ELVEȚIA – ȚARA CANTOANELOR

Milano – Lacul Como – Zermatt – Taesch – Chamonix Mont Blanc Geneva – Lausanne - Montreux – Castelul Chillon – Berna – Biel – Interlaken Zurich – Lucerna – Melide – Lugano – Milano
Categorie cazare: 4****
Transport: Avion
1.199€/persoana
1199 Euro / adult loc în camera dublă

În Elveția se aude yodeling, ceasurile funcționează la secundă, povestea fetiței munților-Heidi se spune copiilor la culcare, pășunile bogate dau laptele cel mai bun, iar peisajele întregesc tabloul elvețian.
Greu de egalat, Elveția este tărâmul făgăduinței, pentru gurmanzi, aici există unele dintre cele mai bune lactate și specialități din ciocolată.
Țara celor 26 de cantoane : Elveția

Ziua 1 | BUCUREȘTI – MILANO – LACUL COMO

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 04:30 la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian OS788 cu destinația Viena. Decolare la ora 06:40, sosire la Viena la ora 07:20. La ora 08:05 decolare cu zborul OS511 cu destinația Milano-Malpensa, unde ajungem la ora 09:30. Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm către Milano pentru Tur de oraș Milano. Azi ne bucurăm de capitală modei italiene Milano, ce ne va încânta cu atracțiile sale desprinse de cotidian. Aici găsim cea mai extravaganță catedrala gotică din Europa – Il Duomo, cea mai cunoscută operă din lume – Scala di Milano, cea mai bună galerie de artă din Nordul Italiei și celebra capodoperă a lui Leonardo da Vinci – “Cina cea de taină”. Nu ratați obiectivele din Piazza del Duomo, Castelul Sforzesco, Galeriile Vittorio Emanuele sau celebra Opera din Milano „Scala”. Excursia continuă apoi spre Lacul Como – cu siguranță cel mai deosebit și cel mai frumos dintre lacurile italiene. Malurile sale sunt presărate cu vile, grădini luxuriante și sate pitorești. Priveliștea este unică, străzile pietruite, iar vilele superbe va vor face cu siguranță să va îndrăgostiți de această locație. Timp liber la dispoziție în Como. Cazare hotel UNA Varese 4* (plecare 01.07) / hotel Cruise 4*, sau similare în zona lacului Como.

Ziua 2 | LACUL COMO – ALPII ITALIENI – ZERMATT

Mic dejun. Astăzi vom străbate un peisaj mirific prin Alpii Italieni, iar intrarea în Elveția o vom face prin Pasul Simplon (2.005 m altitudine). Odată depășite serpentinele, primul canton vizitat este Valais și celebra stațiune Zermatt (1.606 m) la poalele masivului Matterhorn (4.478 m). În Zermatt vehiculele cu motor sunt interzise, că urmare porțiunea de traseu Tasch – Zermatt se parcurge cu trenul (bilet dus-întors inclus). Din celebra stațiune se poate admira vârful Matterhorn. Timp liber la dispoziție în Zermatt pentru urcare cu telecabina pe masivul Matterhorn. Întoarcere cu trenulețul în Taesch și transfer la hotel. Cazare Typically Swiss Hotel Täscherhof 3* (plecare 01.07) / Hotel Mountime Taesch 3* (plecări 13.08, 21.08 și 02.09) sau similare în Taesch.

Ziua 3 | MONT BLANC – CHAMONIX – GENEVA

Mic dejun. Ne continuăm călătoria spre Alpii Francezi cu un alt masiv celebru – Mont Blanc (4.810 m) cu un popas într-o altă celebră stațiune, de această dată din Franța – Chamonix Mont Blanc (1.035 m). Numit Chamonix în limbajul curent, orașul se situează în partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontieră dintre Franța, Elveția și Italia. Chamonix reprezintă „Mecca” alpinismului și al sporturilor montane. De aici se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi (3.842 m). Ne reîntoarcem în Elveția, sosind spre seară în Geneva. Cazare hotel Ramada Encore 3* sau similar Geneva.

