una dintre minunile naturale ale lumii, localizată pe răul Iguazu, formând o granița naturală între Argentina și Brazilia, fiind declarată Monument al Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1986. Debitul normal de apă este de aproximativ 1000 m³ pe secundă, dar au fost înregistrate și debite de peste 1700 m³ pe secundă. Cascada este divizată de insula San Martin, cele două părți ale cascadei fiind conectate prin numeroase pasarele de unde aveți ocazia să admirați peisaje unice, absolut superbe cu cele două părți ale cascadei. Debitul cel mai mare de apă se înregistrează în zona numită “Gâtlejul Diavolului” sau “La Garganta del Diablo”, zona împărțită între cele două țări. După-amiază, excursie la Cascadele Iguazú (partea Argentiniană). Dintre toate cascadele Iguazu, La Garganta del Diablo este cea mai impresionantă și marchează granița dintre Argentina și Brazilia. Pe partea braziliană există o pasarela de-a lungul canionului, cu o prelungire până la baza cascadei Garganta del Diablo. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care aduce vizitatorii până la diferite pasarele. Cazare hotel Viale Towers 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel San Juan Tour 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similare Foz do Iguaçu.

Ziua 6 | FOZ DO IGUAÇU – BUENOS AIRES           

Mic dejun. Eliberarea camerelor și timp liber la dispoziție până la transferul la aeroport. Transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația Buenos Aires. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, întâlnire cu ghidul local pentru transfer la hotel și cazare. Buenos Aires este cel mai mare oraș din Argentina și al doilea oraș că mărime din America de Sud, după Sao Paulo. “Parisul din Sud”, cum este denumit acest oraș, împletește cu măiestrie tradiția și modernismul într-o bogăție interculturală extrem de variată, datorată în primul rând numeroșilor imigranți stabiliți aici din toate colțurile lumii. Seară, opțional cină și spectacol de tango. Tarif informativ: 85 USD/persoană, se achită la față locului. Cazare hotel Kenton Palace 4* sau similar Buenos Aires.

Ziua 7 | Buenos Aires – Delta del Tigre        

Mic dejun. După micul dejun, tur de oraș Buenos Aires pentru a cunoaște în detaliu orașul în care s-a născut tangoul. Pe parcursul turului vom descoperi zonele istorice ale orașului, concentrate în inima cartierului Monserrat, cel mai vechi dintre cele 47 de barrios (cartiere). În centrul Monserratului găsim Plaza de Mayo – centrul politic al țării, reprezentând un important punct de atracție pentru vizitatori. În Plaza de Mayo se află clădirea Guvernului sau casa Rosada. Vom descoperi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai largi bulevarde din lume, Bulevardul Mai încărcat de o puternică influență spaniolă, strada Florida – unde la tot pasul putem vedea o demonstrație live de tango. Continuăm cu o vizită la cimitirul Recoleta, locul unde este înmormântată celebra soție a fostului președinte Juan Peron, Evita Peron. Multe din monumentele existente sunt considerate monumente de patrimoniu național. După amiază, excursie în Delta del Tigre (Delta Tigrului), unde veți avea ocazia să descoperiți Răul Paraná și miile de insule dimprejur, navigând la bordul unei ambarcațiuni pe diferitele brațe ale Deltei. Până nu de mult o zona săracă, Delta del Tigre prosperă acum datorită dezvoltării turismului și a localnicilor din marile orașe care și-au construit case de vacanță sau locuințe permanente pe insulele de pe răul Parana. O excursie în Delta reprezintă o experiență incredibilă într-un cadru natural unic. Întoarcere în Buenos Aires. Cazare hotel Kenton Palace 4* sau similar Buenos Aires.

Ziua 8 | Buenos Aires – Pampasul argentinian      

Mic dejun. Excursie de o zi la o Fermă Argentiniană unde veți putea vedea activitățile ce se desfășoară zi de zi și tradițiile rămase neschimbate de sute de ani. Prânz cu barbeque, cântece și dansuri populare, pentru a vă putea crea o imagine completă despre viață cotidiană a unui Gaucho. Gauchos sunt poate cele mai reprezentative figuri din istoria poporului. Ei erau neinfricații călăreți singuratici care străbăteau pampasul argentinian, capabili să continue în cele mai vitrege condiții, fără să se oprească din drum până nu își atingeau scopul. Pentru orice argentinian, Gaucho reprezintă un simbol al mândriei naționale. Întoarcere la Buenos Aires. Cazare hotel Kenton Palace 4* sau similar Buenos Aires.

