CANADA DE EST - CAPITALE CULTURALE

Montreal – Quebec City – Ottawa – Toronto
Durata: 9 zile, 8 nopti de cazare
Buget: Superior
Categorie cazare: 4****
Transport: Avion
2.235€/persoana

Descoperiți istoria, cultura și frumusețea naturală a celor patru centre urbane canadiene: Montreal, Quebec City, Ottawa și Toronto.

Explorați străduțele pitorești ale vechiului Quebec, experimentați shoppingul în galeriile subterane din Montreal, faceți cunoștință cu celebrii “mounties” în Ottawa și admirați arhitectura îndrăzneață a zgârie norilor din Toronto.  Lăsați-vă copleșiți de spectacolul oferit de forța magnificei Niagara. Bucurați-vă de o croazieră de-a lungul fluviului Sf. Laurențiu și imortalizați priveliștea oferită de cele peste 1000 de insule.

Ziua 1 : BUCUREȘTI – PARIS – MONTREAL

Întâlnire la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) cu însoțitorul de grup la ora 04:00 dimineață; plecare spre Montreal la ora 06:05, zbor Air France (cu schimbarea cursei la Paris). Sosire la Montreal (Aeroportul Internațional Pierre Elliott Trudeau) la ora locală 14:50. Transfer și cazare în Montreal la hotel Ruby Foo’s 4* sau similar.

Ziua 2 : MONTREAL

Mic dejun. Dimineață vom participa la un tur al orașului împreună cu un ghid local și vom admira Vechiul Port, Biserica Notre Dame, clădire construită în 1829 în stil neogotic, cunoscută și sub denumirea de “capela nunților”, aici casatorinduse în 1994 și Celine Dion. Turul continuă cu Oratoriul St. Joseph, având al doilea dom că mărime din lume (97 m) după San Pietro din Vatican, și se încheie cu o oprire în parcul Mount Royal. Nu uitați aparatele foto pentru imortalizarea panoramei superbe oferite de punctele de belvedere ale parcului. După-amiază va propunem vizitarea orașului subteran realizat în scopul protejării împotriva temperaturilor scăzute ce se înregistrează iarnă. Cea mai mare rețea subterană construită de om (30 km), acesta este un obiectiv ce nu trebuie ratat de pasionațîi shopping-ului. Aici există numeroase mall-uri, restaurante, hoteluri, bănci, muzee, stățîi de metrou și de autobuz. Cazare la același hotel.

Ziua 3 : MONTREAL - QUEBEC CITY (250 km)

După micul dejun vom pleca spre Quebec, cel mai vechi oraș canadian, inclus de UNESCO pe lista obiectivelor patrimoniului mondial. Aici un tur pietonal ne va oferi oportunitatea descoperirii singurului oraș fortificat din America de Nord. Ne vom plimba prin “Orașul de Sus” și vom trece prin Parcul Battlesfield, scena ultimei bătălii (1759) dintre francezi și englezi pentru cucerirea “Noii Franțe”; vom continua cu Place d’Armes unde se află Castelul Frontenac, simbol al Quebec-ului, în prezent transformat în hotel. Cazare în Quebec la hotel Ambassadeur 3* sau similar.

Ziua 4 : QUEBEC CITY

Mic dejun. În cursul diminețîi vom vizita impresionanta cascadă Montmorency, înălțimea ei (89,4 m) depășind-o pe cea a celebrei Niagara, și vom opri la celebra biserică St. Anne de Beaupre, centru de pelerinaj vizitat anual de zeci de mii de oameni. Pe drumul de întoarcere vom avea ocazia să vizităm Muzeul Albert Gilles, dedicat obiectelor de artă din cupru. După-amiază vom avea timp liber pentru cumpărături și vizite individuale în Quebec City. Cazare la același hotel.

Ziua 5 : QUEBEC CITY - OTTAWA (450 km)

Mic dejun. Vom continua itinerariul nostru de-a lungul văîi răului Sf. Maurice urmând că în cursul după-amiezii să ajungem la destinație. Situată la granița Quebecului și confluența râurilor Outaouais, Rideau și Gatineau, Ottawa este renumită pentru frumusețea ei naturală, ieșind din tiparele metropolelor nord americane aglomerate. Capitala Canadei are un pronunțat caracter britanic, având numeroase clădiri construite în stil victorian, fapt pentru care este denumită și “sora mai tânăra a Londrei”. Cazare în Ottawa la hotel Novotel Ottawa 4* sau similar.

