CANADA DE VEST - PARCURILE NAȚIONALE

Calgary – Banff – Jasper – Kamloops - Vancouver
Durata: 10 zile, 9 nopti de cazare
Buget: Superior
Transport: Avion
2.295€/persoana

Un circuit ce abundă în peisaje amețitoare, vom explora Stâncoșii Canadieni și ne vom bucura de sălbăticia Parcurilor Naționale din provinciile Alberta și British Columbia. Vom vizita două dintre cele mai frumoase orașe canadiene : Vancouver și Calgary.

 

Ziua 1 : BUCUREȘTI – LONDRA – CALGARY

Întâlnire la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) cu însoțitorul de grup la ora 12:00; plecare spre Calgary la ora 14:25, zbor British Airways (cu schimbarea cursei la Londra). Sosire la Calgary la ora locală 20:25. Transfer la hotel. Cazare la hotel 3*.

Ziua 2 : CALGARY – PARCUL NAȚIONAL BANFF - CANMORE (130 km)

Mic dejun urmat de un tur panoramic al orașului Calgary, orașul contrastelor – zgârie nori și cowboy. Turul ne va purta spre principalele atracții ale metropolei canadiene: Calgary Tower (acces opțional pe puntea de observație), zona de shopping Eau Claire Market, cartierul chinezesc, districtul financiar și parcul Stampede, locul unde se ține concursul anual de rodeo. După-amiază vom pleca spre bijuteria Stancosilor, Parcul Național Banff, cu izvoare termale, canioane adânci, ghețari spectaculoși și 6641 km2 de pădure, regiune declarată Patrimoniu UNESCO încă din 1985. Vom participa la un tur al parcului în care vom vedea principalele atracții din zona: orașul Banff, the Hoodos (formățiuni stâncoase sub forma de ace), Surprise Corner (punct de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs), Lacurile Vermillon, Tunnel Mountain Drive, Lacul Minewanka. Opțional, va recomandăm o plimbare cu gondola spre Sulphur Mountain (punct de belvedere spre Munții Stâncoși). Cazare în zona Banff - Canmore la hotel 3*.

Ziua 3 : CANMORE – LACUL MORAINE – LACUL LOUISE – CANMORE (150 km)

După micul dejun vom călători prin Bow Valley Parkway spre incredibilul lac Louise cu ape turcoaz, înconjurat de ghețari și munți semeți, o imagine desprinsă parcă dintr-o carte poștală. Vom descoperi Valea celor Zece Vârfuri (Valley of Ten Peaks) și Lacul Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei în care se oglindesc vârfurile acoperite de zăpadă ale Stancosilor. Continuăm cu Parcul Național Yoho unde vom vedea cascadă Takakkaw, Lacul Emerald, trecătoarea și răul Kicking Horse. Cazare în zona Banff - Canmore la același hotel.

Ziua 4 : CANMORE – JASPER - HINTON (300 km)

Mic dejun. Dimineață vom pleca spre Parcul Național Jasper, într-o călătorie unică de-a lungul drumului “Icefields Parkway” ce ne va conduce spre lacuri glaciare, păduri virgine, cascade și râuri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume. Opțional, vom participa la o excursie memorabilă pe cel mai mare câmp de gheață din Stâncoși, Icefield Columbia. Îmbarcați în vehicule speciale (Ice Explorer) ne vom plimbă pe suprafață ghețarului Athabasca și vom cunoaște aceste minuni înghețate, relicve impunătoare din perioada glaciară. Ne vom opri la cascadele Sunwapta și Athabasca iar spre sfârșitul după-amiezii sosim în Parcul Național Jasper unde vom avea cazare în următoarele 2 nopți. Cazare în zona Jasper la hotel 3*.

Ziua 5 : HINTON – PARCUL NAȚIONAL JASPER - HINTON (170 km)

Mic dejun. În această zi vom explora Parcul Național Jasper, cel mai extins parc din Stâncoși. Vom petrece o zi de neuitat în mijlocul naturii vizitând atracțiile de top ale parcului: Canionul Maligne unde cu puțîn noroc vom fotografia urși, căprioare, elani sau vom admira zborul maiestuos al vulturilor plesuvi, lacurile Medicine și Maligne. Opțional, vom participa la o croazieră de 90 minute pe lacul Maligne, vom vedea peisaje amețitoare și vom află informații despre istoria, geologia și fauna parcului. Retur și cazare în zona Jasper-Hinton la același hotel.

