Columbia – marele circuit

Bogota – Zipaquira – Pereira – Valle de Cocora – Salento – Medellin – Piedra de Penol – Guatape – Cartagena – Insulele Rosario
Categorie cazare: 5*****
Transport: Avion
1.980€/persoana
1980 EURO + 1250 USD / persoana în camera dublă Supliment single: 620 USD (tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 11-14 turiști, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

Ziua 1 :  Bucureşti – Amsterdam – Bogota
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (05:45 / 07:45), de unde se va pleca spre Bogota cu zborul KL 749 (09:35 / 14:30). Sosire în Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situată la altitudinea de 2.640 m, în regiunea andină. Orașul a fost fondat în anul 1538 de către spanioli și de-a lungul epocii coloniale a avut un rol important în regiune, fiind capitala Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari și în prezent a Republicii Columbia. Transfer pentru cazare la Hotel Opera 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 :  Bogota
Mic dejun. În prima parte a zilei vom explora Bogota, printr-un tur panoramic şi pietonal care va include La Candelaria, partea veche a oraşului, cu parcuri pitoreşti, cu case coloniale pictate în culori pastelate, cu ferestre din oţel şi uşi solide din lemn. Vom ajunge în Piaţa Bolivar, dominată de statuia lui Simon Bolivar, unde se află Catedrala și principalele clădiri istorice precum Palatul Narino, sediul președintelui Columbiei, Biserica El Sagrario, Muzeul Santa Clara, Casa de los Comuneros, Capitoliul, sediul congresului columbian şi Biserica del Carmen. Vom vizita în continuare Muzeul Botero, care adăposteşte sculpturi şi tablouri ale artistului, precum şi lucrări ale altor artişti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. Vom vizita Muzeul Aurului, care găzduieşte cea mai mare colecţie de artefacte prehispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care şi o importantă colecţie de artă precolumbiană a aurului. În continuarea zilei ne vom aventura într-un „zbor” cu telefericul pe Muntele Monserrate, plutind deasupra oraşului până la o înălțime de 3.190 m, pe Cerro de Monserrate, cea mai bună ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Colina era considerată sacră în perioada precolumbiană de către indigenii Muisca, astfel că în sec. al XVII-lea a fost ridicată o biserică, vizitată de atunci până în prezent de o mulțime de pelerini. Cazare la Hotel Opera 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 :  Bogota – Zipaquira – Bogota
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre Zipaquira, oraș renumit datorită Catedralei din Mina de Sare, biserică subterană catolică construită în interiorul unei mine de sare a Muntelui Halite, la 190 m adâncime. Acest loc unic pe care îl vom vizita îşi are originile la începutul anilor ’30 când minerii care lucrau în aceste mine de sare au construit un mic altar pentru a se ruga şi reculege înainte de a coborî în subteran. În anul 1954 s-a terminat construcţia primei catedrale, iar în anul 1955 s-a inaugurat noua catedrală, la aprox. 60 m sub cea existentă. În prezent este un loc de pelerinaj cunoscut, cu 14 capele de mici dimensiuni și catedrala propriu-zisă, care poate adăposti aprox. 3000 de persoane în timpul slujbei care se ține duminica. Vom parcurge și noi „Drumul Crucii” - „Camino de la Cruz” pentru a ajunge la altarul catedralei care adăpostește una dintre cele mai mari cruci din subteran. Odată întorși la suprafață vom beneficia de timp liber pentru a explora așezarea. Vom reveni în Bogota pentru cazare la Hotel Opera 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 :  Bogota – Pereira (zona cafelei)
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bogota pentru plecarea cu compania Avianca, zbor AV8511 (09:45 / 10:46), spre Pereira oraș care face parte din zona celebră pentru producția de cafea, de fapt un triunghi format de orașele Manizales, Pereira și Armenia, cunoscut ca „Triunghiul Cafelei”, ce se întinde pe mai multe provincii ale țării și care cuprinde o suprafață de aprox. 350.000 de hectare. Aici se produce majoritatea cafelei din Columbia, considerată una dintre cele mai bune din lume. Datorită peisajului splendid oferit de vegetația luxuriantă, de munți și de plantațiile de cafea, însoțit de arhitectura tradițională a caselor de teracotă, această regiune a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2011. După sosirea în Pereira ne vom îmbarca în jeep-urile cu care ne vom deplasa spre Finca el Ocaso, unde vom afla cum se cultivă, se recoltează, se prelucrează și se prepară cafeaua. De asemenea, vom avea prilejul de a degusta o cafea de bună calitate, realizată de specialiștii columbieni. După încheierea acestui tur vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Sazagua 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 :  Pereira – Valle de Cocora – Salento – Pereira 
Mic dejun. În această zi vom vizita Parcul Național Cocora, unde vom vedea copacii naționali, celebrii palmieri de ceară, cei mai înalți palmieri din lume, care pot crește până la 60 m. O plimbare printre acești palmieri speciali, învăluiți deseori de valuri de ceață, care dau un aer mistic văii, va fi o experiență de neuitat. Situat în zona centrală muntoasă, parcul se întinde pe mai bine de 590 km², iar climatul specific al pădurii de nori este favorabil dezvoltării unei largi biodiversități. În arealul parcului numit și Parque Nacional de Los Nevados se găsesc numeroase specii de floră și faună, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceară, papagalul galben urecheat, leneșul, tapirul de munte, pasărea guan sau colibri. Ne vom îndrepta apoi spre frumosul orășel Salento, specific regiunii de cultivare a cafelei, ce și-a păstrat o mare parte din vechiul farmec, unde vom putea admira arhitectura tradițională colorată, numită bahareque, care se îmbină armonios cu modul de viață relaxat al localnicilor. După dejun, vom avea ocazia de a cumpăra suveniruri și de a afla amănunte despre Camino Real, care face parte din drumul care trece prin America de Sud și se termină în Venezuela. Cazare la Hotel Sazagua 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 :  Pereira – Medellin
Mic dejun. Plecare spre Medellin, al doilea oraș ca mărime al țării, capitala regiunii Antioquia, centru universitar, economic, comercial și social. Situat într-o vale îngustă, pe malul râului Medellin, înconjurat din toate părțile de vârfuri muntoase zimțate, orașul are o climă plăcută, fiind supranumit „Orașul eternei primăveri”. Medellin a fost fondat în anul 1616 ca un oraș mic, până la boom-ul cafelei, devenind ulterior și un centru al industriei textile. În prezent este un oraș modern, vibrant, o zonă înfloritoare din punct de vedere al industriei, precum și o regiune comercială de cultivare a florilor, concentrată în special pe orhidee. Vom face un tur panoramic de oraș, care va include cele mai importante obiective turistice, precum parcul Bolivar, Catedrala Metropolitană, Basilica de la Candelaria, Teatrul Lido, Piața Botero, unde sunt expuse o serie de sculpturi ale faimosului artist Fernando Botero, Palatul Culturii, Primăria și Palatul Justiției. Vom vizita El Pueblito Paisa, un oraș în miniatură tipic regiunii Antioquia, aflat în mijlocul orașului, pe un deal, de unde vom avea o frumoasă panoramă asupra zonei centrale a Medellinului, după care ne vom îndrepta spre Comuna 13, considerat în trecut cel mai periculos cartier al orașului, un exemplu grăitor al transformărilor sociale din ultimii ani. În prezent, acest cartier care a purtat „amprenta” temutului traficant Pablo Escobar, care conform povestirilor aici și-a găsit sfârșitul, a devenit o veritabilă atracție turistică în special pentru străzile cu graffiti executate de artiștii locali. Și pentru a vedea cum a fost dezvoltată infrastructura orașului, vom face o călătorie cu telegondola care face parte din sistemul de transport public Metro Cable. Cazare la Hotel Park 10 5* (sau similar 5*). 

