În această călătorie avem ocazia să descoperim : Mănăstirea Techirghiol – Cap Kaliakra – Balchik – Mănăstirea Aladja - Nessebar – Varna

Bulgaria – Balchik și Nessebar

Ziua 1. București – Cap Kaliakra – Balchik
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogară Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Primul popas îl vom face la Mănăstirea Techirghiol unde se află mormântul părintelui Arsenie Papacioc și izvorul Sf. Pantelimon. De aici ne vom îndrepta către frontiera româno-bulgară, iar după formalitățile vamale ne vom deplasa către Cap Kaliakra, o spectaculoasă peninsulă în Marea Neagră, locul unde apele mării se întrepătrund cu stâncile de culoare roșiatică, într-un peisaj de o frumusețe rară. Vom vedea vestigiile vechii cetăți medievale, muzeu arheologic și capela închinată Sfântului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). Cazare în zona Balchik.

Ziua 2. Domeniul regal de la Balchik
Ne trezim Mic dejun. Timp liber. vizităm la Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorința Reginei Maria a României, în timpul ocupației române a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capelă, construitii cu pietre aduse din Creta, o grădină botanică de 35 de hectare - unică în Europa Centrală și de Est, îndeosebi datorită colecției de cactuși și un palat, al cărui parc este o imitație a faimosului labirint cretan. Cazare la același hotel.

Ziua 3. Balchik - Nessebar
Timp liber în Balchik sau excursie opțională la Nessebar, orașul-stațiune declarat monument istoric de către UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi așezări trace - Mesambria. Se spune că în timpul existenței sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moștenirea culturală a vechiului oraș poate fi observată de turiști în cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Ștefan care conține fresce din perioada secolelor XI-XVII și Biserica Sf. Spas care conține fresce din secolul XVII. Seara întoarcere pentru cazare la același hotel din zona Balchik. 

Ziua 4. Balchik - Nisipurile de Aur - Varna - București
Mic dejun. Plecare spre stațiunea Nisipurile de Aur unde vom vizita, în apropiere de stațiunea Nisipurile de Aur, Mănăstirea Aladja, una din cele 120 mănăstiri din piatră situate în apropierea țărmului Marii Negre. 
După aceea vom merge în stațiunea Constantin și Elena pentru a vedea Mănăstirea Constantin și Elena, unde sunt o parte din moaștele Sf. Valentin.
Ne îndreptăm spre orașul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitană "Adormirea Maicii Domnului" (împodobită cu icoanele dăruite de Țarul Rusiei Nicolae al ÎI-lea). În jurul prânzului vom pleca spre România, se trece frontiera pe podul rutier Ruse-Giurgiu “Podul Prieteniei”, primul pod peste Dunăre, deschis la 20 iunie 1954, și proiectat de V. Andreev. Sosire în București în funcție de formalitățile vamale.

Tarif: 162 Euro / persoană

Servicii incluse:
• Transport autocar / minibus clasificat
• 3 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de 3*
• insoţitor din partea agenţiei

Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice, inclusiv în excursiile opţionale (aproximativ 10 euro/pers, se achită în Bulgaria) , serviciile de ghizi locali, taxe de oraș * plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare (storno + medicală).