Ziua 6 : OTTAWA

Mic dejun. Pentru a ne familiariza cu acest fermecător oraș, un ghid local ne va prezenta într-un tur panoramic, principalele atracțîi ale capitalei canadiene: Canalul Rideau, clădirile istorice, clădirea Parlamentului cu turnul Păcii, reședința Primului Ministru, Primăria Rideau, Piață Byward. Vom vizita Parlamentul și vom asista la schimbarea gărzilor. Timp liber pentru servirea prânzului (prânzul nu este inclus). După-amiază turul continuă cu Centrul Regal Canadian al Ofițerilor din Poliția Călare, cunoscuți sub denumirea de “Mounties”, imaginea acestora în uniformă roșie fiind un simbol al Canadei, celebru ca și frunza de arțar. Aici vom vizita școala de echitație, vom face un tur al grajdurilor și vom admira frumoasele exemplare cabaline. Cazare în Ottawa la același hotel.

Ziua 7 : OTTAWA – GANANOQUE (Regiunea celor 1000 de insule) – TORONTO (460 km)

Mic dejun. Plecare spre Gananoque din regiunea celor 1000 de insule unde vom face o croazieră de o ora pe fluviul Sf. Laurențiu. În continuare, vom pleca spre Toronto. Cosmopolita metropolă și capitală economică a țării este, fără îndoială, cel mai “americanizat” oraș canadian. Cazare în Toronto la hotel Novotel Toronto Centre 3* sau similar.

Ziua 8 : TORONTO – CASCADĂ NIAGARA – TORONTO (220 km)

Mic dejun. În această dimineață vom face un tur al orașului Toronto împreună cu un ghid local. Vom trece pe lângă zgarie-nori cu arhitecturi îndrăznețe, clădirea Primăriei, Universitate, zona de shopping Bloor – Yorkville, Lawrence Market, CN Tower (553 m; accesul pe puntea de observație este opțional). Nu ne putem despărți de această minunată țară înainte de a vizita una dintre cele mai impresionate forțe ale naturii, Cascadă Niagara. Opțional, vom merge până în apropiere de inima cascadei într-o croazieră de neuitat, la bordul “Hornblower Mist”. Cazare în Toronto la același hotel. 

Ziua 9 - 10: TORONTO – PARIS – BUCUREȘTI

Mic dejun și eliberarea camerelor. Transfer la aeroport și îmbarcare pe cursa Air France Toronto – Paris, cu decolare la ora 18:20. Sosire la Paris la ora locală 07:55 dimineață, îmbarcare pe cursa Paris – București ce decolează la 10:10. Sosire la București la ora locală 14:05.

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, prețul se majorează cu 150 EURO/ persoană. Pentru un număr mai mic de 20 participanți prețul se recalculează sau excursia se reprogramează. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula acest  program dacă nu se vor înscrie minim 15 participanți până cu 3 luni înainte de dată de plecare. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, organizatorul își rezervă dreptul de a schimbă compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși. Locurile confirmate suplimentar față de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funcție dedisponibilitatile la avion și cazare) și se supun unor reguli diferite de decomandare

 

TERMENE DE PLATA:

- 20% din prețul pachetului de călătorie la înscriere;

- 30% din prețul pachetului de călătorie cu minim 60 zile înaintea plecării;

- 50% din prețul pachetului de călătorie cu minim 45 zile înaintea plecării.

Procentul aferent primei plăti să va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțîn de 45 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral. În cazul nerespectării termenelor de plata, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:

- 20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 90 zile - 60 zile înaintea plecării;

- 50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 59 zile - 30 zile înaintea plecării;

- 80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 29 zile - 15 zile înaintea plecării;

-100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face cu mai puțîn de 15 zile înaintea plecării.

INFORMAȚII AUTORIZAȚIE DE CĂLĂTORIE ELECTRONICĂ e-TA:

Viza CANADA: nu este necesară viza pentru cetățenii români, aceștia fiind însă obligăți să dețînă înainte de plecarea în călătorie o Autorizație de Călătorie Electronică (Electronic Travel Authorization e-TA) – agenția va acordă sprijin în aplicarea electronică pentru acest document. ÎN CAZUL NEOBTINERII e-TA se aplică penalizările stipulate în „condițiile de retragere” aferente zilei în care se efectuează retragerea.