Ziua 9 | Buenos aires – USHUAIA          

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația Ushuaia. Ne aflăm în arhipelagul Tierra del Fuego sau Țara de Foc, considerat cel mai îndepărtat colț al Pământului. Situat în vârful sudic geros al continentului, izolat de restul conului sudic de Strâmtoarea Magellan, Tierra del Fuego este împărțit în două: o regiune argentiniană destul de populată și una chiliană cu mai puțini locuitori. Insula mare a arhipelagului (Isla Grande) este singură cu o infrastructură demnă de menționat de pe teritoriul Argentinei. Aproape toți vizitatorii sosesc în capitală provincială Ushuaia, cel mai sudic oraș al lumii. Mulți vin cu avionul, alțîi pe vase de croazieră, iar cei care vin pe uscat trebuie să treacă prin teritoriul chilian. După îndeplinirea formalităților vamale pornim către oraș pentru un tur panoramic Ushuaia – portul principal al Antarcticii. Puține localități din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului Ushuaia către ghețurile bătute de vânturi de pe Canalul Beagle, sub fundalul vârfurilor glaciare ale Montes Marțial. Puține pot întrece istoria epocii explorărilor europene, care nu s-a terminat definitiv nici până acum. Și niciuna nu poate egală poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe frontiera Antarcticii. Acum treizeci de ani Ushuaia era doar un sătuc cu 7.000 de oameni, astăzi vedem un oraș înfloritor, transformat în principalul punct de îmbarcare pentru călătoriile către Antarctica prin Strâmtoarea Drake. Orașul are câteva muzee nemaipomenite, dintre acestea cele mai cunoscute fiind: Museo del Fin del Mundo, Museo Maritimo de Ushuaia, Museo del Presidio (Muzeul prizonierilor), Museo de Arte Marino Ushuaia (Muzeul de artă marină). Cel care atrage cei mai mulți vizitatori este Muzeul prizonierilor, unde întâlnim camere dedicate lui Emil Racoviță și expediției Belgica și lui Iuliu Popper. Cazare hotel Altos de Ushuaia 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Ushuaia 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similar Ushuaia.

Ziua 10 | USHUAIA – PARCUL NAȚIONAL „TIERRA DEL FUEGO” – CANALUL BEAGLE 

Mic dejun. După micul dejun, excursie de o jumătate de zi în Parcul Național Tierra del Fuego. Creat în 1960 și amplasat la 15 km de Ushuaia, acesta este singurul parc național din Argentina care are că limita coasta oceanului (Canalul Beagle). Climă subpolară aspră, rece, cu vânturi puternice și cețuri, dar peisaje minunate, cu cascade, lacuri, mlaștini bogate în turbă, păduri, ghețari și munți – acesta e Parcul Național Tierra del Fuego. Ceea ce întărește senzația că aici se termină lumea cunoscută este Trenul “Capătul Lumii”(biletul se achita local), care plimbă vizitatorii pe o distanță de 5 km, prin interiorul rezervăției. E un tren cu aburi, un fel de mocănița, care străbate pufăind plaiurile înghețate ale Țării de Foc, unde, totuși, există multă viață. În acest loc aspru, unde vara temperatura rar depășește 9ºC, iar iarnă e mai mereu în jur de 0ºC, trăiesc aproape 100 de specii de păsări și mamifere. Locul și-a păstrat îndeajuns de mult din caracterul sau specific, pentru a-i încânta pe cei dornici să cunoască peisajele și biodiversitatea din acest capăt al lumii. După-amiază, transfer la debarcader pentru îmbarcare pe croazieră pe Canalul Beagle. Vom ajunge până la farul Eclaireurs, punctul care arată navigatorilor intrarea în golful Ushuaia. Pe durata plimbării vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare) unde vom putea observa numeroșîi lei de mare, dar și alte specii de vietăți marine. Continuăm cu Isla de Pájaros (Insula Păsărilor) pentru a vedea coloniile de cormorani, pescăruși și albatroși. Întoarcere la hotel. Cazare hotel Altos de Ushuaia 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Ushuaia 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similar Ushuaia.