Ziua 6 : HINTON – KAMLOOPS (520 km)

Mic dejun. Vom urmă traseul autostrăzii Yellowhead de-a lungul răului Thompson spre următoarea destinație din circuitul nostru, Kamloops (“Locul unde se întâlnesc râurile”). Vom trece pe lângă Muntele Robson (3954 m, cel mai înalt vârf din Stancosii canadieni), vom traversa Parcul Wells Gray unde ne vom opri pentru admirarea cascadelor Spahatas sau Helmcken. Seară cazare în zona Kamloops la hotel 3*.

Ziua 7 : KAMLOOPS – FRASER CANYON – VANCOUVER (360 km)

Mic dejun. Deschidem această zi cu o călătorie senzațională prin Hell’s Gate, un canion adânc format de răul Fraser urmând că spre sfârșitul după-amiezii să sosim în Vancouver, al treilea oraș că mărime din Canada. Cazare în Vancouver la hotel 3*.

Ziua 8 : VANCOUVER

Mic dejun urmat de un tur al orașului Vancouver. Scrutând apele stramtorilor Johnstone și Georgia și având Munții Coastei că fundal, Vancouver este unul dintre cele mai spectaculoase orașe ale lumii. În acest tur ne vom plimbă prin cartierul istoric Gastown – un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii și clădiri din secolul al XIX-lea, prin vibrantul cartier chinezesc, pe Insula Granville – o oază urbană renumită pentru piață de alimente proaspete și pentru zonele de shopping, vom trece pe lângă Universitatea British Columbia cu o tradiție de peste un secol și ne vom relaxa în parcul Stanley învăluit în mireasma plăcută a pădurilor de conifere. După-amiază vom avea timp liber pentru  a descoperi orașul pe cont propriu.  Opțional, vom vizită cea mai veche atracție a orașului, podul Capilano suspendat la 76 m deasupra albiei canionului omonim. Curajul nostru va fi pe deplin recompensat cu priveliști impresionante. Cazare în Vancouver la același hotel.

Ziua 9 : VANCOUVER – VICTORIA – VANCOUVER (230 km) – excursie opțională

Pentru această zi va propunem o excursie opțională spre orașul Victoria. După micul dejun vom traversa cu ferry boat-ul Strâmtoarea Georgia, într-o călătorie memorabilă spre pitorească insula Vancouver. Dacă norocul este de partea noastră vom putea vedea câteva exemplare ale faunei locale incluzând vulturi plesuvi, foci și chiar orci. Ajunși la destinație, vom participa la un tur al elegantului oraș Victoria, renumit pentru atmosfera de modă veche dată de abundență ghivecelor de flori suspendate și a jardinierelor ce decorează fiecare felinar, balcon sau vitrină. Opțional vom vizită incantatoarele grădini Butchard, renumite la nivel mondial pentru remarcabilă colecție de plante rare. Continuăm spre centrul orașului unde un tur pietonal ne va familiariza cu principalele atracții ale orașului: Parcul Beakon Hill, Beach Drive, Hotelul Empress, un simbol al orașului din secolul al XIX-lea, impozantele clădiri ale Parlamentului, magazinele din Bastion Square. Timp liber pentru vizitarea celui mai “britanic” oraș canadian. Cazare în Vancouver la același hotel.

Ziua 10 - 11: VANCOUVER – LONDRA - BUCUREȘTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Timp liber până la ora 17:30 când vom avea transferul spre aeroport. Îmbarcare pe cursa Vancouver – Londra a companiei British Airways cu decolare la ora locală 20:55. Sosire la Londra la ora locală 14:15, îmbarcare pe cursa Londra – București ce decolează la 19:05. Sosire la București la ora locală 00:20

 

