Cu o vacanță în Emiratele Arabe Unite nu ai putea da vreodată greș. Țara din Peninsula Arabă fascinează de ani buni întraga lume prin zgărie-norii care par din altă lume, cu mallurile gigant, hoteluri și resorturi extravagante, cutomer service care te va face să te simți ca un monarh. Emiratele sunt un testament al ceea ce poate crea omul. Și e absolut fabulos.

Emiratele Arabe Unite trebuie să se afle pe lista fiecăruia dintre noi.


 

Emiratele Arabe Unite

Localizată la estul Peninsulei Arabe, EAU se învecinează cu Oman și Arabia Saudită și are vămi maritime în Golful Persic cu Qatar și Iran. 

Capitala Emiratelor Arabe Unite este Abu Dhabi, iar Dubai este cel mai populat oraș și un hub internațional. 

La recensământul din 2013, Emiratele Arabe Unite aveau o populație de 9.2 milioane de locuitori, dintre care 1.4 milioane localnici, iar 7.8 milioane expați. Până în 2020 numărul locuitorilor a crescut la 9.9 milioane de locuitori.

Emiratele Arabe Unite sunt parte la Organizației Națiunilor Unite, Liga Arabă, Organizația Cooperării Islamice,Consiliul Cooperării din Golf și OPEC.
 

Descoperă destinația ta de vacanță
Principalul aeropot din Emirate și un hub internațional unde zboară toate mariile companii este Dubai International Airport. Fly Dubai are curse directe din București spre Dubai International, iar călătoria durează aproximativ 5 ore.
O altă variantă de zbor către Dubai și Abu Dhabi este dată de compania WizzAir, cu zboruri din București și Cluj, tot principalele aeroporturi din cele două emirate.
Este important de menționat că singurul document de care e nevoie pentru a intra în EAU este n pașaport valabil, românii neavând nevoie de o viză. Se recomandă și o asigurare de călătorie internațională.
Zgârie-norii emblematici din Dubai și Abu Dhabi, împrejmuiți de țărmuri lungi de nisip, au făcut din Emiratele Arabe Unite o destinație populară pentru cei care doresc să combine o vacanță în oraș cu relaxarea de pe plajă. O vacanță în Emiratele Arabe Unite le combină cu succes pe toate.

Atracțiile turistice cunoscute de toată lumea, cum ar fi impunătorul Burj Khalifa din Dubai și Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi și Muzeul Luvru oferă experiențe inedite venite parcă de pe o altă lume.

O serie de mall-uri masive au făcut ambele orașe celebre ca fiind cele mai bune destinații de shopping și oferă, de asemenea o mulțime de lucruri distractive de făcut pentru familiile cu copii cum ar fi parcurile de distracție tematice.
Bucătăria tradițională a Emiratelor Arabe Unite are multe asemănări cu țările vecine, inclusiv bucătăria Omană, bucătăria Arabiei Saudite și unele bucătăria asiatică.
Elementele de bază ale bucătăriei emirate includ carnea (în principal de miel și oaie), peștele și orezul.
Ceaiul și cafeaua sunt băuturile preferate, cu condimente precum cardamomul, șofranul și menta adăugate pentru a-i conferi o aromă distinctivă.
Cel mai popular fel de mâncare din Emirate ( și din întreaga zona, de altfel) este clasica șaorma.
Emiratele Arabe Unite este o federașie alcăuită din 7 șapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah și Umm Al Quwein și afost fondată pe 2 decembrie 1971.
Fiecare emirat este condus de către un emir, iar împruenă formează Consiuliul Federal Suprem; unul dintre aceștia fiind ales Președinte.
Religia predominantă este islamul, iar limba oficială arabă.
Moneda oficială a Emiratelor Arabe Unite este dirhamul.
Recomandăm dolarii americani pe care să îi schimbați ulterior în Emirate.
1 dirham = 1,22 RON
Emiratele Arabe Unite (UAE) au un climat deșert, cu ierni blânde și veri aride, umiditatea din Golful Persic făcând căldura de cele mai multe ori insuportabilă.
Ploile sunt rare, dar apar sub formă de ploaie sau averse, care uneori pot fi intense.
Iarna, din decembrie până în februarie, este blândă: temperaturile maxime variază de la 24 °C la 26 °C.
Uneori, mai ales în luna ianuarie, vânturile reci din nord influențează temperaturile să scadă în jurul varilor de 16/18 °C.
Verile sunt foarte calde și însorite, cu temperaturi în timpul zilei variind de la 38 °C la 48 °C între lunile aprilie și septembrie. Aerul umed din Golful Persic crează o senzație incredibilă de disconfort, temperaturi resimțită fiind adesea în jurul valorilor de 52°C - 55°C.
Din fericire, toate clădirile și toate mijloacele de transport sunt dotate cu aer condiționat.
Primăvara, Emiratele Arabe Unite pot fi afectate de vânturi puternice, care pot aduce furtuni de praf și nisip.

