MEXIC - ISTORIE ȘI CULTURĂ

Mexico City – Oaxaca – San Cristobal de Las Casas – Palenque – Campeche – Merida – Cancun
Date plecare 23.11.2023
Durata: 13 zile, 12 nopti de cazare
Transport: Avion
2.695€/persoana
2695 EURO/persoană în camera dublă

Mexic este una dintre cele mai spectaculoase și mai frumoase țări din lume, așa că nu este de mirare că se află în topul destinațiilor de vacanță din lume.
Cancun este una dintre principalele atracții ale acestei țări exotice și o stațiune de lux ce excelează la nivel turistic.

ZIUA 1

BUCUREȘTI ISTANBUL MEXICO CITY Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 19:00 pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Mexico City. Decolare la ora 21:20. Sosire în Istanbul la ora locală 23:40. Plecare spre Mexico City la ora 02:15 în noaptea de 23/24.11.

ZIUA 2

MEXICO CITY tur de oraș; Muzeul SOUMAYA Mese: mic dejun Sosire în Mexico City la ora locală 08:10 dimineață. Transfer la Hotel Casa Blanca 4* sau similar în Mexico City pentru a lasa bagajele și a servi micul dejun. Această zi va fi dedicată turului de oraș. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe glob, Mexico City fascinează prin faptul că este și cea mai veche așezare urbană din Emisfera Vestică, denumită pe vremea aztecilor Tenochtitlan. În piața centrală Zocalo amprenta străveche a aztecilor dăinuie și astăzi. Există încă multe clădiri din vremea colonială și monumente precum Templul Mayor, Catedrala Metropolitană, Palatul Național al Guvernului (exterior). Ziua continuă cu Parcul Chapultepec (cunoscut și sub numele Bosque de Chapultepec, este cel mai mare parc din America Latină și unul din cele mai mari parcuri urbane din lume), dominat de castelul sau, fosta rezidență a împăratului Maximilian de Habsburg. Vom vizita și Muzeul Soumaya (o bijuterie a arhitecturii contemporane, muzeul celui mai bogat mexican, Carlos Slim ridicat în memoria soției sale Soumaya), situat la marginea cartierului Polanco, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului Mexico City. Cazare la Hotel Casă Blanca 4* sau similar în Mexico City.

ZIUA 3

MEXICO CITY PIRAMIDELE DE LA TEOTIHUACAN & BAZILICA FECIOAREI DIN GUADALUPE (117 km) Mese: mic dejun, prânz. După micul dejun începem o excursie de o zi la misterioasele piramide de la Teotihuacan. Impresionantul sit arheologic se găsește la o distanță de 50 km spre nord-est. Pe drum vom face un popas la Plaza de las Tres Culturas, piață a celor trei culturi. un melanj deosebit de interesant între cultura aztecă, spaniolă și cea contemporană mexicană. Ne continuăm traseul spre Bazilica Fecioarei de Guadalupe, chipul bisericesc cel mai adulat în America Latină. Sfânta Fecioară de Guadalupe este singură Icoană care s-a imprimat ea însăși pe mantia lui Juan Diego. Portretul uimește prin multe detalii considerate minuni, imposibil de explicat de tehnologiile moderne. După o călătorie de aproximativ o oră ni se va dezvălui unul dintre cele mai impresionante orașe ale lumii antice: Teotihuacan, unde vom servi și masa de prânz. În Teotihuacan vom avea prilejul să explorăm Piramida Soarelui despre care se crede că ar fi cea mai mare din lume. Cazare în Mexico City la Hotel Casă Blanca 4* sau similar.

ZIUA 4

MEXICO CITY PUEBLA VERACRUZ (390 km) Mese: mic dejun, prânz. După micul dejun (matinal) începem călătoria spre Veracruz. Vom face o scurtă oprire în Puebla, un oraș în partea central-estică a Mexicului, cunoscut pentru istoria culinară, arhitectura colonială și ceramica. Tur de oraș Puebla, unde vom servi și masa de prânz la un restaurant local. Continuăm drumul către Veracruz, unde vom ajunge în cursul după amiezii. Veracruz este orașul-port al Mexicului, cunoscut și sub denumirea de Heroica Veracruz, un oraș plin de viață și de istorie. Cazare în Veracruz la Hotel Veracruz Centro 4* sau similar.