Ziua 7 Medellin – Piedra de Penol – Guatape – Medellin
Mic dejun. În această zi vom face o excursie către zona lacurilor de acumulare, unde s-a construit un rezervor peste orașul vechi, pentru a ne bucura de splendide peisaje în care vegetația luxuriantă a munților se oglindește în albastrul apelor lacurilor. Vom ajunge întâi la una dintre cele mai spectaculoase destinații din apropierea marelui oraș Medellin. Este vorba despre monolitul Piedra de Penol cu o înălțime de peste 200 m, vechi de milioane de ani, în al cărui vârf se poate ajunge urcând peste 700 de trepte, de unde ne vom bucura de o panoramă extraordinară asupra lacului - Rezervorul Guatape și a lagunelor din zonă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Guatape, pentru a explora alături de ghidul local orășelul colonial unic, cu casele sale pictate în toate culorile și străduțele înguste pietruite. Întoarcere la Medellin pentru cazare la Hotel Park 10 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 MedellinCartagena
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Avianca, zbor AV 9770 (13:01 / 14:10) spre Cartagena, „perla colonială a Americii de Sud, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe ţărmul Mării Caraibilor, în trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberaţi din America. Cazare la Hotel Intercontinental Cartagena de Indias 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 :  Cartagena 
Mic dejun. În prima parte a zilei vom face însoțiți de ghidul local un tur al orașului Cartagena, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a cărui cetate puternică construită în sec. al XVII-lea domină imaginea oraşului şi a Mănăstirii La Popa, situată pe o colină, de unde vom avea o priveliște superbă asupra orașului, a mării și asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibilor. Deoarece din Cartagena era expediată „prada” spaniolilor către Europa, comorile inestimabile ale incașilor, aurul și argintul adus din minele din Peru și Bolivia, au devenit țintă sigură pentru pirați, motiv pentru care orașul s-a dezvoltat în interiorul unei fortărețe. În continuarea zilei vom face o plimbare în partea veche a oraşului, prin labirintul străduțelor din interiorul fortăreței care păstrează încă ceva din misterul poveștilor cu pirații de odinioară, prilej de a admira conacele sale magnifice, Turnul cu Ceas considerat în trecut poarta principală de intrare în cetate, situat între Plaza de Independencia și Plaza de los Coches, Parque Bolivar, Las Bovedas, Plaza Santo Domingo, Plaza de la Aduana, Biserica Iezuită și Mănăstirea San Pedro Claver. Cazare la Hotel Arsenal 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 :  Cartagena – Insulele Rosario – Cartagena
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau opțional excursie de o zi în Insulele Rosario, un arhipelag format din 28 de insule care se află deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume, ca mărime, renumit prin plajele cu nisip alb și apele limpezi ale Caraibilor, care vă invită să apreciați diversitatea vieții marine. Aceste insule au fost declarate Parc Național care adăpostește mai mult de 1300 de specii marine diferite. Dimineața veți fi preluați de la hotel pentru a fi duși în port, de unde veți pleca spre insule cu barca cu motor. Vă veți putea relaxa pe o plajă privată unde veți putea face snorkeling, plimbări cu caiacul etc.. Dejunul tipic columbian este inclus. După-amiază, vă veți întoarce cu aceeași barcă în portul din Cartagena, de unde veți fi transferați la hotel. Cazare la Hotel Arsenal 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 :  Cartagena – Amsterdam
Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru a colinda străduțele pitorești din cartierul Getsemani, unul dintre cele mai pitorești cartiere ale orașului sau pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 741 (18:45 / 10:35).