Ziua 11 | USHUAIA – EL CALAFATE           

Mic dejun. Eliberarea camerelor și timp liber la dispoziție până la transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația El Calafate. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. Suntem în Patagonia, într-un orășel la granița de sud a lacului Argentino, la aproximativ 320 km nord-vest de Río Gallegos. Numele orașului este derivat dintr-un mic arbust cu flori galbene și fructe de pădure albastru închis, foarte întâlnit în Patagonia: a Calafate (Berberis buxifolia). El Calafate este o destinație turistică importantă ca punct de plecare pentru a vizita diferite zone ale Parcului Național Los Glaciares, inclusiv ghețarul Perito Moreno și munțîi Cerro Chalten și Cerro Torre. Spre deosebire de toate celelalte orașe argentiniene, El Calafate nu are o piață centrală, ci doar puține spații deschise și câteva clădiri mai vechi. Cea mai activă parte a orașului este Avenida Del Libertador General Jose de San Martin sau simplu Avenida San Martin, o zonă cu trotuare largi străjuite de pini. Restaurantele și barurile cochete, cafenelele și magazinele de suvenire sunt unele lângă altele. Timp liber la dispoziție. Cazare hotel Rincon del Calafate 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Kapenke 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similar El Calafate.

Ziua 12 | EL CALAFATE – PUERTO NATALES         

Mic dejun. Transfer la autogară din El Calafate pentru a lua autobuzul (cursa regulată) către Puerto Natales - oraș portuar cu 19.000 locuitori, înconjurat de dealuri și munți. Printre atracțiile sale turistice se numără Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, variatele specii de faună și floră. Sosire în Puerto Natales, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare hotel Big Sur Patagonia 3* sau similar Puerto Natales.

Ziua 13 | PUERTO NATALES – TORRES DEL PÂINE          

Mic dejun. Plecare către Parcul Național Torres del Paine, unul dintre cele mai populare parcuri naționale din Chile. A fost declarat de către UNESCO rezervație a biosferei datorită peisajelor sale în care converg munți, ghețari, văi, lacuri, iazuri și culori contrastante. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume, având ca funcție principală păstrarea peisajelor, a ecosistemelor și a speciilor. După-amiază, vă invităm la o ședința de trekking între apele turcoaz ale lacului Nordenskjöld, și munțîi Torres del Pâine și Cuernos Del Paine, care impresionează prin formă și culoarea lor contrastantă. Întoarcere la Puerto Natales și transfer la hotel. Cazare hotel Big Sur Patagonia 3* sau similar Puerto Natales.

Ziua 14 | PUERTO NATALES – EL CALAFATE – CERRO FRIAS      

Mic dejun. Transfer la autogară pentru a ne întoarce la El Calafate. Sosire în El Calafate, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. După-amiază, la bordul unor jeep-uri 4x4 ne îndreptăm către Parcul de Aventură Cerro Frias. În drumul către culmile montane ne desfătăm privirea cu magnificile peisaje ale Patagoniei, Cerro Frias reprezentând un minunat punct de belvedere asupra Anzilor și a văilor acestora. Dacă vremea ne va permite, ne putem bucura de priveliștile oferite de celebrii munți Torres del Paine din Chile. Întoarcere la hotel. Cazare hotel Rincon del Calafate 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Kapenke 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similar El Calafate.