ZIUA 5

VERACRUZ CATEMACO (205 km) Mese: mic dejun (matinal). Vom porni într-o călătorie spre orașul Catemaco, oraș situat în partea de sud a statului mexican din Veracruz. Catemaco este situat pe malul Lacului Catemaco. Pe drum ne vom opri în orășelul Tlacotalpan, la casa unde s-a născut cel mai renumit compozitor de muzică populară mexicana, Agustin Lara. Strada unde este localizată casa face parte acum din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Acest orășel cu străduțe colorate unic în Mexic, păstrează tradiții vechi oferind vizitatorilor săi o atmosfera plăcută. Călătoria noastră în Mexic incluzând explorarea siturilor arheologice, tradițiilor, orașe pline de viață, evenimente culturale va continua astăzi cu o oprire în San Andres Tuxtla, renumit pentru fabricile de trabucuri, produse așa cum se fabricau acum zeci de ani. Ne vom opri la una dintre fabrici și vom vedea cum tutunul este manipulat și transformat în trabucuri renumite pe plan mondial. Ne continuăm drumul către Catemaco. La sosirea în Catemaco, excursie cu barca în laguna Catemaco. Cazare în Catemaco la Hotel La Finca 4* sau similar.

ZIUA 6

CATEMACO VILLAHERMOSA (355 km) Mese: mic dejun. După micul dejun (matinal) începem călătoria spre Villahermosa. Prima oprire va fi la Comalcalco (un sit arheologic antic maya din statul Tabasco), unde vom vizita Cacao Hacienda, un loc unde va puteți bucura de experiența autentică a culturii de cacao și ciocolată din statul Tabasco. Călătoria noastră de astăzi, unde vom descoperi gusturile și esențele Mexicului, ne duce către cea mai dulce parte a zilei, la una din fabricile de cacao (Cacao Fincas). Cacaoa este originară din Mexic, un produs foarte prețios al naturii, iar valoarea sa a fost atât de mare, încât a fost folosită de fapt că monedă de schimb. Aici vom vedea arborii de cacao, cum sunt recoltate fructele de cacao, uscate, procesate în așa fel încât să fie obținută cacaoa pentru consum. Vom face o scurtă oprire la Muzeul La Venta, un parc muzeu în aer liber deschis în 1958, când explorarea petrolului a amenințat așezarea Olmec. Arheologii au mutat cele mai importante descoperiri ale sitului, inclusiv trei capete de piatră la Villahermosa. În interior există și o grădina zoologică, unde se pot regăsi animale din zona Tabasco și a regiunilor din apropiere. Cazare în Villahermosa la Hotel Viva Villahermosa 4* sau similar.

ZIUA 7

VILLAHERMOSA CHIAPA DE CORZO SAN CRISTOBAL DE LA CASAS (340 km) Mese: mic dejun. Plecare matinală spre Chiapa de Corzo. O barcă cu motor ne va purta către Canionul Sumidero, un monument de stâncă de un kilometru adâncime și 14 km lungime, în care râul sapă de milioane de ani. Peisajul ne încântă cu peșteri și cascade, precum și cu o multitudine de animale și păsări exotice. După-amiază vom ajunge în San Cristobal de las Casas, care ne încântă cu peisaje pitorești, pline de culoare. În centrul orășelului tronează Catedrala, la mică distanță se află Biserica Dominicană Templo de Santo Domingo și puțin mai în față, tarabele indienilor cu suveniruri de tot felul. Cazare în San Cristobal de las Casas la Hotel Casă Mexicană 4* sau similar.

ZIUA 8

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS PALENQUE (220 km) Mese: mic dejun, prânz. Plecăm către Palenque. Pe drum vom face o mică oprire pentru a vizita centrul orașului San Cristobal de las Casas și satele indiene Chamula și Zinacantan, unde vom putea observa că localnicii și-au păstrat tradițiile, obiceiurile, credința și structura socială. Ne continuăm drumul către Palenque, cu o mică oprire pentru a admira Cascadele Aqua Azul, fiind una dintre cele mai importante atracții naturale din Mexic, localizate pe răul Xanil în sudul statului mexican Chiapas. Sunt recunoscute și datorită nuanțelor de turcoaz ale apei. Vom face un mic popas pentru a servi și masa de prânz la unul din restaurantele tradiționale. În cursul serii vom ajunge în Palenque. Cazare la Hotel Villa Mercedes Palenque 4* sau similar în Palenque.

ZIUA 9

PALENQUE CAMPECHE (360 km) Mese: mic dejun Mic dejun. Ne vom petrece câteva ore vizitând situl arheologic din Palenque, printre vestigiile unei civilizații care a atins apogeul în perioada 500-700 d.Hr. A avut aproximativ 1.500 de structuri - locuințe, palate și temple renumite pentru structura lor sofisticată și pentru sculpturile cu care sunt împodobite, apreciate pentru cantitatea imensă de informații aflată în inscripțiile de pe zidurile rămase și de pe pietrele decorative. Ne îndreptăm apoi spre Campeche, oraș localizat în Golful Mexicului, la aproximativ 360 km distanță. Ruină fostei fortărețe a orașului dăinuie încă aproape intactă, fiind gazdă unui dramatic spectacol de sunet și lumini ce reînvie poveștile piraților. Cazare în Campeche la Hotel Plaza Campeche 4* sau similar.