Scurt istoric

Puține țări din istorie au reușit, în mai puțin de patru decenii, o schimbare mai mare a veniturilor și a creșterii decât Emiratele Arabe Unite (EAU) în ultima parte a secolului al XX-lea. 

Emiratele Arabe Unite au dezvoltat un sistem public național de învățământ pe o perioadă de treizeci de ani, care a fost stabilit în peste o sută de ani de țările occidentale. 

De la începutul anilor 1960, Emiratele Arabe Unite au ieșit dintr-o oarecare obscuritate în afacerile globale și au devenit una dintre cele mai bogate și mai dinamice națiuni ale lumii. Dezvoltarea rapidă a infrastructurii în aproape fiecare colț al țării este un adevărat testament al schimbării. 

Dezvoltarea puternică a economiei și a orașelor moderne sofisticate, dotate cu telecomunicații avansate, electricitate și utilități, se numără printre numeroasele măsuri pe care Guvernul Federal al Emiratelor Arabe Unite le ia pentru a oferi un standard de viață și o calitate mai ridicată a vieții și pentru a-și dezvolta competențele și resursele umane. 

Eforturile de dezvoltare socială, în special îngrijirea cetățenilor țării sau a „capitalului uman”, au fost o prioritate a guvernului Emiratelor Arabe Unite încă din primii ani ai federației. Au fost utilizate resurse imense pentru a asigura infrastructura dezvoltării sociale și economice moderne în educație, sănătate și bunăstare socială. Iar lucrul acesta poayte fi observat cu ușurință.

Emiratele Arabe Unite este o federație de șapte state independente situată în colțul de sud-est al Peninsulei Arabe. Într-un cartier geopolitic foarte dificil. 

Înainte de descoperirea petrolului în anii 1950, Emiratele Arabe Unite erau un grup de emirate cu venituri mici sub protecția britanicilor. Sectorul petrolier a adus o dezvoltare și modernizare rapidă, iar aceste state mici au devenit independente ca Emiratele Arabe Unite în 1971.

Aproximativ 90% din rezervele de petrol se află în capitala Abu Dhabi, iar EAU deține aproximativ o zecime din rezervele mondiale de petrol. 

Peste 85% din populația țării este urbană. Abu Dhabi este cel mai mare oraș și capitala națională. Acesta servește drept centru financiar, de transport și de comunicații.

Abu Dhabi găzduiește ministerele și ambasadele guvernului federal. Dubai este principalul centru comercial al întregului golf, este casa principalelor facilități portuare și are cel mai aglomerat aeroport prin compania aeriană Emirates.

În prezent

Demografic vorbind, Emiratele Arabe Unite au niște specificități neobișnuite. 

În 1995 populația era de 15 ori mai mare decât în ​​1965 - iar asta se datora migrării muncitorilor de sex masculin. 

Patru cincimi dintre rezidenții din Emiratele Arabe Unite sunt lucrători străini și persoane aflate în întreținerea acestora. 

Emiratele Arabe Unite au o populație foarte tânără din cauza fluxului de tineri lucrători străini.

Există un dezechilibru semnificativ în raportul dintre sexe, unele grupuri naționale de migranți având aproximativ zece bărbați pentru fiecare femeie.

Populația nativă a Emiratelor Arabe Unite este arabă. Fiecare emirat este dominat de un trib diferit. 