 

OBSERVAȚII:

• DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI; TOȚI COPIII AU NEVOIE DE PAȘAPORT;

• ACEST PROGRAM NECESITĂ OBȚINEREA AUTORIZAȚIEI DE CĂLĂTORIE ELECTRONICĂ (e-TA) DE CĂTRE CETĂȚENIi ROMÂNI;

• în situația în care obținerea e-TA este întârziată din motive independente de agenție, această își rezervă dreptul de a anula serviciile rezervate pentru persoanele în cauza cel mai târziu cu 20 zile înainte de plecare;

• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru această destinație;

• având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil că unele reglementări de călătorie să se modifice până la dată plecării, independent de voință agenției (cum ar fi: limitări ale capacitățîi de transport în autocar, restricțîi de vizitare pentru unele atracții turistice, măsuri suplimentare de igienă și control al stării de sanitate, formalități vamale).

• clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din țările vizitate, că atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

• conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condițîi pentru a fi lăsăți să iasă din țară: să călătorească cu cel puțîn un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informațîi suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;

• persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețînă pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite);

• agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

• tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în camera cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la dată începerii călătoriei vârstă menționată în program.

• distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;

• hotelul își rezervă dreptul de a solicită fiecărui turist o suma cash sau o copie a cărțîi de credit personale, că garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii;

• pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicită taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să va informeze cu exactitate asupra lor;

• în ultimii ani tot mai multe hoteluri și vase de croazieră au inițiat politică „fără bani cash” (cash free). Astfel, este posibil că unii prestatori să nu mai încaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important să dețineți un card de credit când călătoriți în afară țării;

• persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limita de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de camera single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single;

• agenția își rezervă dreptul de a modifică valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;

• agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor;

• în situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internăționale, agenția nu are obligația de a suportă eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; dacă circuitul se anulează din cauza neintrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul respectivelor bilete de avion;

• conducătorul de grup poate modifică programul acțiunii în anumite condițîi obiective;

• conform reglementărilor internăționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;

• politică de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informațîi suplimentare cu privire la acest aspect;

• agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situațîi nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competențe; 

• excursiile opționale se efectuează la față locului cu agențîi locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, această datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local. Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătură turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor; în situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleză;

• bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezintă o practică internațională și nu sunt obligatorii;

• acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă;

• în situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsură posibilităților de la față locului;

• nominalizarea însoțitorului de grup și comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel târziu cu o săptămâna înaintea plecării în călătorie;

• așezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a două;

• oferta a fost calculată pe baza parității euro/CAD (dolar Canadian) valabile în luna noiembrie 2020; în situația modificării cu mai mult de 3% a acestei parități, agenția își rezervă dreptul de a modifică atât prețul excursiei, cât și prețul excursiilor opționale;

• transport cu avionul București – Montreal și Toronto – București cu compania AIR FRANCE (escală la Paris); • 8 nopți cazare cu mic dejun continental la hoteluri de 3* și 4*: 2 nopți în Montreal, 2 nopți în Quebec City, 2 nopți în Ottawa, 2 nopți în Toronto; • transferuri aeroport – hotel – aeroport și transport cu autocar/microbuz conform itinerariului; • tururi panoramice cu ghizi locali vorbitori de limba engleză în orașele Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto; • taxele de intrare la: Biserica Notre Dame și Oratoriul St Joseph (Montreal), biserica Saint Anne de Beaupre; • vizitarea Parlamentului și a Centrului Regal Canadian al Ofițerilor din Poliția Călare (Ottawa); • croazieră în regiunea celor 1000 de insule; • excursia la Niagara (croazieră pe vasul Hornblower Mist este opțională și se achita separat); • însoțitor român de grup; • taxa pentru autorizația de călătorie electronică (eTA) (poate suferi modificări); • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări). Notă: Taxa autorizației electronice de călătorie (eTA) și taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la dată lansării programului, respectiv luna noiembrie 2020. În situația majorării de către consulat sau de către compania aeriană a acestor taxe până la dată aplicării pentru eTA sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifică prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
Descoperiți istoria, cultura și frumusețea naturală a celor patru centre urbane canadiene: Montreal, Quebec City, Ottawa și Toronto. Explorați străduțele pitorești ale vechiului Quebec, experimentați shoppingul în galeriile subterane din Montreal, faceți cunoștință cu celebrii “mounties” în Ottawa și admirați arhitectura îndrăzneață a zgârie norilor din Toronto. Lăsați-vă copleșiți de spectacolul oferit de forta magnificei Niagara. Bucurați-vă de o croazieră de-a lungul fluviului Sf. Laurențiu și imortalizați priveliștea oferită de cele peste 1000 de insule.
• asigurarea medicală de călătorie (obligatorie); • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie; • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD/persoană – se practică în Canada, se achita la sosirea în țară de destinație; • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate că fiind incluse.