Ziua 15 | EL CALAFATE – PERITO MORENO - BUENOS AIRES     

Mic dejun. Plecare spre Perito Moreno, cel mai faimos ghețar din America de Sud, situat la granița dintre Argentina și Chile, una dintre marile atracțîi turistice din Patagonia. Ghețarul Perito Moreno este situat la 78 de kilometri de orașul El Calafate, în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Numele ghețarului vine de la exploratorul Francisco Moreno, prietenul lui Emil Racoviță, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor și ghețarii. Cu o suprafață de 250 de km² și o înălțime medie a gheții de 74 m deasupra suprafeței lacului Argentino, ghețarul continuă să se extindă și să se ridice, iar expanisunea să, încă neexplicata de oamenii de știință, produce rupturi ale calotei de gheață. Ultima ruptură a avut loc pe 19 ianuarie 2013, iar cercetătorii susțîn că fenomenul se produce o dată la 4-5 ani. Perito Moreno este a treia rezervă de apă dulce din lume, tocmai de aceea zona în care se află este disputată și acum de Argentina și Chile. Vom coborî o serie de păsărele în zigzag, cu platforme sporadice așezate la punctele panoramice către lac, nu foarte aproape căci blocuri de gheață cad în apă cu viteză glonțului, iar valurile ridicate ii pot trage pe spectatori în apă. Zgomotul produs de ruperea gheții, priveliștea blocurilor de gheață rostogolindu-se și valurile provocate de acestea sunt de neuitat, chiar și când vizitatorii urmăresc spectacolul înghețați. După amiază Nautical Safari - navigăm pe lacul Argentino apropiindu-ne de ghețarul “care nu se topește” Perito Moreno. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinația Buenos Aires. Sosire în Buenos Aires. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, transfer la hotel. Cazare hotel Kenton Palace 4* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Huinid Obelisco 4* (plecare 01 Noiembrie) sau similar Buenos Aires.

Ziua 16 | BUENOS AIRES – Paris    

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Zi liberă la dispoziție până la ora transferului la aeroport. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Air France AF467 cu destinația Paris. Decolare la ora 23:55 și călătorie pe timpul nopții.

Ziua 17 | Paris – BUCUREȘTI         

Sosire la Paris la ora 17:55. La ora 21:00 îmbarcare pe zborul companiei Air France AF1088 cu destinația București și aterizare în București la ora 00:55 (a două zi). Sfârșitul pachetului de servicii.

 

Tarife:  calculate pentru un grup de 25 plătitori**

**pentru un număr mai mic de participanți, tarifele se recalculează

 • 4.499 Euro adult loc în camera dublă
 • 5.199 Euro adult loc în camera single                        

Notă: În situația în care moneda europeană EUR se va deprecia în raport cu moneda americană USD (curs 1 EUR mai mic de 1.08 USD), tarifele se vor recalcula, cu 21 de zile înainte de plecare!

Servicii incluse:

 • Zboruri la dus Bucureșți => Rio de Janeiro, Compania KLM via Amsterdam 
 • Zboruri la retur Buenos Aires => Bucureșți, Compania Air France via Paris
 • Zbor Rio de Janeiro => Foz de Iguazu, Companie locală
 • Zbor Foz de Iguazu => Buenos Aires, Companie locală
 • Zbor Buenos Aires => Ushuaia, Companie locală
 • Zbor Ushuaia => El Calafate, Companie locală
 • Zbor El Calafate => Buenos Aires, Companie locală
 • Taxele de aeroport și combustibil zboruri (pot suferi modificări până la emiterea biletelor de avion)
 • 15 nopți cazare cu mic dejun inclus hoteluri 3* și 4* astfel:

 

 • 3 nopți cazare cu mic dejun hotel Americas Copacabana 4* sau similar Rio de Janeiro
 • 2 nopți cazare cu mic dejun hotel Viale Towers 3* (plecare 04 Octombrie), respectiv San Juan Hotel 3* sau similare Foz do Iguaçu
 • 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel Kenton Palace 4* sau similar Buenos Aires
 • 2 nopți cazare cu mic dejun la hotel Altos de Ushuaia 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv Hotel Ushuaia 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similare Ushuaia
 • 2 nopți cazare cu mic dejun la hotel Rincon del Calafate 3* (plecare 04 Octombrie) respectiv hotel Kapenke 3* (plecare 01 Noiembrie) sau similare El Calafate
 • 2 nopți cazare cu mic dejun la hotel Big Sur Patagonia 3* sau similar Puerto Natales

 

 • Transport cu autocare locale conform programului
 • Transport cu autobuzul, cursa regulată El Calafate – Puerto Natales – El Calafate
 • Transfer aeroporturi - hoteluri – aeroporturi 
 • Ghizi locali la toate transferurile și excursiile din program
 • Excursie de jumătate de zi la SugarLoaf Rio de Janeiro
 • Excursie de jumătate de zi la Muntele Corcovado Rio de Janeiro
 • Excursie la Cascadă Iguazu (partea braziliană)
 • Excursie la Cascadă Iguazu (partea argentiniană)
 • Tururi de oraș: Buenos Aires, Ushuaia