Ziua 4 | GENEVA – LACUL LEMAN

Mic dejun. Geneva este situată pe malul celui mai mare lac din Europa – Lacul Leman. La egalitate cu Zurich, ocupă primul loc în lume în topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții. Tur oraș pietonal Geneva cu ghid local: Palatul Națiunilor Unite, Muzeul Crucii Roșii, Orașul vechi, Catedrala, Zona de promenadă „Des Anglais” și celebra fântână arteziană devenită simbol al orașului. După amiază liberă pentru cumpărături și plimbări pe malul lacului Leman. Cazare hotel Ramada Encore 3* sau similar Geneva.

Notă: În această zi nu se folosește autocarul, deplasările se fac pietonal și cu mijloacele de transport în comun împreună cu însoțitorul de grup.

Ziua 5 | GENEVA – LAUSANNE – MONTREUX – BERNA

Mic dejun. Excursie la Lausanne – capitală cantonului Vaud. Aici își are sediul Comitetul Olimpic Internațional. Se vizitează panoramic principalele atracții ale orașului și Muzeul Olimpic. Apoi excursia continuă în celebra stațiune Montreux unde se vizitează Castelul Chilion. Ne continuăm drumul apoi spre capitală Elveției – Berna unde vom face un tur de oraș cu ghid local și vizitarea panoramică a principalelor obiective turistice: Orașul istoric, Catedrala, Parlamentul, Orologiul astronomic și Turnul cu ceas. Cazare hotel Mercure Plaza Biel 4* Biel (plecări 01.07, 21.08 și 02.09) respectiv hotel Harry’s Home 4* Berna (plecare 13.08) sau similare.

Ziua 6 | INTERLAKEN

Mic dejun. Opțional, excursie la Interlaken – o minunată stațiune situată între lacurile Thuner See și Brienzer See. Aici puteți face o plimbare cu vaporașul pe lacuri sau o ascensiune cu trenul până la Jungfraujoch – stația de cale ferată de la cea mai mare altitudine din Europa (3.454 m). Jungfraujoch este supranumit și „Acoperișul Europei”. Cazare hotel Mercure Plaza Biel 4* Biel (plecări 01.07, 21.08 și 02.09) respectiv hotel Harry’s Home 4* Berna (plecare 13.08) sau similare.

Ziua 7 | BERNA - ZURICH

Mic dejun. Excursia continuă spre Zurich – cel mai mare oraș și inima comercială a Elveției. Aici se află sediul Federației Internaționale de Fotbal – FIFA. Tur de oraș Zurich și vizitarea panoramică a principalelor obiective turistice: Lacul Zurich, Opera, Banca Națională, Primăria, Muzeul Național, Catedrala Grossmunster, Parcul Teilor. După-amiază, opțional, excursie la Cascadă Rinului din cantonul Schaffhausen pentru a admira spectaculoasa cascadă. Cascada Rinului (Rheinfall) este cea mai mare cascadă din Europa, aflându-se la granița dintre cantonul Schaffhausen, cantonul Zürich și Germania. Cazare hotel A-Jâ Resort 4* (plecări 01.07, 13.08 și 02.09) respectiv hotel Dorint Aiport 4* (plecare 21.08) sau similar Zurich.

Ziua 8 | ZURICH – LUCERNA – SWISSMINIATUR – LUGANO, MICUL RIO DE JANEIRO – MILANO

Mic dejun. Înainte de a porni spre partea „italiană” a Elveției, vom face un popas de 2 ore în Lucerna – o altă stațiune celebra din țară cantoanelor. Principala atracție o constituie Kapellbrücke – Podul cu Capela construit din lemn în secolul XIV. Ne continuăm excursia spre Cantonul Ticino, unde vom face un popas și plimbare cu însoțitorul de grup la Lugano – supranumit și „Micul Rio de Janeiro al Europei”. Situat pe malul lacului cu același nume și înconjurat de coline precum cele din Rio de Janeiro, acesta se aseamănă izbitor cu orașul de pe Copacabana. Continuma apoi turul la Melide pentru vizitarea parcului tematic „Elveția în miniatură”, un bun prilej de a revedea la „scară mică” această minunată țară străbătută în decurs de 7 zile. Seară, revenim în Italia pentru zborul către casă de a două zi. Cazare hotel Crowne Plaza Milan Malpensa Aiport 4* sau similar.