Aproximativ două treimi din populația non-nativă a Emiratelor Arabe Unite este asiatică (în mare parte indieni, pakistanezi, srilankezi, bangladeshi și filipinezi), iar cealaltă treime sunt iranieni sau arabi (în principal iordanieni, palestinieni și egipteni). 

Deși mulți migranți și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra securității și valorilor sociale și culturale, nivelul tensiunii dintre diferitele comunități etnice este foarte scăzut. 

Emiratele Arabe Unite sunt remarcată pentru nivelurile sale foarte scăzute de criminalitate; Comportamentul violent este rar. Standardele de conduită publică sunt înalte. Migranții pot fi expulzați pentru încălcări minore ale legii.

Cultură și tradiție

Cultura Emiratelor Arabe Unite este un amestec de elemente tradiționale și moderne, deschisă la o mare varietate de influențe și schimbări. 

Prin religia oficială -islamul- s-a format baza unei structuri sociale stabile și conservatoare. Cenzura mass-media este regulată. 

Cu toate acestea, există un anumit grad de deschidere și un mediu tolerant care oferă oportunități pentru expatriați de a se bucura de activități recreative, inclusiv utilizarea discretă a alcoolului.

Emiratele Arabe Unite devine un mediu foarte conservator când ne raportăm la interacțiunile bărbat-femeie. Majoritatea femeilor emirate rămân casnice. 

Femeile tinere care profită de accesul la educația modernă, joacă un rol mai larg în societate, dar sunt puține la număr, doar 14% din forța de muncă totală fiind femei. Căsătoriile aranjate sunt o normă, iar membrii familiei restricționează comportamentul tinerelor. Căsătoria cu un văr sau din aceeași clasă socială este o formă preferată. 

Numărul bărbaților din Emirate care se căsătoresc cu femei non-emirate a crescut în ultimii ani și este considerat de guvern o amenințare pentru cultura națională - de aceea se implică activ pentru a promova căsătoriile între cetățeni.

În ceea ce privește vestimentația, se poate observaun amestec modern și tradițional, stilurile vestimentare includ îmbrăcămintea occidentală și indigenă și portul național din multe alte țări. 

Majoritatea bărbaților din Emirate poartă dishdasha, o îmbrăcăminte albă, lejeră, care este confortabilă pe vreme caldă. Majoritatea femeilor poartă o abaya neagră, iar unele poartă și o mască de față numită burqa, deși această tradiție este mai puțin comună în rândul femeilor mai tinere.

Ritualurile tradiționale islamice sunt importante, în special Eid al-Fitr și Eid al-Adha, festivalurile care marchează sfârșitul Ramadanului (o lună de post) și încheierea Hajjului (pelerinajul la Mecca) pe calendarul islamic. 

La ocazii speciale, emiratele interpretează dansuri tradiționale acompaniate de muzică. 

Angajamentul pentru conservarea artelor și culturii tradiționale este evident. Fiecare emirat alocă resurse considerabile întreținerii muzeelor ​​și bibliotecilor. Sharjah a dezvoltat nouă muzee și un campus universitar extins în cadrul Districtului de Arte și Cultură, care include campusurile a cinci instituții de învățământ superior.

Mâncarea în Emiratele Arabe Unite

Mâncarea tradițională din Emiratele Arabe Unite este cunoscută sub numele de bucătăria emirată. Deși federația este cunoscută pentru faptul că e unul dintre cele mai populare centre din lumea modernă,EAU oferă și multe mâncăruri tradiționale curioșilor. 

Bucătăria tradițională a Emiratelor Arabe Unite are multe asemănări cu țările vecine, inclusiv bucătăria Omană, bucătăria Arabiei Saudite și unele bucătăria asiatică. 

Elementele de bază ale bucătăriei emirate includ carnea (în principal de miel și oaie), peștele și orezul.

Emiratele Arabe Unite Mancare

Ceaiul și cafeaua sunt băuturile preferate, cu condimente precum cardamomul, șofranul și menta adăugate pentru a-i conferi o aromă distinctivă.

Cel mai popular fel de mâncare din Emirate (și din întreaga zona, de altfel) este clasica șaorma. În mod tradițional, șaorma conține pui, miel sau vită, împreună cu mai multe legume, amestecate cu maioneză și învelite în lipie. Acest wrap este gustarea perfectă, iar restaurantele servesc adesea un platou de șaorma ca aperitiv pentru cine mai mari - cu taote acestea nu vă așteptați la șaorma imense! 

Pentru vegetarieni avem vești bune și foarte bune. Oriunde se găsește mâncare, se vor găsi și variante vegetariene. 

Falafelul este alegerea perfectă și absolut delicioasă. Dacă nu sunteți familiari cu acest preparat,  falafelul este o biluță (de mărimea unei chiftele)  de năut și legume care se prajesc.

Un fel de mâncare popular și sănătos este fattoush, o salată din salată verde proaspătă, roșii tocate, castraveți, frunze de mentă, ceapă, usturoi, lămâie și ulei de măsline și este adesea servită cu lipie.

Această salată simplă este destul de sățioasă și funcționează bine ca aperitiv sau o masă completă. Mai ales dacă ai și falafel lângă.

Fatesh este un alt fel de mâncare popular din Emirate și este perfect pentru o masă de seară. Într-un vas se pune un strat de pâine înmuiată în sos de roșii, apoi se adaugă un strat de năut și vinete, iar peste se toarnă iaurt și sos tahini. Oamenii adaugă adesea pătrunjel și nuci de pin pentru un plus de aromă.

O altă gustare populară este Manish, care este o formă de pâine umplută cu brânză și coaptă în cuptor. Deși felul de mâncare este libanez, este popular în restaurantele emirate și arabe, iar multe feluri de mâncare au similarități cu alte bucătării regionale. Pâinea este acoperită cu condimente, legume și carne, ceea ce o face un aperitiv cald și sățios.

De văzut și de făcut în Emiratele Arabe Unite

Zgârie-norii emblematici din Dubai și Abu Dhabi, împrejmuiți de țărmuri lungi de nisip, au făcut din Emiratele Arabe Unite o destinație populară pentru cei care doresc să combine o vacanță în oraș cu relaxarea de pe plajă. O vacanță în Emiratele Arabe Unite le combină cu succes pe toate.

Atracțiile turistice cunoscute de toată lumea, cum ar fi impunătorul Burj Khalifa din Dubai și Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi și Muzeul Luvru oferă experiențe inedite venite parcă de pe o altă lume.  

O serie de mall-uri masive au făcut ambele orașe celebre ca fiind cele mai bune destinații de shopping și oferă, de asemenea o mulțime de lucruri distractive de făcut pentru familiile cu copii cum ar fi parcurile de distracție tematice.

Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite reprezintă mult mai mult decât strălucirea și opulența cu care tindem să le asociem. 

Deșertul și lanțurile montane din interiorul țării îți vor tăia respirația, iar aventura e la ea acasă. Poți alege drumețiile prin ulițele stâncoase în soare arzător sau să iei un 4x4 pe dunele de nisip, sau, de ce nu, o tura pe cea mai lungă tiroliană din lume în Jebel Jais. 

În Emiratele Arabe Unite se venerează istoria și cultura. Iar Sharjah și Al Ain  sunt doua orașe dedicate păstrării istoriei și culturii emirate. 

Desigur, zgârie-norii sunt fascinanți, dar nimeni nu ar trebui să uite istoria.

Iată câteva idei pentru activități când îți petreci vacanța în EAU:

1. Bucură-te de plajă sub soarele arzător

Pentru mulți vizitatori, o vacanță în Emiratele Arabe Unite se concentrează în jurul plajei. De la sfârșitul lunii octombrie până în mai, în timp ce temperaturile scad în Europa și America de Nord, este sezon de vârf în golf pentru că aici temperaturile sunt suportabile pentru cineva neobișnuit cu caldura deșertului. Adică.. Marea noastră majoritate.

Dubai și Abu Dhabi sunt recomandări evidente, oferind vizitarea obiectivelor turistice ale orașului, cumpărături și parcuri tematice la mică distanță de plajă. Practic poți merge direct din Dubai Mall la plajă. Nu-ți fă griji, furturile sunt o raritate aici.