ZIUA 10

CAMPECHE MERIDA (180 km) Mese: mic dejun, prânz. Astăzi ne întoarcem din nou în trecut, printr-o excursie la situl arheologic maias Uxmal. Traducerea din maiașă pentru Uxmal este "construit de trei ori" și face referire la cea mai înaltă structură din cadrul acestui sit: Piramida Magicianului. În timpul zilei vom lua masa de prânz în Uxmal. După-amiază ne vom îndrepta către Merida. Cazare în Merida la Hotel El Conquistador 4* sau similar.

ZIUA 11

MERIDA CHICHEN ITZA RIVIERA MAYA (305 km) Mese: mic dejun, prânz, cină (All Inclusive). Plecăm spre situl arheologic precolumbian Chichen-Itza, unde vom servi și masa de prânz. Supranumit și Tărâmul făgăduinței, renumitul sit este unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizației maiașe. În plus, intriganta colecție de monumente se numără și printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se știe nici astăzi din ce motiv, Chichen-Itza a fost abandonat în secolul X d.Hr. iar jungla a pus imediat stăpânire pe clădirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumită și Templul Șarpelui pentru că la fiecare echinox o umbră lungă șerpuiește pe Marea Piramidă. După-amiază ne continuăm drumul către Riviera Maya. Cazare în Riviera Maya la Hotel Barcelo Maya Colonial 5* (All Inclusive) sau similar.

ZIUA 12

RIVIERA MAYA TULUM opțional Mese: all inclusive. Mic dejun. Timp liber pentru plajă sau, opțional, excursie de jumătate de zi la Tulum. După micul dejun vom pleca în partea de sud a Marii Caraibelor către unul din cele mai spectaculoase situri arheologice: Tulum, construit pe un mic recif. Preț informativ: 95 EURO/ persoană, minim 20 participanți. După-amiază, ne vom întoarce în Riviera Maya. Cazare la Hotel Barcelo Colonial 5* (All Inclusive) sau similar.

ZIUA 13

RIVIERA MAYA Mese: all inclusive. Timp liber la dispoziția fiecăruia. Riviera Maya este locul ideal pentru a ne relaxa. Toate simțurile ne vor fi încântate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice și ape de cristal, unde vom cunoaște și minunățiile vieții exotice și tainele trecutului prin ruinele maiașe. Cazare la Hotel Barcelo Colonial 5* (All Inclusive) sau similar.

ZIUA 14

RIVIERA MAYA CANCUN ISTANBUL Mese: mic dejun. Azi ne vom rupe de misterele trecutului și de atmosfera exotică pentru a ne pregăti de plecare. Eliberarea camerelor și transfer către aeroportul din Cancun. Decolare către Istanbul la ora 14:45 pe cursa TURKISH AIRLINES. Vom zbura pe ruta Cancun Istanbul.

ZIUA 15

ISTANBUL BUCUREȘTI Sosire la Istanbul la ora locală 10:35. Îmbarcarea pe ruta Istanbul București cu decolare la ora locală 13:55. Sosire în București la ora locală 14:10.

- transport cu avionul București Mexico City și Cancun București cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul); - 12 nopți cazare la hoteluri de 4* standard local: 2 nopți în Mexico City, 1 noapte în Veracruz, 1 noapte în Catemaco, 1 noapte în Villahermosa, 1 noapte în San Cristobal de las Casas, 1 noapte în Palenque, 1 noapte în Campeche, 1 noapte în Merida, 3 nopți în Riviera Maya; - mic dejun zilnic; - masă în regim All Inclusive în timpul sejurului din Riviera Maya; - 5 mese de prânz în: Teotihuacan, Puebla, Aqua Azul/Palenque, Uxmal, Chichen-Itza; - transport cu autocar local pe întreg circuitul; - tururi de oraș în Mexico City, Puebla, Catemaco, San Cristobal de Las Casas, Palenque, Uxmal; - excursii la Teotihuacan, Comalcalco, Chapa de Corzo, San Cristobal și Chichen Itzacu autocar și ghid local; - plimbare cu barca în Canionul Sumidero; - intrările la obiectivele menționate în program; - ghid local; - însoțitor român de grup; - taxele de aeroport (pot suferi modificări). Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna aprilie 2023. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la dată emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.
Mexico City Puebla Veracruz Catemaco Villahermosa - San Cristobal de Las Casas Palenque Campeche Merida Riviera Maya Cancun
- asigurarea medicală de călătorie (opțională, dar recomandată); - asigurarea storno cu extensie COVID (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie; - bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 45 EURO/persoană se practică în țările vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație; - excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate că fiind incluse.