Ziua 9 | MILANO - BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroportul Milano Malpensa pentru îmbarcarea pe zborul Companiei Austrian Airlines OS512 cu destinația Viena. Decolare la ora 10:15 sosire la Viena la ora 11:40. Decolare la ora 12:45 cu zborul OS781 cu destinația București. Sosire pe aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 15:20.

 

Tarife: calculate pentru un grup de 40 plătitori
- 1.199 Euro adult loc în camera dublă                
- 1.149 Euro al treilea adult pat suplimentar în camera dublă   
-  999 Euro copil 2-11,99 ani în camera cu 2 adulți
-  1.595 Euro adult loc în camera single

Excursii opționale (Tarife valabile pentru minim 25 de participanți)

-Excursie la Interlaken

Tarif: 35 Euro/persoană și include: transport autocar, ghid însoțitor

-Excursie la Cascadă Rinului

Tarif: 40 Euro/persoană și include: transport autocar, ghid însoțitor

•Bilet de avion București – Milano – București, via Viena, Compania Austrian •Bagaj inclus: 1 piesă de bagaj de cala în limita a 23 de kilograme 1 piesă de bagaj de mână în limita a 8 kilograme •Taxele de aeroport și combustibil (pot suferi modificări până la emiterea biletelor de avion) •Cazare 8 nopți cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* și 4* astfel: - 1 noapte cazare zona Lacul Como, hotel UNA Varese 4* (plecare 01.07) / hotel Cruise 4* (plecare 13.08), sau similare (pentru restul plecărilor) - 1 noapte cazare Taesch, Typically Swiss Hotel Täscherhof 3* (plecare 01.07) / Hotel Mountime Taesch 3* (plecări 13.08, 21.08 și 02.09) sau similare - 2 nopți cazare Geneva, hotel Ramada Encore 4* sau similar - 2 nopți cazare Biel/Berna, hotel Mercure Plaza 4* Biel (plecări 01.07, 21.08 și 02.09) respectiv hotel Harry’s Home 4* Berna (plecare 13.08) sau similare - 1 noapte cazare Zurich, hotel A-Jâ Resort 4* (plecări 01.07, 13.08 și 02.09) respectiv hotel Dorint Aiport 4* (plecare 21.08) sau similare - 1 noapte cazare Milano Malpensa, hotel Crowne Plaza Milan Malpensa Aiport 4* sau similar •Tururi de oraș la Milano, Geneva, Berna, Zurich •Ghizi locali pentru tururile de oraș din Geneva și Berna •Vizitele și excursiile cuprinse în program la: Lacul Como, Zermatt, Chamonix Mont Blanc, Lausanne, Montreux, Castelul Chillon, Lucerna, Melide și Lugano •Bilet de tren dus-întors Taesch – Zermatt – Taesch •Bilet de intrare la Castelul Chillon •Transport cu autocar propriu (mai puțin în ziua 4 conform normelor AETR) •Taxe autostrăzi și parcări •Însoțitor de grup
Milano – Lacul Como – Zermatt – Taesch – Chamonix Mont Blanc Geneva – Lausanne - Montreux – Castelul Chillon – Berna – Biel – Interlaken Zurich – Lucerna – Melide – Lugano – Milano
•Taxele de oraș, acolo unde se aplică (se achită la recepția hotelurilor) •Asigurarea storno și medicală •Intrările la obiectivele turistice, Excursiile opționale •Bacșiș pentru șoferi și ghizi locali