CITY BREAK IN SOFIA

Bulgaria este o țară mică, aflată în centrul regiunii balcanice, în partea de sud-est a Europei, cu un potențial turistic imens, mare partea a acestuia încă neexplorat. Frumusețea peisajului bulgar se datorează în mare parte reliefului variat, care cuprinde într-un mozaic încântător munți și dealuri, podișuri, depresiuni și câmpii. Lanțul munților Balcani taie țară în aproape două părți egale, străbătând-o că o coloana vertebrală de la apus la răsărit. Din Valea Timocului și până la Marea Neagră, munții Haemus, cum se numeau în antichitate, Stara Planina cum le-au spus bulgarii sau Balcanii, după cum le-au spus turcii - denumirea fiind dată apoi întregii peninsula, au o lungime de 555 km și ocupă o suprafață de 25.986 km². Lanțul Balcanilor se lărgește mult între Petrohan și cheile Iskarului, cele mai lungi și cele mai frumoase din Bulgaria-97 km.

 

Relieful este principalul factor care determina o împărțire a Bulgariei în regiuni, și probabil o divizare corespunzătoare ar fi în 3 regiuni: Bulgaria de nord, Bulgaria centrală, Bulgaria de sud și 2 subregiuni: Sofia și împrejurimile și litoralul Marii Negre.

Descoperă destinația ta de vacanță
Sofia, un oraș ospitalier, este capitala Bulgariei, țară care a aderat în 2007 la Uniunea Europeană, moneda încă nu este euro, ci leva bulgară (BGN).
Pasionații de arhitectură vor admira impunătoarea Catedrală Alexander Nevsky; iubitorii de natură, splendidul Munte Vitosha și Grădina Borisova iar cei pasionați de cultură si artă, varietatea de muzee și situri arheologice si monumente. Statuia Hagia Sofia, este un reper istoric al orașului, creată din bronz și cupru, se află pe un soclu înalt, în mijlocul unei intersecții aglomerate din centrul orașului Sofia. Lângă Statuia Sfintei Sofia există un mic parc în interiorul carțuia au fost descoperite ruinele vechiul oraş roman Ulpia Serdica, un oraș roman din secolul al II-lea. Ca multe orașe din Europa și din lume, Sofia are și o Piața Centrală, unde se vinde de toate, in principal legume si fructe si diverse tipuri de carne. Cea mai frumoasă stradă din oraș, Bulevardul Vitosha este locul în care sunt strânse toate buticurile și casele de modă.
Puteți sa ajungeți în Sofia cu mașina personală, cu autocarul sau cu trenul.
Cetăţenii din ţările care fac parte din UE şi EFTA nu au nevoie de vize pentru a vizita Bulgaria.
Cele mai bune luni pentru o vreme bună în Sofia sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie. Ianuarie este luna cea mai rece a anului iar cele mai ploioase luni sunt Mai și Iunie.
BLOG
Sunny beach Bulgaria
09.09.2021
Bulgaria (în bulgară България, pronunție bulgară: /rɛˈpublikɐ bɤ̞lˈɡarijɐ/) este o țară din Europa de Sud-Est.
Bulgaria ţara trandafirilor
25.08.2021
Se spune că Bulgaria este țara trandafirilor si a produsele obtinute din aceste flori.