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, prețul se majorează cu 150 EURO/ persoană. Pentru un număr mai mic de 20 participanți prețul se recalculează sau excursia se reprogramează. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula acest program dacă nu se vor înscrie minim 15 participanți până cu 3 luni înainte de dată de plecare. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, organizatorul își rezervă dreptul de a schimbă compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși. Locurile confirmate suplimentar față de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funcție dedisponibilitatile la avion și cazare) și se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDIȚII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
 20% din prețul pachetului de călătorie la înscriere;
 30% din prețul pachetului de călătorie cu minim 60 zile înaintea plecării;
 50% din prețul pachetului de călătorie cu minim 45 zile înaintea plecării.
Procentul aferent primei plăti să va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțîn de 45
zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.
În cazul nerespectării termenelor de plata, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea.
CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:
 20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 90 zile - 60 zile înaintea plecării;
 50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 59 zile - 30 zile înaintea plecării;
 80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 29 zile - 15 zile înaintea plecării;
 100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face cu mai puțîn de 15 zile înaintea plecării.
IMPORTANT! Va reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare. Va recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.
INFORMAȚII AUTORIZAȚIE DE CĂLĂTORIE ELECTRONICĂ e-TA:
Viza CANADA: nu este necesară viza pentru cetățenii români, aceștia fiind însă obligăți să dețînă înainte de plecarea în călătorie o Autorizație de Călătorie Electronică (Electronic Travel Authorization e-TA) – agenția va acordă sprijin în aplicarea electronică pentru acest document.
ÎN CAZUL NEOBTINERII e-TA se aplică penalizările stipulate în „condițiile de retragere” aferente zilei în care se efectuează retragerea.
OBSERVAȚII:
• DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI; TOȚI COPIII AU NEVOIE DE PAȘAPORT;
• ACEST PROGRAM NECESITĂ OBȚINEREA AUTORIZAȚIEI DE CĂLĂTORIE ELECTRONICĂ (e-TA) DE CĂTRE CETĂȚENIi ROMÂNI;
• în situația în care obținerea e-TA este întârziată din motive independente de agenție, această își rezervă dreptul de a anula serviciile rezervate pentru persoanele în cauza cel mai târziu cu 20 zile înainte de plecare;
• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru această destinație;
• clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din țările vizitate, că atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
• conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condițîi pentru a fi lăsăți să iasă din țară: să călătorească cu cel puțîn un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informațîi suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
• persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețînă pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite);
• agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
• tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în camera cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la dată începerii călătoriei vârstă menționată în program.
• distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;
• hotelul își rezervă dreptul de a solicită fiecărui turist o suma cash sau o copie a cărțîi de credit personale, că garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii;
• pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicită taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să va informeze cu exactitate asupra lor;
• în ultimii ani tot mai multe hoteluri și vase de croazieră au inițiat politică „fără bani cash” (cash free). Astfel, este posibil că unii prestatori să nu mai încaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important să dețineți un card de credit când călătoriți în afară țării;
• persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limita de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de camera single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single;
• agenția își rezervă dreptul de a modifică valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;
• agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor;
• în situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internăționale, agenția nu are obligația de a suportă eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; dacă circuitul se anulează din cauza neintrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul respectivelor bilete de avion;
• conducătorul de grup poate modifică programul acțiunii în anumite condițîi obiective;
• conform reglementărilor internăționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;
• politică de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informațîi suplimentare cu privire la acest aspect;
• agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situațîi nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competențe;
• excursiile opționale se efectuează la față locului cu agențîi locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, această datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local. Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătură turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor; în situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleză;
• bacșișurile pentru prestatorii locali (tips) reprezintă o practică internațională și nu sunt obligatorii;
• acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă;
• în situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsură posibilităților de la față locului;
• nominalizarea însoțitorului de grup și comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel târziu cu o săptămâna înaintea plecării în călătorie;
• așezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a două;
• agenția își rezervă dreptul de a modifică atât prețul excursiei, cât și prețul excursiilor opționale pe baza parității euro/CAD (dolar Canadian) ;

Notă: Taxa autorizației electronice de călătorie (eTA) și taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna noiembrie 2020. În situația majorării de către consulat sau de către compania aeriană a acestor taxe până la dată aplicării pentru eTA sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifică prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe. • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări). • taxa pentru autorizația de călătorie electronică (eTA) (poate suferi modificări); • însoțitor român de grup; • taxele de intrare în Parcurile Naționale Banff și Jasper; • tururi panoramice cu ghizi locali vorbitori de limba engleză în orașele Calgary și Vancouver; • transferuri aeroport – hotel – aeroport și transport cu autocar/microbuz conform itinerariului; • 9 nopți cazare cu mic dejun continental la hoteluri de 3*: 1 noapte în Calgary, 2 nopți în Canmore (zona Banff), 2 nopți în Hinton (zona Jasper), 1 noapte în Kamloops și 3 nopți în Vancouver; • transport cu avionul București – Calgary / Vancouver – București cu compania BRITISH AIRWAYS (escale la Londra);
NOTĂ. Prețurile excursiilor opționale sunt informative și sunt valabile pentru minim 20 participanți. Acestea pot suferi modificări față de prezenta ofertă. Excursiile opționale se efectuează în funcție de disponibilitățile locale. • Vizitarea grădinilor Buthcard: ~ 30 CAD/persoană. • Excursie Vancouver – Victoria – Vancouver: ~85 CAD/persoană. • Croazieră pe Lacul Maligne: ~ 75 CAD/persoană; • Plimbare cu vehicule Ice Exporere pe ghețarul Athabasca: ~ 75 CAD/persoană • Plimbare cu gondola în Sulphur Mountain: ~ 55 CAD/persoană • Calgary Tower: ~ 20 CAD/persoană EXCURSII ȘI VIZITE OPȚIONALE: • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse. • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD/persoană – se practică în Canada, se achită la sosirea în țară de destinație; • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie (obligatorie);