 

 • Excursie în Delta del Tigre
 • Excursie în pampasul argentinian, cu prânz și spectacol tradițional inclus
 • Excursie la Parcul Național Tierra del Fuego
 • Croazieră pe Canalul Beagle
 • Excursie la Parcul de Aventură Cerro Frias
 • Excursie la Ghețarul Perito Moreno și Nautical Safari
 • Excursie la Parcul Național Torres del Pâine din Chile
 • Biletele de intrare la toate vizitele și excursiile din program
 • Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

 • Asigurarea medicală, asigurarea storno, intrările la obiectivele turistice (altele decât cele din program)
 • Excursiile opționale
 • Bacșișuri recomandate pentru ghizii și șoferii locali: aprox. 5 USD/persoană/zi pentru șofer și ghid

 

(se achita la față locului la începutul excursiei)

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din următoarele orașe:

 • Constanța, Medgidia, Cernavodă, Feteșți, Slobozia
 • Iași, Târgu Frumos, Român, Bacău, Oneșți, Adjud, Focșani, Buzău, Urziceni
 • Brașov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieșți
 • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteșți

DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE

PAȘAPORTUL SIMPLU SAU BIOMETRIC valabil minim 6 luni de la dată returului.

 • Va rugăm să va asigurați că documentele de călătorie, cartea de identitate sau pașaportul, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță.
 • Cetățenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Schengen și Spațiului Economic European cu cartea de identitate sau pașaportul în curs de valabilitate. Pentru a verifică lista statelor care permit intrarea pe baza cărțîi de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen și Spațiul Economic Eurpoean, va rugăm să consultați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis în următoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (dacă cartea de identitate românească valabilă este emisă după anul 2009, în care este specificată cetățenia română. Cărțile de identitate româneșți emise înainte de anul 2009 nu sunt recunoscute că documente de călătorie în Norvegia)
 • Pentru toate celelalte state din afară Uniunii Europene și pentru acele state pentru care cetățenii români nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pașaportului valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesară viza de intrare accesați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru țările în care cetățenii români au nevoie de viza de intrare, este necesar pașaportul valabil cel puțîn 6 luni de la dată terminării călătoriei. Anumite state nu permit accesul că pașaport temporar sau nu aplică vize pe pașaport temporare, de aceea va rugăm să consultați serviciul consular al țării în care intenționați să faceți deplasarea sau solicitați acest lucru agentului dvs. de turism.
 • În cazul persoanelor căsătorite recent, nu se acceptă Cartea de Identitate anulată (perforată) de autorități în vederea emiterii unei noi cărți de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui înscriși pe pașaportul unuia dintre părinți. În acest caz, părințîi care au copiii trecuți în pașaportul lor, vor călători obligatoriu cu Pașaportul.
 • Agenția organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o răspundere în situația în care autoritățile de frontieră nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate dacă turistului nu i se permite părăsirea teritoriului unei țări de către autoritățile de frontieră din statul respectiv. În aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

FOARTE IMPORTANT !!!!  DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

• Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte, este necesar acordul celuilalt părinte  exprimat printr-o declarație autentificată la notariat. Dacă celălalt părinte a decedat, este necesară o copie după actul de deces.

Pentru minorii care au un singur părinte declarat în certificatul de naștere, este necesară o copie a acestui certificat.

• Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte și acesta este divorțat, este necesară hotărârea judecătorească definitivă prin care i-a(u) fost încredințat(ți) minorul(îi) și copie după actul de divorț. Dacă hotărârea judecătorească nu este definitivă, este necesar acordul celuilalt părinte  exprimat printr-o declarație autentificată la notariat.

• Pentru minorii care călătoresc fără părinți și au fost încredințați unei terțe persoane, este necesar acordul ambilor părinți exprimat printr-o declarație autentificată la notariat precum și cazier juridic pentru persoană care îi însoțește.

ATENȚIE!

Dacă nu va încadrați în niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugăm să consultați site-ul poliției de frontieră: www.politiadefrontiera.ro și să vă

asigurați că întruniți condițiile prevăzute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificările ulterioare, apelând poliția de frontieră la

nr. de telefon 021.9590.