Ziua 12 :  Amsterdam – București
Sosire la Amsterdam la ora 10:35, de unde se va pleca spre București cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 13 :  București
Sosire la București la ora 00:30.

 

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Bogota şi Cartagena – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM - transport local cu avionul pe rutele: Bogota – Pereira și Medellin – Cartagena - taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale (pot suferi modificări) - transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti - 10 nopţi cazare în hoteluri de 5* şi 4* astfel: 3 nopți la Bogota în hotel de 5*, 2 nopți la Pereira în hotel de 4*, 2 nopți la Medellin în hotel de 5*, 3 nopți la Cartagena în hotel de 4* - mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri și 1 dejun - transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program - tur de oraș în Bogota - plimbare cu telefericul în Bogota la Cerro de Monserrate - vizitarea Catedralei de Sare din Zipaquira - vizitarea Parcului Național Cocora - vizitarea orașului Salento - vizitarea zonelor cu plantații de cafea și a unei ferme de cafea - tur de oraș în Medellin - vizitarea Piedra de Penol de lângă Medellin - vizitarea orașului Guatape - tur de oraș în Cartagena - taxele de intrare la obiectivele menţionate în program - ghizi locali - conducător român de grup - asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
Bogota – Zipaquira – Pereira – Valle de Cocora – Salento – Medellin – Piedra de Penol – Guatape – Cartagena – Insulele Rosario
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică - alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc. - bacşişuri: 60 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale - excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local - excursie la Insulele Rosario: aprox. 90 USD/pers.