Perla Africii 7 nopți - Zanzibar Experience

Stone Town - Prison Island/Stone Town (pranz) - Spice Tour - Plaja - Insula Mnemba - Nungwi Beach - Kendwa - Fumba Blue Safari – Plaja - (optional safari)
Date plecare 28.11.2023
Categorie cazare: 4****
Transport: Avion
1.548€/persoana
1548,50€ / persoană în camera dublă

Ziua 1. Aeroportul Otopeni

Îmbarcare pentru zborul FZ 1798 cu destinația Zanzibar, via Dubai

Ziua 2. Bine ați venit în Zanzibar! Hakuna Matata!

Excursie opțională Stone Town și Spice Tour.

Turul Istoric al vechiului oraș din Zanzibar - Stone Town – mixul unic de elemente ale culturii arabe, persane, indiene și europene au determinat înscrierea Stone Town în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000.

Stone Town este un oraș de importantă istorică și artistică proeminentă în Africa de Est. Arhitectura sa, datând în mare parte din secolul al XIX-lea, reflectă diversele influențe care stau la baza culturii Swahili, oferind un amestec unic de elemente arabe, persane, indiene și europene. Turul va începe într-una dintre cele mai importante porțiuni din Piață Veche a Sclavilor (Biserica Anglicană), apoi pe străzile înguste. Următoarea oprire va fi în Piață Orașului. Aici poți vedea cea mai mare piață din toate insulele. Localnicii cumpără și vând orice aici. După aceea, ne vom îndrepta către principalele obiective ale orașului Stone, cum ar fi Muzeul Palatului, Casă Minunilor, care este cea mai mare și cea mai înalta clădire din Stown Town, alias Baiț -al-ajab, un vechi fort, Tippu Tip și, desigur, cea mai faimoasa Casă lui Freddie Mercury. De asemenea, puți face o vizită la Memorialului Păcii și Muzeul de Istorie Naturală și multe altele. Turul se va încheia cu prânzul într-un restaurant local confortabil.

Spice Tour - Este cel mai popular tur din Zanzibar. În special, insulele produc cuișoare, nucșoară, scorțișoară și piper negru. Din acest motiv, Arhipelagul Zanzibar, împreună cu Insula Mafiei din Tanzania, sunt uneori numite „Insulele Mirodeniilor”. Există multe ferme de condimente în Zanzibar și veți vizita una dintre ele. Turul începe la o fermă de condimente organice.

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 3. Bucurați-vă de plajă! – zi liberă

Plimbați-vă de-a lungul plajei admirând priveliștile idilice sau aventurați-va cu barca pe recifele colorate din larg, cu masca și echipament de snorkeling.

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 4. Prison Island – Nakupenda Beach – Snorkeling

Se pleacă de la hotel într-o croazieră cu bărci tradiționale. Se ajunge la insula izolată Nakupenda, care de două ori pe zi este acoperită de apă că urmare a mareei. Insula tropicală cu nisip alb și ape cristaline va oferi o experiență inedită pentru turiștii de toate vârstele, ocazie perfectă pentru relaxare și snorkelling. Excursia include gustări, fructe tropicale, băuturi, și un prânz tip bufet cu preparate tradiționale. Turul Insulei Changuu sau Prison Island – oferă posibilitatea de a vedea o mulțime de țestoase, de a învăța despre istoria acestor locuri și de a petrece timp liber la plajă. Mai mult, ai posibilitatea să faci snorkeling. Insula Chnguu - este numită după ruina închisorii. Insula are în jur de 800 m lungime și 230 m lățime în cel mai larg punct.

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 5. Mnemba Island + Nungwi Beach + Kendwa Beach - Snorkeling

Apa turcoaz limpede din Mnemba Zanzibar este visul oricărui pasionat de snorkeling - aflați de ce în acest tur de dimineață de snorkeling în atolul insulei Mnemba.

Plajă Nungwi - Bucurați-vă de o excursie de o zi la satul de pescuit Nungwi. Vizitați Acvariul Mnarani pentru a urmări testoasele marine. Înotați și priviți de aproape testoasele marine verzi din apele care ajung până la talie în bazinul din parc.

