Polonia, a paisprezecea țară în topul celor mai vizitate țări, turiștii care ajung aici îi descoperă cu entuziasm cultură bogată, clădirile istorice impresionante, peisajele extraordinare și gastronomia savuroasă. Cele mai căutate orașe sunt Cracovia, Varşovia, capitală Poloniei, Wroclaw, dar și Poznan și Gdansk. Polonia este și locul de naștere al unor mari personalități precum Copernic, Chopin, Papa Ioan Paul al II-lea și Marie Curie.
Este mai puțin turistică decât alte țări europene dar este accesibilă și este bogată în istorie. Țara este perfectă nu numai pentru o escapadă de weekend. Arhitectura este încântătoare iar 0spitalitatea polonezilor este uimitoare.
Un loc care nu se află pe primul loc pe radarul turistic este Polonia, dar care devine rapid un loc căutat pentru o vacanță europeană. Polonia le are pe toate, de la mâncare la tradiții, sunt atât de multe lucruri de făcut în această țară europeană uimitoare, încât Polonia vă va face să va doriţi o vizitați mereu. Dar mai exact de ce ar trebui să vizitați Polonia? Există multe lucruri de făcut în Polonia, cum ar fi vizitarea orașelor istorice precum Varșovia și Cracovia, explorarea peisajelor uimitoare din Munții Tatra și descoperirea bogatului patrimoniu cultural, răsfățându-vă apoi cu bucătăria tradițională poloneză și participând la festivaluri.
Dejunul reprezintă masa principală a polonezilor şi este compus, de obicei, din trei sau uneori patru feluri. Supele sunt nelipsite din meniul de prânz. Acestea sunt foarte variate ca gust și consistență, de la o supă limpede până la supe groase, cu multe ingrediente, ce pot ţine loc și de fel principal. Vara sunt servite mai des supe reci, răcoritoare și lejere, ce au la bază sfeclă roșie și castraveți acri. Mâncărurile poloneze sunt de cele mai multe ori consistente, sățioase şi conțin carne de porc, rață sau gâscă. Iată și câteva feluri de mâncare devenite emblemă națională pentru bucătăria poloneză: bigos (o tocăniță pe bază de varză și bucăți de carne), pierogi (colțunași umpluți cu mai multe tipuri de ingrediente, atât dulci cât și sărate), kielbasa (cârnați polonezi, recunoscuți pe plan mondial pentru calitatea lor), cotlet schabowy (varianta poloneză a șnițelului austriac); golabki (varianata poloneză a sarmalelor cu varză), zrazy (tip de ruladă din felii de mușchi de vită în care se pun felii de castraveți murați, cârnați afumați și ciuperci și apoi se gătesc la cuptor ), supă de castravete acru (zupa ogórkowa), supă de ciuperci, (zupa grzybowa), rasol (varietate de supă de carne), zurek (supă de secară acră), flaki (varietate de ciorbă de burtă ) sau mazurek (prăjitură făcută în Polonia cel mai adesea în timpul sărbătorilor).
Băutura tradițională din Polonia este vodca. Este o băutură distilată limpede, obținută din cereale sau cartofi și consumată în shot-uri. Cuvântul polonez pentru vodcă, "wódka", se traduce prin apă, care este un simbol al vieții în cultura poloneză. Vodka este produsă în Polonia cel puțin din secolul al XIV-lea și este băutura națională a țării.
În timpul vacanței dumneavoastră în Polonia, veți putea explora istoria și cultura bogată a țării. Veți vizita numeroase repere cum ar fi emblematicul Castel Wawel din Cracovia și istoricul Castel Regal din Varșovia. Sperăm că toate aceste informaţii vă vor ajuta să hotărâţi ce să faceți în Polonia înainte de călătorie și vă încurajează să vă rezervați o excursie în Polonia. Veți iubi Polonia și veți avea multe povești de călătorie până la urmatoarea vacanță.