Dacă te afli în Dubai, resorturile cu plaje private de lux sunt concentrate pe coasta de vest a orașului. Câteva recomandate de noi ar fi:

  • JBR Open Beach - ​​cea mai mare plajă din Dubai și considerată cea mai bună. JBR (Jumeirah Beach Residence) se întinde pe toată lungimea zonei Open Beach JBR. Deși unele părți sunt destinate hotelurilor, majoritatea sunt deschise tuturor. Vei găsi la fiecare câteva sute de metri gherete cu alimente și gustări.

  • La Mer - una dintre recentele proiecte de pe malul mării din Dubai, La Mer oferă o experiență incredibilă, cu o plajă sigură și curată, cu sporturi nautice, cumpărături. Pe lângă o mulțime de super restaurante și baruri, vei găsi și un mall în aer liber. 

  • Umm Suqeim Beach - dacă vreți fotografii demne de Instagram cu Burj Al Arab, hotelul arhicunoscut de șapte stele din Dubai, atunci plaja Umm Suqeem este locul potrivit. Aceasta este o altă plajă largă de-a lungul liniei de coastă unde se află Burj Al Arab  (are propria sa peninsulă).

  • Kite Beach - este o parte a plajei Umm Suqeim, în partea de nord. Este o plajă largă și plată și aici puteți închiria caiace și paddleboard-uri. Plaja vântoasă și populară printre amatorii de  kiteboard.

  • The Palm Jumeirah - Palm Jumeirah este un impresionant arhipelag artificial în forma unui palmier, care se întinde în Golful Persic. Deși există unele zone publice ale țărmului, nu există plaje publice în The Palm. Toate plajele fac parte fie din cartiere rezidențiale de lux, fie sunt atașate unor blocuri de apartamente sau unui hotel de lux. White Beach, un beach club de lux din Atlantis, este deschis publicului. Există o taxă de intrare care este de obicei rambursabilă în proporție de 50% din factura  de alimente și băuturi.

Resorturile de lux din Abu Dhabi mărginesc țărmul diferitelor insule ale orașului. Iată cele mai frumoase plaje din Abu Dhabi:

  • Saadiyat Public Beach - cea mai mare și frumoasă plajă din Abu Dhabi. Taxa de acces la plajă e mai mare decât în alte zone, judecând după nisipul alb și moale din Saadiyat și facilitățile pe care le ai la dispoziție îți merită costul. 

  • Nurai Island - este o proprietate privată, găzduiește stațiunea Zaya Nurai Island, un loc excelent pentru o evadare cool și boemă din oraș. Plaja de aici este caracterizată printr-un nisip alb, cu ape cristaline turcoaz deschis, deseori asociate cu plajele din Maldive. 

  • Yas Beach - un beach club pe care nu îl poți rata. În sudul coastei de vest a insulei Yas, această plajă cu nisip alb o experiență vibrantă și tinerească, care este în același timp potrivită și pentru familiile cu copii.  

Desigur, opțiunile nu se opresc aici.

Plajele din Ras Al-Khaimah și Ajman sunt evadările din oraș preferate, în timp ce plaja Al Aqah din Emiratul Fujairah, pe coasta de est a Emiratelor Arabe Unite, este o alegere populară pentru cei care caută locuri neaglomerate.  

2. Cu capul în nori, la propriu

Burj Khalifa este una dintre cele mai faimoase clădiri din Emiratele Arabe Unite și un punct de reper al Dubaiului.

Nu numai că este cea mai înaltă clădire din lume (828 de metri înălțime), dar revendică și titlul de cea mai înaltă structură de sine stătătoare din lume, cea mai înaltă punte de observare din lume și liftul cu cea mai mare distanță de călătorie din lume.

Călătoria până la puntea de observație, cu priveliștile sale panoramice asupra Dubaiului, se află pe majoritatea itinerariilor vizitatorilor. Este perfect atât pentru a admira acesta minune arhitecturală cât și pentru a te lasă încântat de priveliștile pitorești ale Dubaiului.