Aflați despre ciclul de viață și habitatul lor de la un instructor experimentat.

Plajă Kendwa - Bucurați-vă de o vacanță vizitând plajele ascunse ale Zanzibarului din zona Kendwa, simțiți liniștea de pe plajă Kendwa, nisipul alb și apele liniștite. Sunteți în paradis!

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 6. Bucurați-vă de plajă! – zi liberă

Vă puteți bucura de facilitățile hotelului sau vă putem propune:

OPȚIONAL Safari de o zi: Program: zbor de dimineață din Zanzibar în Selous (durata zbor aprox. 1 oră), plecare la ora 07:30. Urmează vizită în safari cu pauză de cafea și picnic pentru prânz. La 16:30 se pleacă înapoi spre Zanzibar.

Selous este cea mai mare rezervație de animale sălbatice din Africa, ce trăiesc în mediul lor natural, fără intervenție umană. Zona are o suprafață de 50 000 km², aproximativ 5% din suprafață Tanzaniei. Aici se poate observă diversitatea vieții sălbatice africane, de la cei 50 000 elefanți ce locuiesc aici, până la girafe (parcul este numit și “parcul girafelor” datorită numărului mare de exemplare). Sunt șanse mari să vedeți și lei, leoparzi sau alte specii din familia felinelor, mai puțin ghepardul. Cost aproximativ 500 euro/adt; 475 euro/chd (2-17.99)

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 7. Fumba Town Blue Safari (Sandbank Picnic) Despre Unul dintre cele mai populare și remarcabile tururi din tot Zanzibarul - Safari în orașul Fumba

Călătoria constă în navigarea cu localnicii într-un dhow tradițional Swahili, un prânz grozav cu fructe de mare și vizitarea unor plaje neatinse ale insulei. De asemenea, se va face snorkeling și se vor putea observa mulți pești tropicali din Zanzibar.

Itinerariu: Excursia începe la satul pescăresc (Fumba), la sud-vest de insula. 35 de minute cu mașina de Stone Town. Vom pleca de la Fumba cu un dhow, o ambarcațiune tradițională din lemn. Următoarea oprire va fi la Insula Prepelitei, unde se servește pe plajă un bufet de fructe de mare la grătar, alcătuit din caracatița, homar, pește la grătar, calamari, băuturi răcoritoare, fructe tropicale. Activitățile suplimentare de pe insula includ o scurtă plimbare în junglă pentru a vedea și a urcă într-un Baobab vechi de 500 de ani. Înotați într-o lagună de mangrove înainte de a va întoarce în satul Fumba. Pe lângă delfini, admirați priveliștile magnifice ale satului Kizimkazi, ale hotelurilor locale pe plajă și ale piețelor locale. Durata: 3 ore. 

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune.

Ziua 8. Bucurați-vă de plajă! – zi liberă

Cazare Azao Resort and Spa 4*, demipensiune. Vă propunem o zi de relaxare la plajă înainte de zborul de retur acasă.

Ziua 9. Final program

Ne îmbarcăm pe zborul FZ 1797 cu destinația Otopeni, via Dubai.

 

• Asistență turistică locală în limba engleză;• Ghid însoțitor în excursiile opționale, vorbitor de limba engleză - Safari Furumba - Insula Mnemba -Nungwi Beach – Kendwa Beach - Stone Town & Spice Tour • Pachetul de excursii Zanzibar: • 7 nopţi cazare Azao Resort & Spa 4*/similar cu demipensiune • Transfer aeroport – hotel - aeroport • Taxe de aeroport • Bagaj de cală 20 kg, bagaj mână 7 kg • Transport avion București – Zanzibar – București, via Dubai, compania Fly Dubai
Stone Town - Prison Island/Stone Town (prânz) - Spice Tour - Plajă - Insula Mnemba - Nungwi Beach - Kendwa - Fumba Blue Safari – Plajă - (pțional safari)
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați) • Excursiile opţionale care nu sunt menţionate în acest program • Alte taxe şi cheltuieli personale • Alte mese decât cele menţionate • Băuturile in timpul meselor • Alte obiective turistice decât cele menţionate în program • Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi