București – Curtea de Argeș – Transfăgărășan – Avrig – Sibiu – Hunedoara – Cluj Napoca – Turda – Târgu Mureș – Sighișoara – Viscri – Bod – Brașov – Predeal – Bran – Harman – Poiana Brașov – Sinaia - București

Transilvania de Basm

Ziua 1: București – Curtea de Argeș – Transfăgărășan – Avrig - Sibiu


Întâlnire cu ghidul de turism însoțitor dimineață devreme și pornire către Sibiu. Scurtă oprire la Mănăstirea Curtea de Argeș. În apropierea mănăstirii Curtea de Argeș se află fântâna meșterului Manole, constructorul legendar al ctitoriei lui Neagoe Basarab, eroul mai multor balade populare. Se spune că în locul unde s-a prăbușit Manole a apărut un izvor – fântâna meșterului Manole. Dacă vremea permite, vom traversa celebrul drum Transfăgărășan, cel mai cunoscut drum românesc ce străbate munții, oferind o perspectiva fantastică asupra peisajului montan. Ajungem în Avrig unde vom vizită Castelul de Lut, parcă desprins dintr-o poveste. Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc de relaxare al călătorilor, un loc scăldat permanent în razele blânde ale soarelui și în pastelul infinit al florilor. Opțional cină la restaurantul hotelului. Cazare hotel Mercure Ana Airport 3* sau similar.

Ziua 2: Sibiu – Hunedoara – Cluj Napoca


Mic dejun și pornim către Hunedoara, faimos pentru Castelul Corvinilor, pe care îl vom vizita. Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcție diverse, a prezenței unor inovații în plan militar și civil, precum și vieții tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresionează prin prezența sa, ce domină orașul Hunedoara. Pentru cei atrași de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România și printre cele mai atractive din spațiul european. Ne continuăm drumul spre Cluj Napoca, unde vom face un tur de oraș. Principalele locuri de vizitat aici sunt: Piată Unirii cu Biserica Sf. Mihail, Opera Națională Română, Palatul Banffy sau Casă Matei Corvin. Opțional cină restaurantul hotelului. Cazare Sunny Hill 3* sau similar.

Ziua 3: Cluj Napoca – Turda – Târgu Mureș - Sighișoara


Mic dejun și pornim către renumita salină Turda, denumită și unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din lume. Concepută în zilele noastre că un muzeu neobișnuit și inedit de istorie a mineritului în sare, mina de sare aflată în zona Durgau – Valea Sărată din Turda datează încă din secolul XVII! Timp liber în salină. Continuăm programul cu o scurtă oprire în Târgu Mureș, că apoi să ajungem în singură Cetate Medievală încă locuită din Europa, Sighișoara. Tur de oraș în care putem vizită: Turnul cu Ceas, Biserica din deal sau Casa de naștere a prințului Dracula. Opțional cină la restaurantul hotelului. Cazare hotel Poeniță 3* sau similar.
 

Ziua 4: Sighișoara – Viscri – Bod – Brașov – Predeal


Mic dejun. Ne continuăm Aventura prin Transilvania și vom merge pe urmele prințului Charles al Angliei și vom vizita satul Viscri. Aici vom putea admira un peisaj superb, parcă desprin din basme, unde timpul pare că a stat în loc. Plimbare până la cetatea medievală Viscri. Prânz acasă la localnicii de Bod, unde ne vom delecta cu preparate tradiționale, special pregătite pentru noi. Continuăm după amiază cu un tur de Brașov, unde putem vedea Piață Sfatului cu renumită Biserica Neagră, Stradă Sforii, Poarta Șchei și Poarta Ecaterina, Prima Școală Românească sau Biserica Sfântului Nicolae. Opțional cină la restaurantul hotelului. Cazare hotel Belvedere 3* sau similar

Ziua 5: Predeal – Bran – Rezervația de urși Zărnești - Harman – Poiana Brașov - Predeal


Mic dejun. Începem aventura cu vizită renumitului Castel Bran, cel care atrage anual sute de mii de turiști străini. Opțional, putem opri la Rezervația de Urși din Zărnești, sanctuarul Libearty din Zărnești se întinde pe o suprafață de 69 de hectare de pădure fiind cea mai mare rezervație de urși bruni din lume și singura din România. Continuăm programul cu o vizită a Cetății fortificate din Harman - este una din cele mai bine păstrate biserici din Țară Bârsei. Ne vom relaxa până la lăsarea serii în statiuna Poiana Brașov. Opțional cină la restaurantul hotelului. Cazare hotel Belvedere 3* sau similar.

Ziua 6: Predeal – Azuga – Sinaia – București


Mic dejun. Încheiem această excursie în spirit regal, vizitând cramele regale de la Azuga cu o degustare din vin spumant. (Opțional) Continuăm cu o vizită la Castelul Peleș, unul dintre cele mai frumoase castele pe care România le deține, acesta fiind și unic la vremea când s-a construit. Cu o frumusețe aparte și un ambient fermecător, acest castel te duce cu gândurile într-o lume nemaipomenită, plină de magie, prinți și prințese. Vom ajunge în cursul serii înapoi în București.

Tarif: 282 Euro / persoană

Excursii gratuite:

 • Mănăstirea Curtea de Argeș
 • Cestelul de Lut Valea Zânelor
 • Castelul Corvinilor
 • Salina Turda
 • Turnu cu Ceas Sighișoara
 • Biserica din Deal Sighișoara
 • Casă de naștere a Prințului Dracula
 • Cetatea Medievală Viscri
 • Biserica Neagră Brașov
 • Castelul Bran
 • Cetatea Harman
 • Castelul Peleș

Servicii incluse:

 • 5 nopți de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*
 • Transport privat pentru grup în autocar pe durata circuitului
 • Ghid însoțitor român

Servicii neincluse:

 • Alte taxe şi cheltuieli personale
 • Alte mese decât cele menţionate
 • Băuturile la mese
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale
 • Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi
 • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)