Adresă: intrarea din Dubai Mall, Sheikh Zayed Road, Dubai

Site oficial: www.burjkhalifa.ae

3. Moscheea Sheikh Zayed din Abi Dhabi

Sheikh Zayed din Abu Dhabi este o moschee modernă, masivă de o frumusețe incredibilă. Combinând designul contemporan cu măiestria tradițională, moscheea îmbină armonios stilurile și tehnicile moderne și vechi prin care s-a creat o nouă interpretare a arhitecturii islamice.

Marmură albă a moscheii este împodobită cu aur greu, plăci de mozaic și sticlă atât la exterior, cât și la interior, în timp ce arhitectura în sine îmbină diferite modele de moschee din mai multe regate islamice.

Emiratele Arabe Unite Moschee

În interior, sala de rugăciune este locul unde se află cel mai mare covor țesut manual din lume (5.700 m) și este iluminată de candelabre din aur de 24 de karate și cristal.

La exterior, curtea este placată cu marmură și include un mozaic masiv de pietre semiprețioase care se învârte pe podea în formă florală.

Adresă: strada Al Khaleej Al Arabi, Abu Dhabi

4. Fă mișcare în Jebel Jais, Ras Al Khaima

Cel mai înalt vârf din Emiratele Arabe Unite, Jebel Jais este perfect pentru activități în emiratul Ras al-Khaimah.

Poți veni aici pur și simplu pentru a admira priveliștea vârfurilor munților Hajar, sau poți alege să faci drumeții și cățărări. 

Cea mai populară experiență montană de aici este zborul Jebel Jais, cea mai lungă tiroliană din lume, care se întinde pe mai bine de doi kilometri, atingând viteze de până la 120 de kilometri pe oră.

Pentru aventuri cu viteză redusă, traseul de alpinism Via Ferrata al lui Jebel Jais oferă tururi ghidate în lunile mai reci, în timp ce drumeții independenți pot alege dintre șase trasee marcate pe partea inferioară a muntelui.

Site oficial: https://visitjebeljais.com/

5. Louvre de Abu Dhabi

Cel mai nou și mai spectaculos muzeu din Emiratele Arabe Unite, Louvre Abu Dhabi duce vizitatorii într-o călătorie prin istoria omenirii.

Colecțiile sunt adunate din întreaga lume și urmărelte toate stadiile de evoluție de-a lungul veacurilor, începând cu așezările umane timpurii, până la lucrări ale numelor de top din scena artei contemporane de astăzi, prezentând relațiile dintre culturi și civilizații.

Indiferent dacă sunteți interesat de istoria lumii sau de artă, muzeul este o atracție majoră, în timp ce arhitectura simplă și ultramodernă a complexului proiectată de arhitectul premiat Jean Nouvel, este o atracție în sine.

Adresă: Insula Saadiyat, Abu Dhabi

Site oficial: https://www.louvreabudhabi.ae/

6. 4x4 prin dunele de nisip

Indiferent dacă sunteți aventuroși sau nu, nu puteți rata experiența deșerturile Emiratelor Arabe Unite.

Vei avea de ales dintr-o multitudine de activități, de la excursii cu mașinile 4x4 prin dunele deșertului până la drumeții cu cămile, sandboarding și excursii în buggy.

Excursiile populare de o zi în deșerturile din Dubai sau Abu Dhabi includ de obicei cina la un camping în deșert, urmată de o excursie cu 4x4 peste dunele de nisip. Practic, te uiți la o zi super plină.

Alte excursii în deșert se concentrează pe vizionarea faunei sălbatice, iar operatorii specializați oferă și camping peste noapte.

Interioarele deșertului din emiratele Dubai, Abu Dhabi și Ras Al-Khaimah găzduiesc, de asemenea, o serie de stațiuni de lux, unde te vei bucura de liniște și priveliști spendide. 

7. Parcuri tematice de senzație

Dubai Parks & Resorts oferă patru parcuri tematice majore, care au fost transformate într-unul singur: Motiongate, dedicat plimbărilor cu tematică în jurul filmelor de la Hollywood; Parcul Bollywood; Legoland Dubai și parcul acvatic Legoland.

