Maroc – MAGIA SAHAREI

Marrakech – Ourzazate –Agdz – Zagora – Tinghir – Erfoud – Ourzazate – Marrakech
Categorie cazare: 4****
Transport: Avion
675€/persoana
674.50 EUR / persoană în camera dublă

Ziua 1. București - Marrakech Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale, ne îmbarcam pentru zborul către Marrakech. După aterizare, suntem întâmpinați de către ghidul local și avem transfer spre hotelul nostru din Marrakech. Astăzi avem timp liber la dispoziție pentru a explora orașul sau pentru odihna.

Moment de răgaz (timp liber): Călătorul gurmand știe că fiecare tara poate să încapă într-o farfurie. Vom afla ce gust are Marocul de îndată ce savuram o porție elaborata de couscous cu sos picant de roșii, boabe de naut, legume proaspete trase la tigaie, ceapa și câțiva caței de usturoi caramelizate în unt, mirodenii din belșug și cubulete fierte de carne de miel care ți se topesc pe limba la fiecare îmbucătură. O să tii minte Marocul țoață viață. Garantat!

Cazare în Marrakech: Hotel Ayoub (sau similar).

Mese incluse: cina.

Ziua 2. Marrakech - Ourzazate După micul dejun începem aventura noastră pe pământ Marocan și ne îndreptam către Ouarzazate – numit și “Poarta Desertului” deoarece pe aici trecea vechiul drum de caravane dintre Sahara și Marrakech, caravane care transportau aur, sare și fildeș iar în prezent este punctul de plecare spre oazele și satele din sudul Marocului. Drumul traversează Munții Atlas și urca până la 2.260 de metri, altitudinea maxima a pasului Tiz’n Tichka. De aici coboram spre Ourzazate admirând satele berbere, cu case de chirpici, aruncate în văile adânci ale munților. Orașul a fost ridicat de berberi în 1928 care au construit cetăți fortificate numite “kasbahs”. Admiram kasbahul Taourirt, un castel impresionant care a servit drept platou de filmare pentru mai multe producții celebre, printre care și “Lawrence al Arabiei”, “Cleopatra” și filmul de Oscar “Gladiatorul”.

Cazare în Ourzazate: Hotel Club Havane (sau similar).

Mese incluse: mic dejun și cina.

Ziua 3. Ourzazate - Agdz - Zagora În cursul dimineții, după micul dejun, părăsim orașul Ourzazate ne îndreptam către Agdz și începem o călătorie magica prin valea răului Draa. Pe drum trecem pe lângă numeroși palmieri de curmale concentrați în oaze pitorești, loc în care fom face un popas pentru plimbare. Pe parcursul călătoriei ulterioare spre Zagora, vom vedea Tissergate (ksar sau sat fortificat) și muzeul văii Draa.

Cazare în Zagora: Hotel Palais Asmaa (sau similar).

Mese incluse: mic dejun și cina.

Ziua 4. Zagora - Munții Jbel Saghro - Erfoud În zori părăsim orașul Zagora și ne îndreptam spre prin satele tradiționale berbere. Traseul continua prin munții Jbel Saghro, timp în care ne vom opri pentru a admira rocile caracteristice regiunii și fosilele scufundate în ele. După-amiaza ajungem la Erfoud, unde ne vom caza. Pentru cei dornici de experiențe noi, propunem o excursie opțională în deset pentru a admira minunatul apus din Măroc - Părăsim hotelul cu vehicule de teren, în desert, pe marginea uriașului Chebbierg, schimbam apoi jeep-urile în cămile, ce ne vor duce la plimbare pe dunele de nisip.

Cazare în Erfoud: Palm Hotel Club (sau similar).

Mese incluse: mic dejun și cina.

Ziua 5. Erfoud - Tinghir - El Kelaa el Mgouna - Ourzazate După micul dejun, pronim spre Tinghir, înconjurat de uriașe plantații de palmieri și defileul răului Todra, un oraș din regiunea Draa-Tafilalet, la sud de Înaltul Atlas și la nord de Micul Atlas din centrul Marocului. Descoperim Todra cu pereți abrupți de stanca cu o înălțime de peste 300 m, una dintre particularitățile geografice unice ale Marocului. Apoi ne îndreptam spre Ouarzazate prin valea pitoreasca a răului Dades. Datorita multitudinii de arhitecturi fortificate tradiționale (casinade din lut), aceasta secțiune de drum mai este numita și „drumul celor o mie de Kasbah”. În continuare, vom trece prin regiunea El Kelaa el Mgouna, renumita pentru cultivarea unui trandafir excepțional de aromat numit „Roua Damascena”.

Cazare în Ouarzazate: Hotel Club Havane (sau similar).

Mese include: mic dejun și cina.