Orașul găzduiește de asemenea MG Worlds of Adventure, care oferă plimbări, roller coastere și experiențe bazate pe poveștile Marvel și Cartoon Network.

Dacă vrei să dedicați o singură zi acetui tip de activități parcul acvatic Wild Wadi din Dubai este cea mai bună idee.

Cel mai bun parc acvatic pentru copiii mai mari și adolescenți este Wadi Adventure în Al Ain.

Aici vei găsi o multitudine de activități cu caiacul, surfing și wakeboarding și în acelși timp vei găsi piscine și locuri de relaxare.

Abu Dhabi găzduiește două dintre cele mai faimoase parcuri tematice ale țării, pe Insula Yas. 

Ferrari World este visul unui amator de senzații tari, aici găsindu-se cel mai rapid roller coaster din lume.

8. Frântura din Vechiul Dubai - Al Fahidi

Cartierul Al Fahidi din Dubai (cunoscut și sub numele de Bastakiya) este ultima bucată rămasă din Vechiul Dubai și nu trebuie ratată. Această mică zonă de patrimoniu evocă cu trecutul simplu și civilizat al orașului, înainte ca zgârie-norii să preia orizonturile.

Străzile înguste din cartier sunt mărginite de clădiri tradiționale restaurate cu grijă, în stilul arhitectural tipic arab, multe dintre acestea având turnuri de vânt care păstrau casele răcoroase înainte ca aerul condiționat să devină o normă.

Multe dintre clădiri găzduiesc acum mici muzee, galerii de artă și magazine de artizanat, astfel încât să puteți intra în case și să vedeți interioare tipic arabe.

Centrul Sheikh Mohammed pentru Înțelegere Culturală este situat în cartier și oferă tururi concentrate pe Cartierul Al Fahidi oferind și mâncare tradițională și cafea arăbească pentru vizitatorii care doresc să experimenteze moștenirea culinară locală.

9. Muzeul de Artă din Sharjah

Muzeul de Artă din Sharjah găzduiește una dintre cele mai faimoase colecții de artă din lume de la artiști arabi și din Orientul Mijlociu. Colecția sa permanentă include atât piese de la cele mai mari nume din arta arabă contemporană din secolul al XX-lea până în prezent, cât și artă din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea de la artiști arabi și europeni.

Muzeul se remarcă prin expoziții sale temporare care prezintă expoziții de la artiști proeminenți pe tot parcursul anului.

Adresă: strada Corniche, districtul patrimoniului Sharjah, Sharjah

Site oficial: https://www.sharjahartmuseum.ae/

10. O zi în Jebel Hafeet

Situat la marginea orașului Al Ain, Jebel Hafeet Abu Dhabi este una dintre cele mai populare destinații pentru o evadare rapidă din oraș. Briza rece de munte de la vârf oferă un răgaz răcoros de la căldura verii.

Este al doilea vârf ca înălțime din Emiratele Arabe Unite și oferă panorame spectaculoase prin potecile întortocheate de la poalele muntelui până în vârful acestuia.

În vârful șerpuitei Switchback Mountain Road vei putea admira oaza deșertică care se întinde în toate direcțiile.

11. Cu barca prin Dubai Creek

Burj Khalifa îți oferă cea mai frumoasă vedere de sus, dar cea mai emblematică panoramă a Dubaiului e cea de pe apă.  

Dubai Creek străbate orașul, iar cea mai bună opțiune este dhow-ul (bărci tradiționale arabe) care străbate pârâul.

Croazierele la apus de soare (care vin adesea cu divertisment și cină) sunt deosebit de populare în rândul vizitatorilor. Luminile sclipinde ale zgârie-norilor la ceas de seară sunt o încântare pentru ochi și suflet. 

Dacă aveți la dispoziție un buget redus, puteți lua un abla (feriboturile locale), care circulă pe apele dintre Bur Dubai și Deira.

12. Explorează Munții Hajar

Munții Hajar străbat partea de nord al Emiratelor Arabe Unite. 

Pentru iubitorii de natură, wadis-urile ascunse (maluri sau văi uscate ale râurilor) din această zonă sunt zone populare pentru drumeții, alpinism și observarea păsărilor. 

Companiile de turism din Dubai și Ras Al-Khaimah oferă tururi de wadi axate pe aceste activități.

Munții Hajar sunt grozavi pentru excursii rutiere prin care se pot admira cu ușurință peisajul munților sterpi și ondulați.

Satele mai mici din jurul Munților Hajar din Ras al-Khaimah și Fujairah au turnuri de veghe istorice și forturi mici unde vă puteți opri pentru câteva poze.  

Orașul Hatta, situat la pozalele munților Hajar a devenit un centru de activitate major în ultimii ani - aici punându-se la dispoziție caiace care se pot închiria și bicilete pentru ciclism montan în zona înconjurătoare.

13. Shopping în souk-urile arabe

Pentru mulți vizitatori, cumpărăturile sunt una dintre principalele atracții. Și pe bună dreptate. O vacanță în Emiratele Arabe unite trebuie să însemne și cumpărături.

Toată lumea a auzit despre marile mall-uri din Dubai și Abu Dhabi dar dacă îți dorești (și) ceva mai inedit trebuie să acorzi o șansă bazarurilor cunoscute în limba arabă sub numele de souk.

Emiratele Arabe Unite Bazar Travel Colors

În Dubai, cartierele Deira și Bur Dubai (care sunt localizate vis-a-vis) în Dubai Creek sunt faimoase pentru souk-urile lor. Unul dintre cele mai cunoscute este Gold Souk (bazarul cu aur) și Spice Souk (bazarul cu condimente).

În Sharjah, Central Souq este una dintre clădirile emblematice ale orașului, în timp ce din apropiere,  Souk Al Jubail este destinația preferată a călătorilor gastronomici.

Cel mai popular souk din Abu Dhabi este souk-ul modern World Trade Center, proiectat de arhitectul Norman Foster, cu magazine și tarabe care vând obiecte de artizanat din întreaga lume arabă.

14. Muzeul Civilizației Islamice din Sharjah

Muzeul Civilizației Islamice din Sharjah este singurul muzeu din țară care se concentrează exclusiv pe istoria islamică.

Colecția urmărește cursul islamului de la primii ani până la răspândirea imperiilor islamice prin Asia și Africa și explorează marea diversitate a culturii și artei din întreaga lume islamică.

Pe lângă o multitudine de artefacte și obiecte de artă, unele exponate se concentrează pe aspecte individuale ale credinței islamice și pe epoci specifice din istoria islamului. 

Unele dintre exponate conțin manuscrise rare și documente religioase și vor fi ușor de înțeles de către turiști datorită panourilor informative excelente.

Adresă: strada Corniche, Sharjah

15. Dubai Miracle Garden

Imaginați-vă o mare colorată și frumos mirositoare. Și numai bună ca locație de poze. Așa se va simți intrarea în Dubai Miracle Garden. Grădina găzduiește peste 150 de milioane de flori și este renumită pentru aranjamentele sale elaborate.

Unul dintre acestea este Pasajul Inimii, care dă impresia unei pasarele în interiorul a zeci de inimi de diferite mărimi. 

Nu ratați ceasul cu flori - acesta are peste 15 metri și este realizat din plante care se schimbă în funcție de anotimp. 

Există și un Castel Floral, care este înconjurat de milioane de flori. În interior, palatul are facilități de relaxare și de luat masa. 

Explorați Lost Paradise - o cascadă subterană florală cu o adâncime de 6 metri. 

O altă minune botanică din grădină este Emirates A380 - o replică a celui mare mare avion de linie din lume, Airbus A380. Acesta a fost inclusă în Guinness World Records pentru „cea mai mare structură de flori din lume care formează forma Airbus A380”. 

 

Sunt atât de multe lucruri și locuri încât e imposibil să le enumeri pe toate. O vacanță în Emiratele Arabe Unite trebuie să se afli pe lista ta de călătorii, poate chiar și de mai multe ori.

Încercați, pe cât posibil să evitați vara pentru a vă prelungi timpul dintr-o zi pe care îl puteți folosi pentru explorarea locurilor.