Ziua 6. Ourzazate - Marrakesh Astăzi, după micul dejun, în drum spre Marrakech vizitam Ait Benhaddou - un ksar construit în stil Berber - un mic fortificat oraș situat pe versantul unui munte de-a lungul fostei rute a caravanelor dintre Sahara și Marrakech din Măroc, considerat un exemplu excelent de arhitectura marocana din lut și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1987. Cetatea apare în filme că Iisus din Nazaret, Mumia, Babel și chiar în popularul și îndrăgitul Game of Thrones. În continuare, trecem prin munții Înaltului Atlas cu un traseu neobișnuit de surprinzător, prin pasul Tizi-n-Tichka (2260 m deasupra nivelului marii) până la Marrakech. Seara avem timp liber la piață magica DJemma el Fna, unde, în aceasta inima plina de viață a orașului, puteți vedea fermecători de șerpi, jongleri, mânuitori de maimuțe și de a gusta unele dintre preparatele locale. Vei întâlni cobre ce dansează hipnotizate pe note muzicale și comercianți de superstiții, ce-ți pot citi pe loc viitorul în palma.

Servim cina și derulam galeria foto a telefonului pentru a rememora frumoasele poze realizate peste zi.

Cazare în Marrakesh: Hotel Ayoub (sau similar).

Mese include: mic dejun și cina.

Ziua 7. Marrakech Astăzi este despre Marrakech, unde ne așteaptă un tărâm fermecător, plin de arome orientale, culori exotice și muzica africana. Vom începe cu necropola Gradina Majorelle (aparținând cândva lui Yves Saint Laurent), Saadina, Moscheea și Minaretul Koutoubia și Palatul Bahia cu grădinile sale cu mozaicuri deosebite, în care culorile predominante sunt albastru și verde. Mergem apoi în Medina, aflata în centrul vechi al orașului, un conglomerat de tarabe colorate cu produse de tot felul, cămile, asini și acrobați. Marrakech, supranumit și Orașul Roșu, ne așteaptă cu o serie de experiențe inedite în cel mai mare și mai colorat bazar din Măroc. Pornim în goana după suveniruri autentice lucrate manual și cadre foto spectaculoase.

Cazare în Marrakesh: Hotel Ayoub (sau similar).

Mese include: mic dejun și cina.

Ziua 8. Zbor spre casa

După micul dejun și check out, încarcați cu amintiri și suveniruri dintre cele mai frumoase pornim către aeroport pentru zborul de întoarcere spre casă.

Tariful include: Bilet de avion București – Marrakech și retur

Transport cu autocar/minibus clasificat 7 nopți cazare la hoteluri de 4* 7 mic dejun 7 cine

Transfer aeroport-hotel-aeroport

Însoțitor din partea agenției pe traseu

Vizită Ouarzazate - tur de oraș, kasbahul Taourirt*, Atlas Film Studio*, pasului Tiz’n Tichka

Vizită Agdz - Zagora - valea răului Draa, Tissergate, muzeul văii Draa

Vizită Marrakech – tur de oraș, Ait Benhaddou , necropola Saadina, Moscheea, Minaretul Koutoubia și Palatul Bahia*, Piață Djemaa el Fna, Grădinile Majorelle*

Tariful nu include:

Pachet intrări obiective - se achită la fața locului*

Excursiile opționale

Alte taxe și cheltuieli personale

Alte mese decât cele menționate în program

Băuturile la mese

Bacșișurile pentru șoferi și ghizi locali (aprox. 5 euro/ pers./ zi) - se achită obligatoriu în destinație

Asigurare (storno + medicală)

Supliment single 80 €. • Reducere 50 € pentru copil 6-11.99 cazat în camera DBL cu 2 adulți.

• Pachet intrări obiective*:

- Bahia Palace: 10 euro/persoană.

- Le Secret Garden: 10 euro/persoană.

- Kasbah Taorirt : 4 euro/persoană.

- Atlas Film Studio :11 euro/persoană.

Bilet de avion București – Marrakech și retur Transport cu autocar/minibus clasificat 7 nopți cazare la hoteluri de 4* 7 mic dejun 7 cine Transfer aeroport-hotel-aeroport Însoțitor din partea agenției pe traseu Vizită Ouarzazate - tur de oraș, kasbahul Taourirt*, Atlas Film Studio*, pasului Tiz’n Tichka Vizită Agdz - Zagora - valea răului Draa, Tissergate, muzeul văii Draa Vizită Marrakech – tur de oraș, Ait Benhaddou , necropola Saadina, Moscheea, Minaretul Koutoubia și Palatul Bahia*, Piața Djemaa el Fna, Grădinile Majorelle*
Marrakech – Ourzazate –Agdz – Zagora – Tinghir – Erfoud – Ourzazate – Marrakech
Pachet intrări obiective - se achită la fata locului* Excursiile opționale Alte taxe și cheltuieli personale Alte mese decât cele menționate în program Băuturile la mese Bacșișurile pentru șoferi și ghizi locali (aprox. 5 euro/ pers./ zi) - se achită obligatoriu în destinație Asigurare (storno + medicală)